08 / 05 / 2024

kiranın elden ödendiği nasıl ispat edilir

kiranın elden ödendiği nasıl ispat edilir

Kiralama ilişkilerinde kira borcunun elden ödenmesi halinde kiracı ve ev sahibi birtakım problemler yaşayabiliyor. Peki, elden ödenen kiranın ispatı mümkün müdür? Elden ödenen kira nasıl ispat edilir?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kirayı elden ödeyenler yandı!

2023 yılında konuttan yıllık 21 bin TL, iş yerinden 150 bin TL'nin üzerinde kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri için gelir vergisi dönemi geçtiğimiz günlerde başladı. Bu konuda merak edilen bir konu da kiranın elden ödenmesi. Peki kirayı elden ödemek suç mu?

Levent en yüksek kiranın talep ediliği bölge oldu!

İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2016 İkinci Çeyrek Raporu yayınlandı. 2016 ikinci çeyrek döneminde en yüksek kiranın talep edildiği bölge, MİA'da yer alan Levent oldu.

Demet Akalın: Yeni ev için bir yıllık kirayı peşin ödedik!

ŞARKICI Demet Akalın, Hadımköy'e taşınacakları iddialarını doğruladı. Demet Akalın, "Benim adam bir yıllık peşin ödeyip bize yeni ev tuttu" dedi. Okan Kurt'un yeni evine bir yıllık 20 bin lira ödendiği öğrenildi.

Ev kirasını elden vermek yasak mı?

Kira gelir vergisinde olası vergi kaçağı suçuna karşın, mükelleflerin tespiti için kiraların banka aracılığı ile ödenmesi gerekiyor. Peki buna göre ev kirasını elden vermek yasak mı? Ev kirası elden de verilebilir mi?

İşyeri kirasını elden almanın cezası 2015!

26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereğince işyeri kiracılarının ödemelerini banka aracılığı ile yapmaları gerekiyor. Peki, işyeri kirasını elden almanın cezası 2015 nedir?

Peşin alınan kiranın beyanı nasıl yapılır?

Mesken ve işyeri gibi gayrimenkullerin kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler için beyanname verilerek gelir vergisi ödeniyor. Peki, peşin alınan kiranın beyanı nasıl yapılır?

Kiranın vergisi 2015 ne kadar?

Taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler kira gelir vergisine tabi tutuluyor. Vergi bir önceki sene içerisinde elde edilen kira geliri için ödeniyor. Peki, kiranın vergisi 2015 ne kadar?

Kiranın geç ödenmesi ihtar örneği!

Kiracının mal sahibinin evinde oturduğu sürece sözleşmeyle belirlenen zamanlarda kirasını mutlaka yatırması gerekiyor.Kirasını zamanında ödemeyen kiracıya ihtarname gönderilebiliyor.İşte, kiranın geç ödenmesi ihtar örneği!

Kiranın elden ödenmesi cezası nedir?

268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereğince kira bedelinin belli bir miktarı aşması halinde kiranın banka üzerinden ödenmesi gerekiyor. Peki, kiranın elden ödenmesi cezası nedir?

Kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmeleri, damga vergisine tabi tutulan; akitlerle ilgili kağıtlar kapsamında yer alıyor. Peki hangi kira sözleşmeleri için damga vergisi ödenir? Kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Mamak'ın çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Başkent Ankara'da bulunan Mamak'ın çehresi değişiyor. Gecekondusu yıkılan vatandaşlara, kira yardımı yapılıyor. Mamak'taki değişim, özel teşebbüsün de ilgisini artırıyor. Mamak'taki değişim, özel teşebbüsün de ilgisini artırıyor.

Mamak'ın çehresi değişiyor!

Başkent Ankara'da bulunan Mamak'ın çehresi değişiyor. Gecekondusu yıkılan vatandaşlara, kira yardımı yapılıyor. Mamak'taki değişim, özel teşebbüsün de ilgisini artırıyor. Mamak'taki değişim, özel teşebbüsün de ilgisini artırıyor.

İşyeri kirasını elden almanın cezası!

268 Seri Nolu Gelir Vergisi Genel Tebliği gereğince, mesken kiralamalarında ve işyeri kiralamalarında kira bedelinin banka aracılığı ile ödenmesi gerekiyor. Peki, işyeri kirasını elden almanın cezası nedir?

kiranın elden ödendiği nasıl ispat edilir Haberi

kiranın elden ödendiği nasıl ispat edilir

Elden ödenen kiranın ispatı!

Kiralama ilişkilerinde kira borcunun elden ödenmesi halinde kiracı ve ev sahibi birtakım problemler yaşayabiliyor. Buna karşın, kiranın banka yolu ile ödenmesi her zaman olası sorunlara karşı daha yararlıdır. 


Kiranın ödenip ödenmediği, ne kadar ödendiğinin bilgisi ilgili bankanın hesap numarasında kayıtlı tutulur. Böylece kira ödemesi ile ilgili bir problem çıktığında hesap kayıtları incelenip çözüm üretilebilir. Peki, elden ödenen kiranın ispatı mümkün müdür?


Yargıtay 6. Hukuk Dairesi

Esas: 2013/11466 

Karar: 2013/14907


TEMERRÜT NEDENİYLE KİRALANANIN TAHLİYESİ VE KİRA ALACAĞI

KİRACININ KİRA BEDELİNİ ELDEN ÖDEDİĞİ İDDİASININ İSPAT ŞEKLİ


Mahalli mahkemesinden verilmiş bulunan yukarıda tarih ve numarası yazılı tahliye, alacak davasına dair karar, davalı tarafından süresi içinde temyiz edilmiş olmakla, dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü.


Dava, temerrüt sebebiyle kiralananın tahliyesi ile 8.000. TL kira alacağının tahsiline ilişkindir....