13 / 05 / 2024

kiradaki eve gelir vergisi

kiradaki eve gelir vergisi

Kira gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince bir sene boyunca elde edilen taşınmaz kira gelirleri için ödeniyor. Peki, kiradaki evin vergisi ne zaman ödenir? Kiradaki evin vergisi nasıl ödenir? İşte kira gelir vergisi..

Aziz Torun: Evler pahalı değil gelir yetersiz!

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun gayrimenkuldeki talep yetersizliği olduğunu açıkladı. Torun “İnsanların eve ihtiyacı var ama satın alma gücü yeterli değil. Gelir artmıyor” dedi.

Kiradaki evin gelir vergisi nasıl ödenecek?

Kira gelir vergisi, kiraya verilen evden elde edilen gelir için ödeniyor. Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile beyanname sürecinde seçilen gider yöntemine kısıtlama getirildi. Peki, kiradaki evin gelir vergisi nasıl ödenecek?

Eve haciz yasası 2016!

Haciz, alacaklıların borçlulardan borcunu yasal yollardan tahsil ettiği bir yol olarak karşımıza çıkıyor. Peki, eve haciz gelir mi? Gelirse ne alabilir? İşte eve haciz yasası 2016..

7 soruda eve haciz!

Haciz, bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işlem olarak ifade ediliyor. Peki, eve haciz nasıl gelir? İşte 7 soruda eve haciz mevzuatı..

Borcum var eve haciz gelir mi?

Ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı red olunduktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebiliyor. Peki, "Borcum var eve haciz gelir mi?" diyorsanız işte yanıtı...

Verasetle gelip 5 yıl elde kalan eve gelir vergisi yok!

Gayrimenkul alım-satımı sırasında vergilendirmede öncelikle dikkat edilmesi gereken konu gayrimenkulün elde ediliş tarihi ve bir bedel karşılığı elde edilip edilmediğidir.

Eve haciz hangi durumlarda gelir?

İcra takibinin kesinleşmesinden sonra, alacağın tahsili için gidilebilecek birden fazla yol muvcuttur ve bunlardan tümünü icra dosyasında talep açarak gerçekleştirmek mümkün. Peki, eve haciz hangi durumlarda gelir?

Benim borcumdan dolayı evime icra gelir mi?

İcra memurluğuna başvuru yapan alacaklının borcunun ödenmesi için bir takım işlemler başlatılıyor.Peki,Benim borcumdan dolayı evime icra gelir mi?İşte borcun ödenmemesi durumunda eve icra gelmesi..

İcra eve ne zaman gelir?

Borçlu olan bir kişinin,borcunu ödememesi halinde alacaklı dava açıp,icrayla eve gelebiliyor.Peki icra eve ne zaman gelir?Eve gelen İcra memuru hangi eşyaları haczedebilir?

Haciz eve nasıl gelir?

Alacaklıya olan borcun ödenmemesi halinde, alacaklı borcun tahsili için icra memuru ile birlikte borçlunun evine gidebiliyor.Peki, haciz eve nasıl gelir? Eve hacizin gelmesi durumda ne yapılır?

Haciz eve gelir mi?

Borcu olan bir kimsenin, borcunu alacaklı kişiye ödememesi halinde, alacaklı kişi icra müdürü ile birlikte, haciz işlemlerine başlayabiliyor.Peki,haciz eve gelir mi?Haciz talep örneği nasıl yazılır?

Kiradaki evin vergisi ne zaman ödenir?

Kira gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince bir sene boyunca elde edilen taşınmaz kira gelirleri için ödeniyor. Peki, kiradaki evin vergisi ne zaman ödenir? Kiradaki evin vergisi nasıl ödenir? İşte kira gelir vergisi..

Hep İstanbul! Gün gelir hayalinizdeki eve taşınırsınız!

Hep İstanbul projesi "Gün gelir hayalinizdeki eve taşınırsınız!" sloganıyla satışa sürecine başladı. Projede daire fiyatları 184 bin TL ile 477 bin TL arasında değişiyor.

kiradaki eve gelir vergisi Haberi

kiradaki eve gelir vergisi

Kiradaki evin vergisi ne zaman ödenir?

Kira gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince bir sene boyunca elde edilen taşınmaz kira gelirleri için ödeniyor. İşyeri ve meskenlerde farklı şekilde hesaplanan kira gelir vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor.


Kiradaki evin vergisi, elde edilen toplam gelirin belirlenen istisna bedelinden yüksek olması halinde ödeniyor. Her sene bu bedel, yeniden belirleniyor. Peki, kiradaki evin vergisi ne zaman ödenir?


Kiradaki evin vergisi için ilk taksit ödemeleri Mart ayında, ikinci taksit ödemeleri ise Temmuz ayında ödeniyor. Ancak, ilk taksit ödemelerinden önce vergi dairesine beyanname verilmesi gerekiyor.


2014 yılında; 2013 yılı içerisinde elde edilen kira gelirinin vergisi ödendi. Kiradaki evin vergisi için hazırlanan rehber şu şekilde;


Sadece mesken kira geliri varsa..

- 2013 yılı içerisinde tahsil etmiş olduğu toplam konut kira...