28 / 04 / 2024

Ev sahibi ve kiracılara ödeme yapılıyor! 2500 TL ödeme için e-devletten başvuru yapabilirsiniz!

Ev sahibi ve kiracılara ödeme yapılıyor! 2500 TL ödeme için e-devletten başvuru yapabilirsiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi kişilere ev sahibi ya da kiracı ayrımı yapılmadan tam tamına 2 bin 500 TL ödeme yapılacağı konusunda duyuru yapıldı. Bakanlık tarafından başvuru şartları aktarıldı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık 2 bin 500 TL sosyal destek ödemesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptılar. Peki söz konusu destek ödemesi şartları neler? Başvuru şartları ve tüm detaylar işte sizlerle birlikte...

Ev sahibi ve kiracılara ödeme yapılıyor! 2500 TL ödeme için e-devletten başvuru yapabilirsiniz!

Hane başına 2 bin 500 TL verilecek

Ev sahibi ya da kiracı ayrımı yapılmadan ihtiyaç sahibi ailelere tam tamına 2 bin 500 TL’ye varan destek ödemesi yapılacak. İhtiyaç sahibi aileler doğalgaz tüketim desteği yapılacak. Daha önceki dönemlerde kapsam dışında kalan kiracılar bu dönemde destek ödemesine dahil edilmiştir. Bu doğrultuda da başvuru şartlarını yerine getiren kiracı ya da ev sahibi doğalgaz sisteminin bulunduğu meskenlerde ikamet etmesi durumunda Doğalgaz destek ödemesinden faydalanabilecek.  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık doğalgaz tüketim desteği ile ilgili şu bilgileri verdi:

Doğalgaz tüketim desteği başvuruların e-devlet platformu üzerinden yapılacak. E-devlet platformu üzerinden yapılan başvurular değerlendirmeye alınacak ve başvuruların onaylandıktan sonra doğalgaz tüketim desteğinden yararlanılabilecek. Başvurusu onaylanan kişiler faturaları ile birlikte PTT’den tüketim desteğini kolaylıkla alınabilecek. Ayrıca ön ödemeli sayaç kullanan kişiler kartlarına destek miktarını yatırılacağı konusunda açıklama bilgi verildi.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön