15 / 05 / 2024

Kiracıya senet yapılması

Kiracıya senet yapılması

Ev sahiplerinin kira bedelini tahsil edebilmek adına kullandıkları yöntemler arasında "senet" de yer alıyor. Peki kiracıya senet nasıl yapılır? Kiracıya senet yapılmasının avantajları var mıdır?

'Ödeme İste' sistemi kullanımda: Kiracıya kira ödemesi de hatırlatılacak!

"Ödeme İste", ödemeler öncesinde alacaklının borçludan ödeme istemesi, borçlunun ise bu talebi yanıtlaması esasına dayanıyor. Sistem, kiracıya kira ödemesinin hatırlatılması, öğrenciye harçlık gönderilmesi gibi konularda kolaylık sunuyor. İşte 7 soruda "Ödeme İste" sistemi tüm detaylarıyla...

Ev sahibi ve kiracılara ödeme yapılıyor! 2500 TL ödeme için e-devletten başvuru yapabilirsiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi kişilere ev sahibi ya da kiracı ayrımı yapılmadan tam tamına 2 bin 500 TL ödeme yapılacağı konusunda duyuru yapıldı. Bakanlık tarafından başvuru şartları aktarıldı.

Altın borcu olanlara kritik uyarı! Kara kara düşünmeyin uzman Tunç Şatıroğlu yapılması gerekenleri bir bir anlattı

Gram Altında düşüş yaşanmasının ardından yeniden yükselişe geçmesi piyasalarda borcu olan vatandaşların sıkıntısını konuşmaya başladı. Piyasa  Uzmanı Tunç Şatıroğlu yapılması gerekenleri bir bir anlattı.

Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılması Kararında Değişiklik!

6306 Sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar bugünkü 31855 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kirada yapılacak artış kiracıya bildirilmeli mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kira artışlarının kiracıya bildirilmesinin gerekip gerekmediğini kaleme aldı.

Kırıkkale'ye yaşlı bakım ve huzurevi yapılması meclis gündeminde!

Kırıkkale'ye yaşlı bakım ve huzurevi yapılması meclis gündemine taşındı. MHP'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türk Borçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Türk Borçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun kapsamında çatılı iş yerinde kiracı olan esnafların, kiraya verenin yazılı rızası olmadan, kira sözleşmesine ortak alabilmesi veya kira ilişkisini başkasına devredebilmesi amaçlanıyor.

Hopa'ya yeni stadyum yapılması önerisi mecliste!

Artvin'in Hopa ilçesine yeni bir stadyum yapılması önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Haziran 2019'da kiracıya ne kadar zam yapılacak?

TÜİK, kira sözleşmesi bu ay yenilenen kiracılara yapılacak zam oranlarını açıklandı. Peki, Haziran 2019'da kiracıya ne kadar zam yapılacak?

Kirada TÜFE dönemi 20 milyon kiracıya avantaj sağladı!

Yıllık kira artışında ÜFE yerine TÜFE’nin kullanılması kiracıya avantaj sağlarken ev sahipleri için de ciddi gelir kaybına neden oldu.

İzinsiz yapılan masraflar kiracıya ödenmeyecek!

Yargıtay, mülk sahibinden yazılı izni alınmadan yapılan masrafların kiracıya ödenemeyeceğine karar verdi. Avukat Satılmış Şahin, Yargıtay'ın bu emsal kararınını değerlendirdi.

Kira artışında TÜFE kiracıya ne kazandıracak?

TBMM’de dün gece kabul edilen torba kanun Meclise sunulurken, Yİ-ÜFE yerine artışların TÜFE’ye göre yapılması da belirtildi. Peki, kira artışında TÜFE kiracıya ne kazandıracak?

Şanlıurfa'ya Yüksek Hızlı Tren yapılması talebi mecliste!

Şanlıurfa'ya Yüksek Hızlı Tren yapılması talebi TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, bu talebi Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a iletti..

Kiracıya senet yapılması Haberi

Kiracıya senet yapılması

Kiracıya senet nasıl yapılır?

Kimi ev sahipleri, kiracısından kira bedelini alabilmek adına, kiracısına senet imzalıyor. Ev sahibi, bu senetleri bankaya veriyor ve senetlerin takibi banka tarafından yapılıyor. Bu hizmetin kapsamı ve bedeli bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor.


Ortalama olarak kira senetlerinin sisteme kaydı işlemi 50 ile 150 TL arasında değişkenlik gösteriyor. Bu hizmet kapsamında bankalar, kiracıya senedin kendilerinde olduğuna dair ödeme emri yolluyor. Son ödeme tarihinden itibaren 3 gün içinde senetin tahsil edilmemesi durumunda, Banka senedi, ev sahibine karşılıksiz olarak geri iade ediyor.


Yukarıda da belirttiğimiz gibi, kiracıya senet yapan bankaların verdikleri hizmet birbirinden farklı olabiliyor. 


Örneğin X Bankası'na kira senetlerinizi verdiğinizi farz edelim. Banka borçlu kişiye bir hafta içinde borcunu ödemesine dair ihtar çekiyor. Kiracı, kira borcunu ödemezse banka avukatını görevlendirecek. Kiracının, avukattan...