05 / 05 / 2024

kiralanan evden erken çıkma cezası nedir

kiralanan evden erken çıkma cezası nedir

İşyeri ve mesken kiralamalarında kiracı ile yaşanan sorunlar arasında kiracının erken tahliyesi yer alıyor. Kiralanan evden erken çıkma cezası nedir? Sözleşme bitmeden evden çıkan kiracıya ne yapılır?

Kira sözleşmesi bitmeden evden çıkmak isteyenler, dikkat!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, kira sözleşmesi bitmeden evden çıkmak isteyenleri uyardı. İşte erken tahliye halinde kiracının sorumluluğu...

Kiracının evden çıkma hakkı var mı?

Gayrimenkul kiralarında mal sahipleri ancak kanuni gerekçelerin doğması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Peki, kiracının evden çıkma hakkı var mı? Kiracı evden erken çıkabilir mi?

Kiralanan evden erken çıkma cezası nedir?

İşyeri ve mesken kiralamalarında kiracı ile yaşanan sorunlar arasında kiracının erken tahliyesi yer alıyor. Kiralanan evden erken çıkma cezası nedir? Sözleşme bitmeden evden çıkan kiracıya ne yapılır?

Evden erken çıkan kiracıya ceza yok mu?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu sözleşme taraflara birtakım hak ve sorumluluklar yüklüyor. Peki, evden erken çıkan kiracıya ceza yok mu?

Kiracının sözleşmeyi erken feshi!

Kiracı evden memnun değilse ya da ev sahibi ile arasında bir anlaşmazlık varsa kira sözleşmesini fesih edebiliyor mu? İşte, kiracının sözleşmeyi erken feshi nedenleri!

Kiracının evi erken tahliye etmesi!

Ev sahibinin kiracıyı evden çıkarabilmesi için bazı gerekçelerin olması gerekiyor. Kiralayan hangi durumlarda evin tahliyesini isteyebiliyor? Peki, Kiracının evi erken tahliye etmesi nasıl oluyor?

Konut kredisi erken kapatma cezasının iadesi mümkün mü?

Konut kredisi erken kapatma cezasının iadesi mümkün mü? Konut kredisi erken kapatma cezası iptalini açıklayan konut kredisi erken ödeme yargıtay kararı örneği haberimizde yer alıyor.

JCR: Faiz indirimi erken atılmış adım!

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR'ın Türkiye Başkanı Orhan Ökmen, "Enflasyon yüksekken ve tasarruflar düşükken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faizleri aşağı çekmesi erken atılmış bir adım dedi...

Polatlı'daki bir evden 16 ton çöp çıkarıldı!

Polatlı Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların şikayeti üzerine Kurtuluş Mahallesi Yavuz Selim Caddesi'ndeki Remzi Dostay’a ait evde temizlik çalışması başlattı. Ekipler 85 yaşındaki kişiye ait evden 16 ton çöp çıkarttı.

Konut kredisi erken kapatma cezası iptali!

Vadesinden önce kredi kapatıldığında yapılan sözleşme tek taraflı bozulmuş sayılıyor ve tüketiciden erken kapatma cezası altında ücret talep ediliyor. Ancak yargıtay kararları gereğince, konut kredisi erken kapatma cezası iptali söz konusu..

Erken kapatma ücreti geri alınabilir mi?

Bankaların kredi borcunu erkenden ödeyen tüketicilerden kestiği erken kapatma ücretine yönelik olarak Yargıtay, alınan bu bedelin haksız olduğuna karar verdi. Bu doğrultuda erken kapatma ücreti geri alınabilir mi?

Konut kredisi erken kapatma ücreti geri alma yolları!

Kredi borcunu erken ödeyen bu nedenle "erken kapatma ücreti" adı altında yüzde 2'lik para kesintisine maruz kalan tüketiciler, ödedikleri bu bedelin iadesini bankadan isteyebiliyor. İşte konut kredisi erken kapatma ücreti geri alma yolları..

Erken kapama ücreti iade dilekçesi!

Bankalar, kredi borcunu erken ödeyenlerden "Erken kapama ücreti" adı altında yüzde iki oranında para kesintisi yapıyorlar. Ancak Yargıtay kararlarına göre bu bedel bir dilekçe ile iade edilebiliyor. İşte erken kapama ücreti iade dilekçesi...

kiralanan evden erken çıkma cezası nedir Haberi

kiralanan evden erken çıkma cezası nedir

Kiralanan evden erken çıkma cezası nedir?

İşyeri ve mesken kiralamalarında kiracı ile yaşanan sorunlar arasında kiracının erken tahliyesi yer alıyor. Kiracılar kiraladıkları gayrimenkulden, süresi dolmadan ayrılabiliyor. Ancak bu durum mal sahibine kira kaybına neden olduğu için birtakım yaptırımları bulunuyor.


Kullanıma elverişli bulundurulduğu sürece kiralanan, kiracının kendisinden kaynaklanan bir sebeple kullanılmasa veya sınırlı olarak kullanılsa bile kiracı, kira bedelini ödemekle yükümlüdür. 


Bu durumda, kiraya verenin yapmaktan kurtulduğu giderler kira bedelinden indirilir. Peki, kiralanan evden erken çıkma cezası nedir?


Kiralananın sözleşmenin bitiminden önce geri verilmesi

Kiracı, sözleşme süresine veya fesih dönemine uymaksızın kiralananı geri verdiği takdirde, kira sözleşmesinden doğan borçları, kiralananın benzer koşullarla kiraya verilebileceği makul bir süre için devam eder. 


Kiracının bu sürenin geçmesinden önce kiraya verenden kabul etmesi beklenebilecek, ödeme gücüne sahip ve kira ilişkisini...