28 / 04 / 2024

Ev sahibi ile kiracı arasında sözleşme!

Ev sahibi ile kiracı arasında sözleşme!

Ev sahibi ile kiracı arasında imzalanan sözleşme tarafların haklarının korunması açısından önem teşkil ediyor. Ev sahibi ile kiracı arasında imzalanan bu sözleşme nasıl yapılıyor? İşte, ev sahibi ile kiracı arasında sözleşme örneği!



Ev sahibi ile kiracı arasında sözleşme!

Ev sahibi ile kiracı arasında sözleşmesi tarafların arasında yapılan bir sözleşme olarak ifade ediliyor. Tarafların noter huzurunda imzaladıkları bu sözleşme, notere gidilmeden bir şahit huzurunda da imzalanabiliyor. Ancak noterde imzalanması daha güvenli oluyor. Kiracının bu sözleşmeyi imzalarken dikkat etmesi gereken bazı hususlar yer alıyor.


Bu hususları şu şekilde sıralayabiliriz;Kira kontratının ön yüzünde bulunan dairesi ibaresinin karşısına mecurun bulunduğu il yazılması gerekiyor. Kiracı, kiraya veren ve kefil tüm taraflar kontratı beraberce huzurda imzalaması gerekiyor. Kira kontratına pul yapıştırmaktan kaçınılmaması; ayrıca pulun üzerine kontratın imzalandığı tarih ve imza atılması gerekiyor. Genelde ilk imzada nakit bir para söz konusu olduğundan, bu miktar kontratın arka yüzüne tarih atılıp belirtilmesi ve imzalanması gerekiyor. Daha ilerki zamanlarda her iki tarafında bir tartışmaya maruz kalmamaları için muhakkak 'demirbaş' kısmını doldurmaları gerekiyor. Kiracı, kiraya veren ve kefilin devamlı bulundukları açık adresleri ve telefonları muhakkak yazılması gerekiyor. Kiracıdan alınan depozito kontratın özel şartlarında belirtilmesi gerekiyor. 


Bu sözleşme sayesinde tarafların nelerden sorumlu olup olmadıkları açıkça belirtiliyor ve ileride sorun yaşanmamasına imkan sağlıyor. Bu sayede kiracı ev ile ilgili hasarların onarılmasını ev sahibinden talep edebiliyor ve ev sahibinin bu talebi yerine getirmesi sağlanıyor. Ev sahibi ile kiracı arasında sözleşme aşağıda yer alıyor.


Ev sahibi ile kiracı arasında sözleşme örneği..


Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik No

Kiracının Adresi

Akdin Başlangıç Tarihi

Akdin Süresi

Yıllık Kira Bedeli

Aylık Kira Bedeli

Kira Bedelinin Ödeme Şekli

Kiralananı Kullanım Şekli

Kiralananın Durumu

Kiralananla Birlikte Teslim Edilen Demirbaşlar


- Genel Şartlar

- Özel Şartlar


Taraflar İsim Soyisim

İmzalar

Tarih



Kiracı kontrat yaparken nelere dikkat etmeli?


Öznur Yaslı/Emlakkulisi.com


Geri Dön