15 / 05 / 2024

kiralanan ev yıkılırsa ne olur

kiralanan ev yıkılırsa ne olur

Kira sözleşmesi süresi henüz dolmayan taşınmazları yeniden inşası veya imarı amacıyla esaslı onarımı, genişletilmesi ya da değiştirilmesi durumunda sözleşme feshedilebiliyor. Peki, yıkılacak evde kiracı hakları nelerdir?

Nebahat Çehre İnşaat firmasından gelen 10 milyon TL ve ev teklifini reddetti! Depremde evler yıkılırsa kahrolurum...

Nebahat Çehre, bir inşaat firmasından reklam yüzü olması için gelen 10 milyon ve ev teklifini '' "Depremde yüzlerce ev, binlerce insana mezar oldu. Reklamını yaptığım evler de yıkılırsa kahrolurum. Her şey para değil" diyerek reddetti.

Düzce depreminin üzerinden 24 yıl geçti! 12 Kasım 1999'da 7.2 büyüklüğündeki depremde 16 bin 666 ev yıkıldı!

Türkiye'de 12 Kasım 1999'da Düzce'de meydana gelen depremin üstünden 24 yıl geçti. 782 kişi yaşamını yitirdiği depremde 16 bin 666 ev yıkıldı.

Van'da sel sonrası 6 ev yıkıldı!

Van'ın Başkale ilçesinde sağanak yağışlar sonrası yaşanan sel nedeniyle  6 ev yıkılırken 30 evde hasar meydana geldi.

Bina artçı depremde yıkılırsa DASK ne olur?

Asıl depremde yıkılmayan binalar artçı depremde hasar görebiliyor hatta yıkılabiliyor. Peki, artçı depremde yıkılan binalarda nasıl yol izlenmeli? Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Erol Ulusoy, DASK hakkında bilinmesi gereken kritik noktaları açıkladı. 

Adana Feke'de yol çöktü: 1 ev yıkıldı!

Adana Feke'de meydana gelen heyelan sonucunda yol çöktü. İlçede bir ev yıkıldı ve kullanılmaz hale geldi.

Kumluca’da park alanına yapılan kaçak ev yıkılıyor!

Antalya Kumluca’da park alanına kaçak olarak inşa edilen ev yıkılacak. Evde yaşayan kiracı Şahin Erbay: “Hurdacılık yaptığım ve zihinsel engelli 4 çocuğum olduğu için kimse ev vermiyor, çaresizim.” dedi.

Nazım Hikmet’in Kadıköy’deki yaşadığı ev yıkılıyor!

Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden Nazım Hikmet’in İstanbul Kadıköy’de yer alan yaşadığı ev deprem riski sebebiyle yıkılacak.

Deprem nedeniyle kaç ev yıkıldı?

Malatya ve Elazığ’da meydana gelen depremde bir çok bina yıkıldı. Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük: “100’den fazla ev yıkıldı. Bölgemizde çadırlar kurmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Gazze'de 13 yılda 293 bin 702 ev yıkıldı!

2019 Gazze Şeridi İnsani Durum Raporu'na göre; 13 yıl boyunca 293 bin 702 ev yıkıldı veya hasar gördü.

Isparta Çayboyu'nda yolun ortasındaki ev yıkılıyor!

Isparta'da Çayboyu yolu ortasında kalan sürücüler ile ev halkına zorluk çıkaran ev belediye ekipleri tarafından yıkılacak.

Bolivya'da toprak kayması: 64 ev yıkıldı!

Bolivya'da toprak kayması meydana geldi. Olay sonucunda 64 ev yıkılırken, 88 aile farklı bölgelerde bulunan ikametlere yerleştirildi. 

Batı Şeria’da Filistinlilere ait evler yıkılıyor!

İsrail askerleri tarafından Batı Şeria’daki Filistinlilere ait evler yıkılıyor. Bölgede Muhammed Tarık Dar Yusuf isimli Filistinli gencin ailesine ait ev yıkıldı.

Kars Sarıkamış’taki tarihi av köşkü yıkılıyor!

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki asırlık ahşap av köşkü yıkılıyor. 121 yıl önce yaptırılan köşk her geçen gün ilgisizlik ve bakımsızlıktan dolayı harabe hale döndü.

kiralanan ev yıkılırsa ne olur Haberi

kiralanan ev yıkılırsa ne olur

Yıkılacak evde kiracı hakları!

Kira sözleşmesi süresi henüz dolmayan taşınmazlar kanunda belirtilen bazı istisnai durumlarda tahliye edilebiliyor. Kiralananın yeniden inşası veya imarı amacıyla esaslı onarımı, genişletilmesi ya da değiştirilmesi gerekli ve bu işler sırasında kiralananın kullanımı imkânsız ise;


Belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih dönemine ve fesih bildirimi için öngörülen sürelere uyularak belirlenecek tarihten başlayarak bir ay içinde açacağı dava ile sona erdirebiliyor. Peki, yıkılacak evde kiracı hakları nelerdir?


Ev sahibinin yazılı ihtarı sonrasında kiracının belirlenen tarihte evi tahliye etmesi gerekiyor. Bu süreçte gerçekleşen zorunlu tahliyeden sonra, depozito iadesini engelleyecek herhangi bir durumun olmaması halinde depozito geri iade edilebiliyor.


Kanunen güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere,...