12 / 05 / 2024

kiralanan evin geri verilmesi

kiralanan evin geri verilmesi

Kira sözleşmesi, taşınmaz kiralamalarında kiracı ve mal sahibi arasında imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesi süresi dolmadan feshedilir mi? Kira sözleşmesi dolmadan kiralananın geri verilmesi mümkün müdür?

Şişli Belediyesi Muammer Keskin'den büyük iddia: 500 milyon doları aşkın gayrimenkul geri alındı!

İstanbul Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Şişli Belediyesi’ne ait olan ve önceki başkan Mustafa Sarıgül döneminde devredilen milyarlık arsalar, otoparklar ve değerinin altında kiralanan taşınmazların geri aldığına dair iddialarda bulundu.

Turiste kiralanan evin vergisi ödenecek! Bakan Ersoy resmen açıkladı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik yasaya ilişkin, “Bu düzenleme olmazsa olmaz. Çok ciddi gelir sağlayıp vergi ödememek olabilir mi? Vergilerini tabii ki ödeyecekler. Güvenlik zafiyeti de vardı. Her gece kimin kaldığını bildirecekler” dedi.

Ankara'da usulsüz kiralanan 16 günübirlik evin işletmecisine 206 bin 487 TL ceza!

Ankara'da polis ekipleri tarafından günübirlik kiralanan evlere yönelik yapılan denetimde,16 işletme sahibine 206 bin 487 lira idari ceza verildi.

Kiralanan ev ayıplı çıkarsa ne olur?

Mesken ihtiyacınız için bir ev kiraladığınızı ancak kiraladığınız evin ayıplı çıktığını düşünelim. Bu durumda, kiralanan ev ayıplı çıkarsa ne olur? Ayıplı evde mal sahibinin sorumluluğu nedir?

Keçiören Belediyesi'nden 3 yıllığına kiralık tarihi ev!

Keçiören Belediye Başkanlığı, Keçiören Pınarbaşı Mahallesi'nde bulunan 2 katlı tarihi bağ evini 3 yıllığına kiralıyor. Kültürel-sosyal amaçlı açılması ve işletilmesi koşuluyla kiralanan evin ihalesi 9 Nisan'da yapılacak.

Kiralanan evin ayıplı çıkması nedeniyle fesih!

Kiralanan sonradan ayıplı duruma gelirse kiracı, kiraya verenden ayıpların giderilmesini veya kira bedelinden ayıpla orantılı bir indirim yapılmasını ya da zararının giderilmesini isteyebiliyor. Peki, kiralanan evin ayıplı çıkması nedeniyle fesih mümkün m

Kiralanan ev sözleşme bitiminden önce geri verilir mi?

Kiralanan ev sözleşme bitiminden önce geri verilir mi Kiracı, sözleşme süresine veya fesih dönemine uymaksızın kiralananı geri verdiği takdirde, kira sözleşmesinden doğan borçları ödemek zorunda mı?

Konut kredisi kullanan ihtiyaç kredisi kullanabilir mi?

Konut kredisi kullanan tüketiciler, evin geri kalan yüzde 25'lik kısmı için yahut bir başka nedenden dolayı ihtiyaç kredisi adı altında ihtiyaç kredisi kullanmak isteyebiliyor. Peki, konut kredisi kullanan ihtiyaç kredisi kullanabilir mi?

Kiralanan evin el değiştirmesi durumunda ne olur?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ve mal sahibi bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Kimi zaman taşınmaz kiralamalarında üçüncü kişilerin de hakları söz konusu olabiliyor. Peki, kiralanan evin el değiştirmesi durumunda ne olur?

Kira sözleşmesi dolmadan kiralananın geri verilmesi!

Kira sözleşmesi, taşınmaz kiralamalarında kiracı ve mal sahibi arasında imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesi süresi dolmadan feshedilir mi? Kira sözleşmesi dolmadan kiralananın geri verilmesi mümkün müdür?

Kiralanan evin ayıplı çıkması!

Kiralama ilişkilerinde ev sahibi ve kiracı karşılıklı olarak birtakım hak ve sorumluluklara sahip olur. Peki kiralanan evin ayıplı çıkması halinde mal sahibinin sorumluluğu ne olur? Kiralananın teslim anındaki ayıplarından sorumluluk nedir?

Diyanet: Kirayı peşin ödeyen kiracı akdi feshederse parayı geri alamaz!

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, kira akdinin taraflardan birinin rızası alınmadan feshedilmesinin caiz olmadığını, oturduğu evin kirasını peşin ödeyipte sözleşmeyi feshedip evden çıkan kişinin, parayı geri alamayacağını bildirdi...

Kiralananın sözleşmenin bitiminden önce geri verilmesi!

Türk Borçlar Kanununa göre kiralananın sözleşmenin bitiminden önce geri verilmesi halinde; bazı durumlarda kiracı, kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Bu nedenle kiracıların dikkatli olmaları gerekiyor...

kiralanan evin geri verilmesi Haberi

kiralanan evin geri verilmesi

Kira sözleşmesi dolmadan kiralananın geri verilmesi!

Kira sözleşmesi, taşınmaz kiralamalarında kiracı ve mal sahibi arasında imzalanıyor. Sözleşmede kira anlaşmasına dair esaslara yer veriliyor. Kira süresi, kira bedeli ve kiranın ne zaman ödeneceği sözleşmede belirtiliyor.


Kiracı ve mal sahibi kanunda belirtilen haklı nedenler olmadan sözleşmeyi feshedemiyor. Kira sözleşmesi dolmadan kiralananın geri verilmesi durumunda, kiracı oturmadığı dönemlerin kira bedelinden de sorumlu olabiliyor.


Bu nedenle kanunda belirtilen haklı nedenlerin varolması ve durumun mal sahibine bildirimlesi durumunda tahliye işlemlerinin yapılması gerekiyor. Ayrıca taşınmaz malın teslim edilmesi sürecinde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor: Kiralananın geri verilmesi sırasında dikkat edilecekler şu şekilde sıralanıyor:


Kiralananın geri verilmesi

I. Genel olarak

MADDE 334- Kiracı kiralananı ne durumda teslim almışsa, kira sözleşmesinin bitiminde o durumda geri vermekle yükümlüdür. Ancak, kiracı sözleşmeye uygun kullanma...