09 / 05 / 2024

kiradaki eve el konulması

kiradaki eve el konulması

Kiracının iflası halinde kiraya veren, sözleşmeyi herhangi bir fesih bildirim süresine uymaksızın hemen feshedebiliyor. Peki ev sahibinin iflas etmesi halinde sözleşme feshedilir mi? İflas eden ev sahibine kira ödenir mi?

34 bin Euro verip Porsche otomobil aldı, eve gittiğinde fark ettiği detay yüzünden dehşete düştü

İngiltere'de yaşayan Martin Connelly isimli şahıs, 34 bin Euro karşılığında ikinci el Porsche aldı. Ancak eve gittiğinde otomobilinin bir kapısının altında komple pas bulan adam, hayatının şokunu yaşadı.

Fatih Belediyesi sit alanında olduğu gerekçesiyle bir eve el koydu!

Fatih Belediyesi’nin 75 yaşındaki kadın ve ailesinin oturduğu eve “taşınmazın sit alanında kalması nedeniyle tapu tahsis belgesinin geçersiz olduğu” gerekçesiyle el koydu.

Kendi imkanlarıyla eski karavanı eve dönüştürdü!

ABD'nin Teksas eyaletinde yaşayan Kendra Ann Thomas satın aldığı ikinci el karavanı kendi imkanlarıyla adeta bir eve çevirdi...

Hande Erçel Ulus'a taşındı!

9 aydır aşk yaşayan Hande Erçel ve Murat Dalkılıç arasında ilk kavga çıktı. Dalkılıç'ın Beykoz Çubuklu Vadi Konakları'ndaki evinde kalan Erçel, aylık kirası 6 bin lira olan Ulus'ta bir eve taşındı.

Banka hangi durumlarda eve el koyabilir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''kredi kartına borcuna banka eve el koyar mı?'' sorusunu yanıtladı.

Konut kredisi borcunu ödeyemeyenlere çifte KDV!

Evinizi kredi ile alırken yüzde 1.8 veya 18 KDV ödüyorsunuz. Eğer kredinizi ödeyemezseniz banka eve el koyup açık artırma ile satıyor. Şu anda konut kredisini geri ödeyemeyenlerin sayısı az olsa da önümüzdeki dönemlerde ciddi mağduriyetler yaratabilir.

İcra nelere el koyabilir?

Borçlunun borcunun ödememesi durumunda alacaktı borcun tahsili için icra talebinde bulunabiliyor. İcra talebi doğrultusunda icra memurları haciz işlemi için eve gelebiliyor. Peki, eve gelen icra nelere el koyabilir?

Eve haciz gelmesi 2014!

Eve haciz gelmesi durumunda hangi eşyalara el konulabilir? Eve haciz gelmesinde ki son değişiklikler neler? Eve haciz gelmesi hakkında yapılan düzenlemenin içeriği ne? Eve haciz gelmesi 2014!

Adam ile Eve oteli 80 milyon Euro'ya satılıyor!

Kıyı Group'a ait olan Adam ile Eve Oteli'nin satışı için, Manavgat'taki Royal Dragon, Antalta Kundu'daki Royal Wings adlı otelleriyle tanınan Gitaş Turizmle el şıktı...

Kim Dotcom'un 16 milyon Euro'luk malikanesi ve ve tüm malvarlığına el kondu!

Kapatılan internet devi Megaupload'un sahibi Kim Dotcom'un 16 milyon Euro'luk malikanesi, otomobil koleksiyonu ve tüm malvarlığına el kondu

Yeni konut fiyatları yüzde 9.88 arttı, ikinci el konutta Antalya lider oldu!

2011'in son ayında ikinci el konut satış fiyatı ve kira artışında lider Antalya oldu, yeni konut fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre %9.88 arttı

Pera Palas Oteli'ni El Maktum'un şirketi işletecek!

2012'den itibaren Pera Palas Otel'ini yönetecek olan El Maktum'un şirketi Jumeriah, Türkiye'ye adım attı

Mısır, El-Ezher'deki revaktan Türk adını silecek!

İslam dünyasının en itibarlı eğitim kurumlarından olan Mısır'daki El-Ezher Üniversitesi'ndeki Türk izleri siliniyor. Üniversitenin camisinde bulunan tarihî Revak el Etrak'ın (Türk Kemeri) isminin Revak İmad olarak değiştirileceği duyuruldu

kiradaki eve el konulması Haberi

kiradaki eve el konulması

İflas eden ev sahibine kira ödenir mi?

Kira ilişkilerinin düzenlendiği Borçlar Kanunu hükümlerine göre kira sözleşmesinin fesh edilme sebepleri arasında "iflas" hususu da yer alıyor. Kanuna göre, kiracının iflası halinde kiraya veren, sözleşmeyi herhangi bir fesih bildirim süresine uymaksızın hemen feshedebiliyor. Konu ile ilgili kanun hükmü aşağıda yer alıyor.


2. Kiracının iflası

MADDE 332- Kiracı, kiralananın tesliminden sonra iflas ederse kiraya veren, işleyecek kira bedelleri için güvence verilmesini isteyebilir.


Kiraya veren, güvence verilmesi için kiracı ve iflas masasına yazılı olarak uygun bir süre verir. 


Bu süre içinde kendisine güvence verilmezse kiraya veren, sözleşmeyi herhangi bir fesih bildirim süresine uymaksızın hemen feshedebilir.


Peki, ev sahibinin iflas etmesi halinde sözleşme feshedilir mi? İflas eden ev sahibine kira ödenir mi?


İcra ve İflas hukuku ile Kira hukuku gereğince, kiraya...