06 / 05 / 2024

kiradaki gayrimenkulün ayıplarından sorumluluk kimdedir

kiradaki gayrimenkulün ayıplarından sorumluluk kimdedir

Taşınmaz mal kiralamalarında kiralanan malın sonradan ayıplı hale gelmesinde kiracının ve kiraya verenin hak ve yükümlülükleri nelerdir? Kiralananın ayıplarından sorumluluk kimdedir? İşte Borçlar Kanunu esasları..

Gayrimenkulün yıldızı arsa oldu! Aramalar yüzde 251 arttı!

Emlakjet, 350 bine yakın satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan veri tabanındaki hareketler doğrultusunda merakla beklenen 2023 yılı gayrimenkul raporunu yayınladı. Söz konusu rapora göre gayrimenkulün yıldızı arsa oldu.

İtalyan gazeteciden çarpıcı açıklama! Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlası Türkiye'de!

Yabancılara en az 400 bin dolar değerinde gayrimenkul satın alarak verilen Türk vatandaşlığı dünya basınına da yansıdı. İtalyan gazeteci ve sosyolog Marco D'Eramo Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlasını Türkiye'nin yaptığını açıkladı.

Çay ihracatından 2 ayda 1.3 milyon dolar gelir! Çay alımı taban fiyatı kaç TL? Yaş çay alım 19 Mart 2023 fiyat listesi

Çay üreticileri son dakika yaş çay alım fiyatlarını merak ediyor. Çay ihracatından 2 ayda 1.3 milyon dolar gelir! Çay alımı taban fiyatı kaç TL? Yaş çay alım 19 Mart 2023 fiyat listesi

Doların ay başında ne kadar olacağı resmen belli oldu! Yastık altında 1 doları bile olan donup kaldı! Hemen siz de bakın

Dolar/TL kurundaki son dakika gelişmeleri doları olanlar ya da dolar almak isteyenler tarafından merak ediliyor. Doların ay başında ne kadar olacağı resmen açıklandı! Yastık altında 1 doları bile olan donup kaldı! Hemen siz de bakın...

İmalatta fiyatlar patladı daralma hızlandı Koronanın ilk dalgasından bile daha fazla

İmalat sanayiinde yaşana daralma temmuz ayında hız kazandı. Üretim ve yeni siparişlerde korona virüs salgınının ilk dalgasından bu yana en belirgin ivme kaybı yaşandı. Temmuz ayında Türkiye imalat sanayii satın alma yöneticileri endeksi 46.9'a geriledi.

Yüzde 43.7'lik çay zammından sonra çay fiyatları ne oldu? İşte A101, Migros, Carrefoursa 26 Mayıs 2022 fiyat listesi

Çaykur, yaş çay alımındaki fiyatların açıklanmasından kısa süre sonra çaya ortalama yüzde 43.71 zam yaptı. Peki güncel çay fiyatları ne oldu? İşte A101, Migros, Carrefoursa 26 Mayıs 2022 çay fiyat listesi...

Mistral GYO'nun Konak gayrimenkulünün değeri ne kadar oldu?

Mistral GYO tarafından, İzmir ili, Konak ilçesi, Mersinli Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulün değerleme raporu yayınlandı. Peki Mistral GYO'nun Konak gayrimenkulünün değeri ne kadar oldu?

Adese Gayrimenkul'ün vefa kredisine konu taşınmazlarının tapu devri yapılıyor!

Adese Gayrimenkul'ün vefa hakkı kredi borçlarının tamamı kapatmasının ardından, Kule Site AVM'deki 62 bağımsız bölümün, Kule Site AVM'deki 8 bağımsız bölümün, Kule Site AVM'deki 7 bağımsız bölümün, Kule Site AVM'nin 8 bağımsız bölümün tapu devirleri tamamlandı. 

CarrefourSA Adana Gayrimenkul'ün satışını gerçekleştirdi!

Perakende sektörünün önemli oyuncularından CarrefourSA sahibi olduğu Adana Gayrimenkul'ü 212 milyon TL karşılığında sattı. 

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün yönetim kurulu üyeleri seçildi!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün 26 Mayıs 2021 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı, İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından 3 Haziran 2021 tarihinde tescil edildi. 

Adese Gayrimenkul'ün sermayesi 1 milyar TL'ye artırılacak!

Adese Gayrimenkul'ün sermaye artırımından elde edilecek fonun kullanım yerlerine ilişkin denetim komitesi raporu yayınlandı. 

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün yönetim kurulu üyeleri seçildi!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün pay sahipleri tarafından yönetim kurulu üyeliğine aday olarak gösterilen Mehmet Turgut Yılmaz, Akgün Türer, Hakan Yılmaz'ın ve (D) grubu pay sahipleri tarafından yönetim kurulu üyeliğine aday olarak gösterilen Eyup Murat Gezgin'in özgeçmişleri yayınlandı.

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün 2020 yılı net zararı geçmiş yıl zararına aktarılacak!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün konsolide TFRS mali tablolarındaki 17 milyon 135 bin TL, 2020 yılı net zararının geçmiş yıl zararlarına aktarılması ve şirketin geçmiş yıl zararlarından karşılanmak üzere birinci tertip yasal yedeğe 334 bin TL ayrılmasına karar verildi.

kiradaki gayrimenkulün ayıplarından sorumluluk kimdedir Haberi

kiradaki gayrimenkulün ayıplarından sorumluluk kimdedir

Kiralananın ayıplarından sorumluluk kimdedir?

Borçlar Kanunu gereğince, Kiralananın önemli ayıplarla teslimi hâlinde kiracı, borçlunun temerrüdüne veya kiraya verenin kiralananın sonradan ayıplı duruma gelmesinden doğan sorumluluğuna ilişkin hükümlere başvurabilir.


Kiralananın önemli olmayan ayıplarla tesliminde ise kiracı, kiralananda sonradan ortaya çıkan ayıplardan dolayı kiraya verenin sorumluluğuna ilişkin hükümlere başvurabilir.


Kiralananın sonradan ayıplı hâle gelmesinden sorumluluk

a. Genel olarak

MADDE 305- Kiralanan sonradan ayıplı duruma gelirse kiracı, kiraya verenden ayıpların giderilmesini veya kira bedelinden ayıpla orantılı bir indirim yapılmasını ya da zararının giderilmesini isteyebilir. Ancak, zararın giderilmesi istemi diğer seçimlik hakların kullanılmasını önlemez.

Önemli ayıp durumunda kiracının sözleşmeyi fesih hakkı saklıdır.


b. Ayıbın giderilmesini isteme ve fesih

MADDE 306- Kiracı, kiraya verenden kiralanandaki ayıbın uygun bir sürede giderilmesini isteyebilir; bu sürede ayıp giderilmezse kiracı, ayıbı kiraya veren hesabına gidertebilir ve...