05 / 05 / 2024

kiracıya fesih için bildirim

kiracıya fesih için bildirim

Borçlar Kanunu esaslarına göre, belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler....

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar evden çıkmak için para istiyorlar!

Kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan çeşitli sıkıntılar ve anlaşmazlıklar giderek artıyor. Yaşanan ekonomik sıkıntılar, enflasyon bu sıkıntılara yenilerinin de eklenmesine neden oluyor. Bu süreçte, kiracılar evden çıkmak için ev sahipleri ile para pazarlığı yapmaya başladıkları konuşuluyor.

Kiracı mağduru ünlü doktordan uyarı: Kiracınızla problem yaşamamak için bunlara dikkat edin!

Kiracısıyla yaşadığı sıkıntılarla gündeme gelen Uzman Doktor Dağıstan Ayan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "İleride kiracınızla problem yaşamamak için bunlara mutlaka dikkat edin" diyerek önemli bilgiler verdi. İşte Dağıstan Ayan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Büyükşehirde yaşamak için en az 1-2 asgari ücret kiraya ayrılmalı! Ev almak için şu an doğru zaman mı?

Kiralar faize göre düşük, faiz oranları ise konut kredisi için çok yüksek seyrediyor. Kiracı için konut satın almak mümkün değil, ev sahipleri de kiralardan tatmin olmuyor. Peki ev sahiplerini ve kiracıları neler bekliyor?

Kiracılar fahiş zamlara karşı çözüm için Ankara’ya yürüyüş başlattı! 

Antalya Kiracılar Platformu’nun toplam 14 üyesinin, Antalya başta olacak şekilde birçok kentte gerçekleşen fahiş kira artışları, tahliye taahhütnameleri ile asgari ücret seviyesindeki kira fiyatlarına çözüm bulunması için Ankara’ya yürüyüş başlattığı bildirildi.

Riskli binada oturan kiracılar aman dikkat: Kentsel dönüşüm için başvuru yapamazsınız ama ihbar edebilirsiniz! 

Riskli binada oturanlar için yeni yasanın ardından yol haritası belli oldu. Söz konusu yasada riskli bina tespitinde kiracıya başvuru hakkı verilmiyor. Ancak Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na ihbar yapılabiliyor. İşte ayrıntılar...

Arçelik CEO'sundan dayanıklı eşya piyasası için uyarı!

Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu, İngiliz Financial Times gazetesine verdiği söyleşide Avrupa dayanıklı eşya piyasası için 2024 yılının çok zor geçebileceği uyarısında bulundu. Bulgurlu, iç piyasada da büyük bir yavaşlama yaşanacağını kaydetti.

Tatil planı yapanlar dikkat! Mağdur olmamak için bu detayı gözden kaçırmayın

Bayram tatilinin de bu zamana denk gelmesiyle ile birlikte tatilciler sahillere akın etti. Milyonlar bayram tatili için gün sayarken Ticaret Bakanlığı, tatil rezervasyonu yapacak tüketicilerin mağduriyet yaşamaması için dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin uyarılar yaptı.

Bu 33 ilde yaşayanlar için son dakika müjdesi geldi! Mayıs 2023 paraları hesaplara tek tek yatırıldı, mutlaka alın!

Bu 33 ilde yaşayanlar için son dakika müjdesi geldi... Mayıs 2023 paraları hesaplara tek tek yatırıldı, mutlaka alın...

Google Hesapları Silinme Tehlikesiyle Karşı Karşıya: Bilgileriniz İçin Dikkat!

Google hesabı olan kullanıcılar için endişe verici bir durum: Hesaplarının silinme riskiyle karşı karşıyalar. Bilgilerinizin güvende kalması için atmanız gereken adımlar haberimizde!

Ev sahibi kiracıya ihtar çekerse ne olur? Kiracıyı çıkarmak için haklı sebepler nelerdir?

Ev sahipleri ve kiracılara dair pek çok soru sorulmaktadır. Bunlardan en bilineni de ihtar çekme konusudur. Kiracıların bir kısmı Ev sahibi kiracıya ihtar çekerse ne olur? sorusunu sormaktadır. İşte o ayrıntılar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Paranız elinizden tereyağı gibi kayabilir! Paranızı kaybetmemek için hemen bakmanız gerek

Ülkemizde son dönemde eskiyen ATM'ler sık sık para yutmaya başladı. Uzmanlar bu tarz durumları yaşamamak için daha yeni ATM'lerin kullanılması önerisinde bulunuyor.

Tapuda 65 yaş üstü için sağlık raporu zorunlu mu?

Tapuda ve resmi dairelerde satış ya da devir işlemi yapabilmek için 65 yaş üstü bireylerden aranan şartlar farklılık gösterir. Peki, 65 yaş üstü tapuda işlem yapabilir mi? 65 yaş üstü tapuda sağlık raporu zorunlu mu? İşte detaylar…

kiracıya fesih için bildirim Haberi

kiracıya fesih için bildirim

Kiracı fesih bildirimi!

Kira hukukunun düzenlendiği konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor. 


Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebiliyor.


Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler.


Genel hükümlere göre fesih hakkının kullanılabileceği durumlarda, kiraya veren veya kiracı sözleşmeyi sona erdirebilir.


Bildirimin geçerliliği

Konut ve çatılı işyeri kiralarında fesih bildiriminin geçerliliği, yazılı şekilde yapılmasına bağlıdır.


Aile konutu

Aile konutu...