28 / 04 / 2024

Hazine Bakanlığı açıkladı! Ev sahipleri ve kiracılara tebligatlar gönderilmeye başlandı!

Hazine Bakanlığı açıkladı! Ev sahipleri ve kiracılara tebligatlar gönderilmeye başlandı!

Ev sahibi ve kiracılara yönelik gerçekleşen çalışmalar kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Buna göre, kira gelirlerinin doğru bir şekilde beyan edilmesi için gerekli uygulamalar yapılırken, tebligatların da tek tek gönderilmeye başlandığı da kaydedildi. 



Günümüzde yaşanan konut fiyatlarındaki yükseliş kira Fiyatlarını da etkiliyor. Bu süreçte, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kira gelirlerinin vergilendirilmesine yönelik çalışmaların başlatıldığını açıkladı. Gerçekleşecek olan fiili kontrollerin yapılacağını açıklayan Bakan Mehmet Şimşek, kiracılara tebligat gönderilmeye başladığını bildirdi. 

BAKANLIK FİİLİ TESPİTLER YAPACAK

Kira gelirleri için önemli girişimlerde bulunan bakanlık, kiradan elde edilen gelirlerin Mart ayına doğru beyan edilmesini sağlamak  ile amacı gayrimenkul sahiplerine denetimi alındığını dile getiren Bakan Şimşek, "Tapu ve nüfus verilerinin incelenmesi ile birlikte kira geliri elde edebilme potansiyeli olan  yaklaşık olarak 4,5 milyon konut analiz ediliyor. Ayrıca, kiralık olarak kullanıldığı tespit edilen adreslerde fiili tespitlerinde yapılacağı belirtildi..

karar.com'da yer alan habere göre; Kiracılara Vergi Dairesi tarafından bir görüşme yapılması için tebligat da gönderildiği açıklandı. Gönderilen tebligat yazısında ise kira ödemesi ile ilgili olarak görüşme yapılmak istendiği de açıklandı. Tebligat doğrultusu kapsamında kiracıların görüşmeye gelmeden önce kira sözleşmesi, banka ödeme dekontu ve mevcut ise emlakçı bilgilerinin yanında bulundurması gerektiği aktarıldı.

Hazine Bakanlığı açıkladı! Ev sahipleri ve kiracılara tebligatlar gönderilmeye başlandı!

Vergi Dairesi tarafından uygulanmak istenen bu durumun yanlış adım atmamak üzerine olduğu belirtildi. Vergi kaybının bir katı kadar ceza uygulanabildiği ifade edilirken doğru dürüst beyanda bulunulmaması durumunda teşvik için vatandaşların görüşmeye çağrıldığı da duyuruldu.

Gerçekleşen tebligat sonrasında da vatandaşların görüşmeye gitmesinin zorunlu olup olmadığı konusu da merak ediliyor. Burada herhangi bir zorunluluk olmadığı belirtilirken gitmesinin kendi yararına olduğu da belirtildi. Kiracıların gitmeden de yazılı beyanda bulunabileceği aktarılırken davette icabet etmenin bir ihtiyaç olduğu da belirtildi. Öte yandan, kira beyanında oluşabilecek eksikliklerin bu şekilde ortaya çıkabileceği aktarılırken vatandaşlar için bu adamın önemli bir gereklilik olduğu aktarıldığı. Vatandaşın vergisel yükümlülüklerinin yerine getirilmesi için dürüst davranılması gerektiğinin altı çizilirken doğru beyanında oldukça önemli olduğu kaydedildi. 

Evini kiraya verenler dikkat! Bu paralar geri alınacak!

Evlerde yüzde 25 sınır var ama, Vakıflar kiracılarına çok yüksek kira zamları için ihbarname yolluyor!

Kiracılara müjde! Kira artış oranı yavaşlayacak!

Evi kirada olanlar dikkat! Kira gelir vergisinde geri sayım başladı: İşte istisna şartları!

 


 


Geri Dön