16 / 05 / 2024

kiralar döviz artışından etkilenir mi

kiralar döviz artışından etkilenir mi

Dövizde yaşanan dalgalanmalar kira artışlarını etkiler mi? İşte milyonlarca ev sahibi ve kiracının merak ettiği o sorunun yanıtı...

Dolar/TL son dakika: Dolar kaç TL? Dolar kuru ne kadar? 24 Nisan Çarşamba döviz kurları!

Dolar/TL son dakika gelişmeleri yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Dolar kaç TL? Dolar kuru ne kadar? 24 Nisan Çarşamba döviz kurları!

Dolar tarihi rekoruna yakın seyrediyor! Bugün dolar ne kadar oldu? Euro kaç lira? 28 Mart 2024 döviz kurları

Dolar/TL bugün tarihi rekoruna yakın seyrediyor. Güne yükselişle başlayan döviz kurları yatırımcılar tarafından araştırılmakta. Bugün dolar ne kadar oldu? Euro kaç lira? 28 Mart 2024 döviz kurları...

Prof. Dr. Emre Alkin'den dikkat çeken döviz kuru yorumu: Her gün öleceğine bir gün öl!

İç ve dış piyasayı etkileyen altın ve döviz kurundaki değişimler yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, Prof. Dr. Emre Alkin'den dikkat çeken döviz kuru yorumu geldi. İşte Prof. Dr. Emre Alkin'in o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Tebernüş Kireçci'den ticari gayrimenkul yorumu: Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı!

TCMB tarafından yapılan açıklamada Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 12,5, arttı. Verileri değerlendiren Tebernüş Kireçci ''Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı.'' dedi. İşte ayrıntılar...

Kredi kartından altın ve döviz alanlar dikkat! Kartınız her an kapanabilir

Enflasyonla mücadele kapsamında atılan sıkılaştırma adımlarına bir yenisi eklendi. Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kredi kartından altın ve döviz alanların kartlarının her an kapanabileceğini bildirdi.

Hafta sonu döviz kurları 27 Ocak 2024! Bugün dolar ne kadar? Euro kaç lira oldu?

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 45'e yükseltmesinin ardından döviz kurları dalgalanmaya başladı. Bugün dolar ne kadar? Euro kaç lira? Hafta sonu döviz kurları 27 Ocak 2024!

Kiracılar Platformu: Kiralar düşmüyor! Maaşın tamamı kiraya ödeniyor!

Kiracılar Dayanışma Platformu'ndan kiralar düşüyor açıklamalarına tepki geldi. Platform sözcüsü, kiraların düşmediğini, asgari ücret zammı için herkesin pusuya yattığını belirtti. 

Ramazan Kurtoğlu'ndan Merkez Bankası faiz kararı yorumu: Sadece para ve döviz politikaları ile bu badireyi atlatamayız!

Dün açıklanan Merkez Bankası faiz kararı sonrası ekonomist Ramazan Kurtoğlu'ndan faiz yorumu geldi. Kurtoğlu ''Sadece para ve döviz poltikiları ile bu badireyi atlatamayız'' diyerek Merkez Bankası Başkanı ve Mehmet Şimşek'e seslendi. 

Uzun zaman sonra bir ilk: Konutta satış zorlaştı, kiralar düştü!

Türkiye'de konut ve kira fiyatları son iki sende uçuşa geçti. Ancak son dönemde kira fiyatlarında bir ilk yaşandı. Bu kez kiralar için artış değil düşüş haberi geldi.

TÜİK enflasyon rakamları sonrası döviz kurları! Euro ne kadar oldu? Bugün euro/TL kaç lira?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, yıllık enflasyon yüzde 60 eşiğini aştı ve yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından gözler döviz kurlarına çevrildi. Dolar yukarı yönlü hareket ederken euro bugün ne kadar oldu? 3 Ekim Salı e

Bankalardaki döviz mevduatlarında şok artış! Bir haftada 20,4 milyar TL arttı!

Bankalardaki döviz mevduatlarında artış yaşandı. Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 25 Ağustos ile biten haftada 20,4 milyar TL artarak 13 trilyon 414,1 milyar TL’ye çıktı.

Kur şokunun Hazine’ye maliyeti ağır oldu! Borçların üçte ikisinden fazlası döviz cinsi!

Merkezi yönetimin borçlarında TL-döviz dengesi son on yıl içerisinde tersine döndü. 2013’te üçte biri oluşturan döviz cinsi borçlar, artık üçte ikiden de büyük bir paya sahip hale geldi.

Döviz kurları patladı! Dolar bugün ne kadar? 25 Ağustos 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!    

Bugün, 25 Ağustos Cuma günü, dolar ve euro kurları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Döviz piyasasını yakından izleyenler, güncel dolar ve euro fiyatlarını araştırıyor.

kiralar döviz artışından etkilenir mi Haberi

kiralar döviz artışından etkilenir mi

Dövizde yaşanan dalgalanmaların kira artışlarını etkileyip etkilemeyeceği ev sahipleri ve kiracılar tarafından merak ediliyor. 

Milliyet gazetesi yazarlarından Prof. Dr. Erol Ulusoy bugünkü yazısında, "Kira artışlarında yasal orandan fazlası geçerli değildir. Taraflar, enflasyon, altın veya dövize endeksli artışı kabul etseler bile, geçerli değildir. 5 yıldan sonra bile döviz kuru değil, emsal kira bedeline göre artış mümkün olacaktır" dedi.

Döviz kurlarında ani ve orantısız yükselmelerin ülke ekonomisinde beklenmedik gelişmelerden olmadığını belirten Ulusoy bugünkü yazısında "21 Şubat 2001 günü sabit kurdan dalgalı kura geçtiğimiz günden beri sayısını hatırlayamayacağımız kere döviz kurlarında ani yükselişler olmuştur, bundan sonra da olacaktır. Bunu herkes bilir. Bu hafta da böyle ani bir döviz kuru yükselişi yaşayınca, sosyal medyada, döviz kurlarındaki artışa göre kiralarda da uyarlama yapılabileceğine dair Yargıtay kararları...