08 / 05 / 2024

Kiradaki evin çöp vergisi

Kiradaki evin çöp vergisi

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmetindan faydalanan mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Peki, ev kiradaysa ne olur? Kiradaki evin çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

5 milyon TL'lik evin kira getirisi 25 bin TL! Ev alıp kiraya vermek mantıklı mı?

Kira getirisinin sağladığı kazanç sık sık merak konusu oluyor. Evi olanlar ve ev alıp kiraya vermek isteyenler bu durumda ne kadar gelir elde edebileceklerini araştırıyor. Peki ev alıp kiraya vermek mantıklı mı? İşte sosyal medyada yorum yağmuruna tutulan o paylaşım...

İstanbul Eyüp'te 1939'da 1500 liraya satılık ahşap ev!

İstanbul Eyüp'te 1939 yılında ahşap bir ev 1500 liraya satışa çıkarılmış. İlanda evin 7 odası olduğu belirtilmiş...

Fakir ranger electronic toz torbasız elektrikli süpürgenin teknik özellikleri neler? Fiyatı ne kadar?

Elektrikli süpürge konusunda son yılların en moda ürünlerinden toz torbasız elektrikli süpürgeler artık hemen her evin baş köşesinde yer alıyor. Fakir’in ürettiği ranger electronic toz torbasız elektrikli süpürge de elektrikli süpürge almak isteyenlerin tam aradığı bir ürün olarak öne çıkıyor.

Evlerin olmazsa olmazı elektrikli süpürgeler indirimle Arnica'da! 27 Ocak 2023 fiyat listesi

Pratik ve hızlı ev temizliğinde kullanılan elektrikli süpürgeler her evin vazgeçilmez bir parçası.

Sinbo elektrikli süpürgeler 365 TL’den başlayan fiyatlarla! İşte 14 Ekim 2022 fiyat listesi…

Sinbo, her evin ihtiyacı olan küçük ev aletlerinde en sevilen markaların başında geliyor. Peki, Sinbo elektrikli süpürgeler ne kadar? İşte Sinbo 14 Ekim 2022 fiyat listesi…

Arnica süpürgelerde yüzde 32 indirim! Sınırlı stok! İşte 10 Ekim 2022 fiyat listesi..

Her evin en büyük ihtiyacı olan elektrikli süpürgelerde şimdi büyük indirim fırsatı var. Şimdi Arnica elektrikli süpürgeler Carrefoursa’da yüzde 32 indirimle satışta. Peki, Arnica elektrikli süpürgeler ne kadar?

Piyasadaki en ucuz Philips şarjlı süpürge için muhakkak bu haberi okuyun! 17 Eylül 2022 fiyat listesi…

Her evin ihtiyacı yeni Philips SpeedPro kablosuz elektrikli süpürgedeki indirimi kaçırmayın. Sizin için en uygun satılan yerleri inceledik ve listeledik. En ucuz Philips SpeedPro için bu haberi muhakkak okuyun. Uygun fiyatlı Philips SpeedPro için acele edin. İşte 17 Eylül 2022 fiyat listesi…

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! Buna dikkat edin, evinizden olmayın!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmaları kaleme aldı. Peki kiradaki evin satışında kiracının öncelikli alım hakkı var mı? İşte o sorunun yanıtı ve Tamer Heper'in konuyla ilgili yazısı...

Eda Taşpınar New York'ta daire satın aldı!

Sosyetik güzel Eda Taşpınar New York'ta daire satın aldı. Brooklyn bölgesinde yer alan evin fiyatı 395 bin dolar. 

Aydın'da baba mirası evin yıkıldığı iddia edildi!

Giresun'un Güce ilçesinde babasından miras kalan evin, kadastro kayıtlarında, yıkılıp yerine 2 ev inşa edildiğini iddia eden Hüseyin Arslan, durumun düzeltilmesini istedi.

Kiradaki evin çevre temizlik vergisini kim öder?

2017 yılı çevre temizlik vergisi için 1. taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Peki, vergide mükellef kimdir? Kiradaki evin çevre temizlik vergisini kim öder?

Düzce Gümüşpınar'da evin ortasından geçen direk isyan ettirdi!

Düzce’nin Gümüşpınar Mahallesi’ndeki mahallesinde oturan Tahtacıoğlu ailesinin evinden geçen direk görenleri şaşırttı. Tahtacıoğlu ailesi yetkililerden yardım istedi.

Kiradaki evin gelir vergisi nasıl ödenecek?

Kira gelir vergisi, kiraya verilen evden elde edilen gelir için ödeniyor. Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile beyanname sürecinde seçilen gider yöntemine kısıtlama getirildi. Peki, kiradaki evin gelir vergisi nasıl ödenecek?

Kiradaki evin çöp vergisi Haberi

Kiradaki evin çöp vergisi

Kiradaki evin çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmetindan faydalanan mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor.


İşyerleri ve diğer şekillerde kullanılan yapı sahiplerinin vergi ödemelerini belediyeye giderek yapmaları gerekiyor. Buna karşın meskenlerin çevre temizlik vergisi farklı şekilde ödeniyor.


Peki, ev kiradaysa ne olur? Kiradaki evin çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?


Normal şartlarda ev kirada da olsa, vergi borçlarından sorumluluk mal sahibinde oluyor. Ancak, çevre temizlik vergisinin mükellefi taşınmaz sahibi değil de, kullanıcı olduğu için verginin sorumlusu kiracı oluyor.


Evin çevre temizlik vergisi..

Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanacaktır.


Diğer taraftan, belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak, su ihtiyacını belediyece veya...