05 / 05 / 2024

kiracının elektrik aboneliğini üzerine almaması

kiracının elektrik aboneliğini üzerine almaması

Kira sözleşmesi ile ev sahibi evin kullanım hakkını kiracısına bırakırken, kiracı da eve karşılık kira bedeli ödemeyi üstleniyor. Peki kiracı evdeki abonelikleri üzerine alır mı? Kiracının elektriği üzerine alması zorunlu mu?

Elektrik ve su aboneliğini kesen konut sahibine büyük ceza!

Kiracı ve konut sahipleri arasında arabulucuya taşınan anlaşmazlıklara her geçen gün farklı konular taşınıyor. Bazı konut sahipleri yüksek kira artışı ya da evden çıkmayı kabul etmeyen kiracıların elektrik ve suyunu keserek bezdirmeye çalışıyor. Ancak bu durumda ev sahibine tazminat cezası veriliyor

İskan olmadan elektrik aboneliği alınır mı?

İskan, bir binanın tamamı için verilen ve bu binanın kullanıma uygun olduğunu belirten bir belgedir. Peki “İskan olmadan elektrik aboneliği alınır mı?” İşte detaylar!

Kiracı elektrik aboneliği ücreti 2022 ne kadar?

Elektrik aboneliği ücreti ve abonelik için gerekli evraklar, kiracıların araştırdığı konular arasında yer alıyor. Peki, kiracı elektrik aboneliği ücreti 2022 ne kadar? Gerekli belgeler nelerdir?

Ekonomistler politika faizinde indirimin sınırlı olabileceğini öngörüyor!

Ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yarınki Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizinde indirim yapılabileceğini, düşüşün ise sınırlı kalabileceğini öngörüyor.

Taşınırken aboneliğini iptal ettirmeyenler dikkat!

Elektrik aboneliğini üzerine almadan usulsüz kullanan veya taşınırken aboneliğini iptal ettirmeyen yaklaşık 2 milyon tüketici, başkasının elektrik borcununu ödemek zorunda kalıyor.

4 maddede kiracının ilamsız icra yoluyla tahliyesi!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, 4 maddede kiracının ilamsız icra yoluyla tahliyesi konusunu kaleme aldı...

4 maddede iki haklı ihtarla kiracının tahliyesi!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek " iki haklı ihtarla kiracının tahliyesi" konusunu kaleme aldı. İşte 4 maddede iki haklı ihtarla kiracının tahliyesi...

7 maddede kiracının borçları!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, Emlakkulisi.com okurları için kiracının borçlarına ilişkin yazı kaleme aldı. İşte yazının detayları...

Egedarın Elektrik Elektronik İnşaat Turizm Emlak Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Egedarın Elektrik Elektronik İnşaat Turizm Emlak Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Kayacı tarafından kuruldu. 

Milyonlarca kiracının kirası düşecek!

20 milyon kiracının yüzünü güldürecek olan düzenleme Meclis'ten geçti. Kira artışlarında yüzde 27 olarak uygulanan tavan artış oranı yüzde 16'ya indi. Düzenlemenin kabul edilmesiyle beraber 1.000 liralık kirada 270 lira olan tavan artış oranı da 110 lira azalarak 160 TL'ye indi.

Kur baskısından kurtulan kiracının maliyet hesabı yapması kolaylaştı!

Cumhurbaşkanlığı tebliğiyle kira sözleşmeleri TL cinsinden yapılmaya başlandı. Kur baskısından kurtulan kiracının maliyet hesabı yapması kolaylaştı. Uzmanlar, yabancı yatırımcının Türkiye’ye ilgisinin arttığım söylüyor... 

Nivo Ataköy'de 2 yıl kiracınız hazır!

Nivo Ataköy'de 2 yıl kiracınız hazır.. Dükkan ve mağazalarda kiracıyı hazır eden projede yüksek tavanlı cadde cepheli dükkanlar yer alıyor. 

Serkan Akın: Elektrik hayatımızın her alanında!

Mimar Serkan Akın, "Elektrik, icat edilmiş bir şey değil keşfedilmiş ve nasıl kullanılacağı hakkında zamanla bir şeylerin öğrenildiği bir enerjidir." diyor..

kiracının elektrik aboneliğini üzerine almaması Haberi

kiracının elektrik aboneliğini üzerine almaması

Kiracının elektriği üzerine alması zorunlu mu?

Kira sözleşmesi ile ev sahibi evin kullanım hakkını kiracısına bırakırken, kiracı da eve karşılık kira bedeli ödemeyi üstleniyor. Kiracının evdeki, su ve elektrik gibi abonelikleri de üzerine alması gerekiyor. Peki, kiracının elektriği üzerine alması zorunlu mu?


Ev sahibinin korunması için yapılan düzenlemelere göre kiracılara elektrik aboneliğini üstüne alma zorunluluğu getirilmiş olup ev sahibi ile kira sözleşmesini karşılıklı olarak imzalanması halinde evde bulunan bir çok aboneliği kiracının üzerine alması gerekiyor.


Kiracının elektrik ve su gibi abonelikleri üzerine alması halinde, bu aboneliklerden kendisi sorumlu olup, olası borçlardan da yine aynı şekilde ev sahibi değil, kiracı sorumlu oluyor.


Kiracının elektriği üzerine alması için gerekenler..

Yeni bir tesis veya kullanım yeri için dağıtım sistemine bağlanmak suretiyle elektrik enerjisi temin etmek isteyen gerçek...