27 / 04 / 2024

Ev sahibi ve kiracı arasında 'kiralık ilan' krizi!  

Ev sahibi ve kiracı arasında 'kiralık ilan' krizi!  

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlığa yeni bir kriz eklendi. Ev sahibi evini yüksek kiraya vermek için kiralık ilanı asmak istiyor, kiracılar da bu duruma karşı çıkıyor. 



Kiracı ve ev sahibi arasındaki gerginliklere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Yüksek kiralar nedeniyle başlayan gerginlik devam ederken bu sefer de ilan krizi patlak verdi. 

Dairelerini daha yüksek kiraya vermek isteyen bazı ev sahipleri, kiracı evdeyken kiralık ilanı asmak istiyor, kiracılar da bu duruma karşı çıkıyor. Durumu değerlendiren emlakçılar ise yıllardır bu durumun yaşandığını ancak son zamanlarda zirveye çıktığını söylüyor. Kiracı-ev sahibi krizine satılık ve kiralık ilanları da dahil oldu. Ev sahipleri pencereye özellikle kiralık afişi asmakta zorluk yaşıyor. Kiracılar da bu ilan baskısına isyan ediyor.

Ev sahibi ve kiracı arasında kiralık ilan krizi!  

EV SAHİBİ KİRACI ARASINDA İLAN KRİZİ

Ev sahibi ile kiracı arasında yeni bir kriz patlak verdi. İki taraf arasında bu kez de 'afiş asarım-asamazsın' çekişmesi yaşanıyor. Kiracısı olan bir ev sahibi evini daha yüksekten kiraya vermek istiyor. Bu nedenle evinin penceresine kiralık yazısı asmak için harekete geçiyor ancak kiracılar bu duruma yanaşmıyor hatta ev sahibini mobbing yapmakla suçluyor. İlanı pencereye asamayan ev sahipleri ise apartmanın duvarına asmakla çözüm buluyor.

"KİRA KRİZİ SON ZAMANLARDA ZİRVEYE ÇIKTI"

Show Haber'in haberine göre bir emlakçı, "Yıllardır oluyor, yıllardır biz bunları yaşıyoruz. Son zamanlarda da zirveye çıktı. Kiracı evde oturduğu için hakları olduğunu savunarak evi bile göstermek istemiyor" dedi.

Ev sahibi ve kiracı arasında kiralık ilan krizi!  

KONUTTA YÜZDE 25 DEVAM EDİYOR

Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı açıklamada, kira yüzde 25 zam sınırlamasının uzatılacağına dikkat çekerek şunları belirtti; "Kira artışına yüzde 25 sınırlama getiren düzenleme 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren 1 sene süre ile geçerli olacak. Yeni yılda kirada yüzde 25 zam sınırlaması 1 Temmuz 2024'de kadar devam edecek. "dedi.

Bu kapsamda konut kiralarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemenin süresi 1 Temmuz’da sona eriyordu fakat bu süre 1 sene daha uzatıldı. Diğer yandan 1 Temmuz 2024'e kadar kira tespit davaları, her beş yılı dolduran sözleşmeler için açılma hakkı bulunuyor ancak dava açılmadan önce arabulucuya gitmek zorunlu olacak. Söz konusu bu düzenleme 1 Temmuz 2024'e kadar devam edecek. Bu sürece yenilenen kira sözleşmelerinde de yüzde 25'lik sınır uygulanmak zorunda ancak bu tedbir 5 sene üzeri sözleşmeleri kapsamıyor.

Milli Emlak Kocaeli'de konut imarlı arsa satacak! 8 Taksitle KDV'den ve vergiden muaf arsa fırsatı!

Düşüşler kalıcı değil diyen İslam Memiş gümüşü işaret ederek tarih ve rakam verdi! Ciddi alımlar yapardım...

Gelişen ekonomilerde yükselen dolar kabusu! Güçlü dolar ekonomileri nasıl etkiliyor? 


Geri Dön