20 / 07 / 2024

Kiracısı olunan ev satın alındığında kira sözleşmesi düşer mi

Kiracısı olunan ev satın alındığında kira sözleşmesi düşer mi

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Erol Uluso bugünkü köşesinde gayrimenkul satışlarına ve kiralamalarına ilişkin detayları kaleme aldı. 

Kiracısını evden çıkaramayan ev sahibi isyan etti! Mahkeme sonuçlanmıyor! İntihar mı edeyim?

Denizli'de bir ev sahibi 1,5 yıl önce kiracısına oğlu evlenmeden evini boşaltmasını istedi. Kiracı ise bu isteği geri çevirdi ev sahibi ise mahkemenin yolunu tuttu. Kiracının evden çıkmaması üzerine Adalet Bakanlığı'na seslenen ev sahibi isyan etti.

Ev sahipleri merak ediyor! Kira sözleşmesi olmayan kiracı evden nasıl çıkartılır?

Kira sözleşmesi olmayan bir kiracının ev sahibi tarafından evden hangi durumlarda çıkarılabileceği vatandaşlar arasında merak edilen bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Eğer bir kiracının kira sözleşmesi yoksa ne yapılır?

Sarp Apak da mağdur ev sahipleri kervanına katıldı: Ünlü oyuncunun kiracısı 65 bin TL'lik eve 12.500 TL ödüyor!

Oyuncu Sarp Apak, Sarıyer'deki lüks dairesinde oturan kiracısını, ücrette anlaşamadıkları nedeniyle mahkemeye verdi ve kira tespiti talep etti. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi 'kendim oturacağım' diyerek kiracıyı ne kadar sürede evden çıkarabilir? 

Kiracılar ile ev sahipleri arasında tahliye sorunu büyük mesele haline geldi. Peki Ev sahibi 'kendim oturacağım' diyerek kiracıyı ne kadar sürede evden çıkarabilir? 

Ev sahibi kiracısını çıkartmak için öyle bir yönteme başvurdu ki! Görenler şok oldu!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlık, köpük silikonla kapalı kapıya kadar ulaştı. Ev sahibi kapısının dışarıdan köpük silikon ile kapattı.

Tebernüş Kireçci sordu: Aynı site ya da binada kiracılı ev ile kiracısız, boş ev arasındaki makas yüzde kaç?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Aynı site ya da binada kiracılı ev ile kiracısız, boş ev arasındaki makas yüzde kaç?" diye sordu. Bakın söz konusu paylaşıma hangi yanıtlar geldi? 

İzmir'de ev sahibi kiracısı evde yokken eşyalarını sokağa attı: Eşyalar yağmalandı!

İzmir'de bir ev sahibi, kiracısı evde değilken eşyalarını sokağa attı. Yaşanan bu olay sosyal medyada gündem oldu. 

Kiracılara soruldu: Ev sahibiniz kira zammı yaparken yüzde 25 sınırına uydu mu?

Bakan Şimşek, büyük olasılıkla kiralara yüzde 25 zam sınırının 1 Temmuz'dan sonra devam etmeyeceğini belirtti. Peki ev sahipleri yüzde 25 zam sınırına uydu mu? İşte kiracılara yöneltilen o soru ve gelen yanıtlar...

Kiracı ne yaparsa ev sahibi evden çıkaramaz?

Kiracıların ev sahipleri tarafından evden çıkarılmaları kiracılar için oldukça sıkıntılı ve yüksek maliyetli bir durum olabilmektedir. Böyle bir durum ile karşılaşmak istemeyen kiracıların tedbirli davranmaları durumunda evden çıkarılmaları neredeyse imkansız bir durum olmaktadır.

Kiracısıyla sorun yaşayan ev sahipleri hemen bakın: Bu şartlarda evinizi tahliye ettirebilirsiniz!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında hem yüzde 25 sınırı hem de tahliye konularında anlaşmazlıklar yaşanıyor. Peki kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler neler? İşte Avukat Esat Özel'in o paylaşımı...

Oturum amaçlı konut satın almak isteyenlere uyarı! Kiracısı olan evlere yüzde 40 altında teklif edin! 

Konut satışları düşüşe geçerken, ilan siteleri satılık konut ilanlarıyla doldu. Bunlardan çoğu da içinde kiracısı olan satılık konutlar. Uzman isim oturmak için konut alanları bu konuda uyardı. Kiracı olan konutları satın alırken, yüzde 40 altında teklif edilmesini önerdi. 

Kiracısını mahkeme kararıyla çıkartan ev sahibinin karşılaştığı manzara hayrete düşürdü! 

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan gerilim hız kesmeden devam ederken Sosyal Medya Fenomeni Serkan Tanyıldızı X hesabı üzerinden ev sahibinin 1.500 TL kira veren kiracısını evden mahkeme kararıyla çıkarttıktan sonra karşılaştığı manzarayı paylaştı. 

Magazin dünyasından bir kiracı-ev sahibi kavgası daha geldi! Hazal Kaya'nın avukat annesi kiracısıyla birbirine girdi! 

Magazin dünyasından bir kiracı-ev sahibi kavgası daha geldi. Demet Akalın ve Feraye Tanyolaç'tan sonra şimdi de güzel ve başarılı oyuncu Hazal Kaya'nın avukat annesi kiracısıyla birbirine girdi. İşte haberin detayları...

Kiracısı olunan ev satın alındığında kira sözleşmesi düşer mi Haberi

Kiracısı olunan ev satın alındığında kira sözleşmesi düşer mi

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Erol Uluso bugünkü köşesinde gayrimenkul satışlarına ve kiralamalarına ilişkin detayları kaleme aldı. 

İşte Prof. Dr. Erol Ulusoy'un 'Yönettiği şirkete mal satan yönetici' başlıklı yazısı...

Şirket yöneticileri kendi şirketleriyle alım satım işlerini gerçekleştirebilir. Şahsi mağazalarını, yöneticisi oldukları şirkete kiralaya verebilirler. 

Günlük yaşamda yüzlerce kez satış sözleşmesi yapılır. Markete gider, “Bir Milliyet lütfen” der, gazeteyi alır, parasını öderiz. Market satıcı, biz alıcı oluruz. Dolmuşa binildiğinde para verilir. Dolmuşçu ile o kişi arasında bir yolcu taşıma sözleşmesi yapılmış olur, o taşıyan, kişi de yolcu. 

Her sözleşmenin iki tarafı bulunur; alıcı ve satıcı, taşıyan ve taşıtan, kiralayan ve kiracı, işçi ve işveren şeklinde. Bir kişinin aynı sözleşmede hem satıcı, hem alıcı, hem kiracı, hem kiralayan olması mümkün değil, çünkü sözleşmeler karşılıklı...