04 / 05 / 2024

kiralık daireyi kiraya vermek

kiralık daireyi kiraya vermek

Cem Barlas Aslan Hürses Gazetesi'ndeki bugünkü yazısında kiralık gayrimenkulün kiracısı tarafından kiraya verilmesi halinde vergi ödenip ödenmeyeceği hakkında bilgi verdi. İşte o yazı...

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki fahiş artış Z kuşağını da vurdu: Ev alamıyorlar, kiraya çıkamıyorlar!

Fahiş oranlarda artan kiralık ve satılık konut fiyatlarının yanı sıra, yüksek faiz oranları ve enflasyon genç yetişkinlerin aile evinden ayrılmasını engelliyor. Z kuşağı ev alamıyor, kiraya da çıkamıyor. 

Kiralık ev krizi için 7 çözüm önerisi: Boş eve vergi, kiraya üst sınır gelmeli! 

Kadıköy Geçinemiyoruz Platformu 2023 Kasım ayı Kiralık Konut Raporu'nda, kiralık evlerle ilgili çarpıcı detaylar paylaşıldı ve derinleşen kira krizine ilişkin çözüm önerileri de açıklandı. İşte ayrıntılar...

O ilde kiralık konut fiyatları düştü! Ev sahipleri fiyatları düşürerek kiraya vermek istiyor!

Konya’da kiralık konut fiyatları düşüyor. Boş duran kiralık dairelerine kış sezonunda aidat ve yakıt masrafları ödemek istemeyen konut sahipleri, fiyatlarda indirim yaparak bir an önce kiraya vermek istiyor.

Günlük kiralık ev arzı yüzde 97 artarak zirveye yerleşti! Toplamda 110 bin 857 ev günlük olarak kiralanıyor

Türkiye'de son iki yılda günlük kiralık ev arzı yüzde 97 arttı. Özellikle pandemi sonrasında artışların başlaması ile toplam 110 bin 857 ev günlük olarak kiraya veriliyor. 

Ev sahibi ve kiracı arasında 'kiralık ilan' krizi!  

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlığa yeni bir kriz eklendi. Ev sahibi evini yüksek kiraya vermek için kiralık ilanı asmak istiyor, kiracılar da bu duruma karşı çıkıyor. 

Kiralık dairelerde açık artırma dönemi başladı! Ev sahipleri, konutlarını  ‘açık artırma’ usulüyle kiraya çıkarıyor!

Antalya’ya yerli ve yabancı göçü tüm hızıyla sürerken, fahiş kira yükselişlerinin önü kesilemiyor. Kent merkezindeki pek çok semtte kiralık konut sıkıntısı yaşanırken, bazı mülk sahipleri de konutlarını ‘açık artırma’ usulüyle kiraya çıkartmaya başladı.

Kiraya yüzde 25 sınırı geldi, 3 bin liralık evler 4 bin lira oldu! Kiralık ev arayanlara ve kiracılara şok!

Kiraya yüzde 25 sınırı geldi, 3 bin liralık evler 4 bin lira oldu. Sektörde kiralık konut sayısının düşeceğine ve konut kiralarının daha da yükseleceğine dikkat çekildi. 

Kiralık evlerde talep patlaması!

Kiralık evlere talepler hızla artmaya devam ediyor. Emlakçılar boşalan dairelerin bir günde kiraya verildiğini dile getiriyor. 

Yazlık evlerini kiraya verecekler dikkat! Kiralar nasıl alınmalı?

Koronavirüs salgını sebebiyle herkes evlerine kapandı. Yazın da gelmesiyle birlikte vatandaşların tatil yapıp koronavirüs salgını olumsuzluklarını aşma isteği ön plana çıkıyor. Salgın sebebiyle de otel tatilleri yerine kiralık villalara talep arttı. Peki villasını kiraya verenler neye dikkat etmeli?

Emlakçıdan saatlik kiralık ev!

Birçok nedenlerden dolayı tehlikeli bulunan günlük kiralık dairelerden sonra şimdi de emlakçılar evleri saatlik olarak kiraya veriyor.

Balıkesirli bakkal ve eşine 'kiralık daire' dayağı!

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde bakkal dükkanı bulunan Mustafa Mamuk ve eşi Sibel Mamuk, kiralık daireyi göstermelerini isteyen 2 kişi tarafından bilgileri olmadığını belirtince dövüldü.

Kiralık gayrimenkulün kiracısı tarafından kiraya verilmesi halinde vergi ödenir mi?

Cem Barlas Aslan Hürses Gazetesi'ndeki bugünkü yazısında kiralık gayrimenkulün kiracısı tarafından kiraya verilmesi halinde vergi ödenip ödenmeyeceği hakkında bilgi verdi. İşte o yazı...

Günlük kiralık ev cezası nedir?

11 Ekim 2013 tarihinde yapılan yasal düzenlemelere göre, günlük kiralık evler pansiyon statüsüne alınarak bu şekilde kiraya verilen evlere ruhsat şartı getirildi. Peki, ruhsatsız günlük kiralık ev cezası nedir?

kiralık daireyi kiraya vermek Haberi

kiralık daireyi kiraya vermek

Gelir Vergisi Kanunu'nun, 70. maddesinde sayılan mal ve hakların sahipleri, mutasarrıfları, zilyetleri, irtifak ve intifa hakkı sahipleri veya kiracıları tarafından kiraya verilmesinden elde edilen kazançlar gayrimenkul sermaye iradı sayılıyor. 


Mal ve hakların ticari veya zirai bir işletmeye dahil bulunması halinde ise elde edilen kira gelirinin ticari ve zirai kazanç hükümlerine tabi olması gerek. 


Kiralanan gayrimenkul başkalarına kiraya verildiğinde, kira geliri elde edildiğinde beyanname verilmesi gerek. 


KONUT KİRALANIRSA 


Eğer kiralama, ticari kazanç hükümlerine girecek biçimde yapılıyorsa; yani devamlılık gösteriyor, birden fazla yapılıyor ve bir organizasyona dayanıyorsa, ticari kazanç hükümleri söz konusu oluyor. Örneğin, yazlık yörelerde birden fazla yazlık ev kiralanıp, bunların kiraya verilmesinden elde edilen gelir ticari kazanç oluyor. 


İŞYERİ KİRALANINCA 


Kiralanan işyerinin kiraya verilmesi halinde vergi kesintisi yapma zorunluluğu var. Ayrıca elde edilen gelir, 2014...