17 / 05 / 2024

kiraya nasıl verilmez

kiraya nasıl verilmez

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun 'Yeni hissedarın kiraya vermesini nasıl önlenir?' sorusunu cevaplıyor.

3 maddeyle kira sorunu nasıl çözülür? Ev sahipleri 'Yasa değişmeden evlerimizi kiraya vermeyeceğiz' diyor! 

Mağdur ev sahipleri, kiracıları ile yaşadıkları sorunları sık sık sosyal medyada paylaşıyor, anlaşmazlıklar zaman zaman basında da yer alıyor. Peki 3 maddeyle kira sorunu nasıl çözülür? İşte ev sahiplerinin o açıklaması...

Mirasta, geriye dönük kira nasıl alınır?

Geriye dönük miras hakkından yararlanmak isteyenler, "Mirasta geriye dönük kira nasıl alınır?" sorusuna yanıt arıyor. İşte mirasta geriye dönük kiraya ilişkin tüm ayrıntılar...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammında bu detayları gözden kaçırmayın! Kiraya nasıl zam yapılmalı? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zammı tartışmaları devam ediyor. Peki kiraya nasıl zam yapılmalı?

Kiraya zam yapmak isteyen ev sahibi bakın nasıl vazgeçti! Bunu görenler şok olacak!

ABD'de yaşayan Svetlana isimli bir kiracı, kiraya indirim isteğini kabul etmeyen ve gerekli tadilatları da yapmayan ev sahibini yapmak istediği zamdan bakın nasıl vazgeçirdi. Bunu görenler şok olacak!

İhtiyaç nedeniyle kiracı tahliyesi nasıl olur?

Kiraya verilmiş olan bir gayrimenkulün tahliyesi, ancak haklı sebeplerin varlığı halinde mümkün oluyor. Bu nedenler Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, ihtiyaç nedeniyle kiracı tahliyesi nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Doğal gaz aboneliği nasıl yapılır? Doğal gaz aboneliği 2022 ücreti ne kadar?

Yeni konut alacak olanlar ya da kiraya çıkacak olan vatandaşların oturacakları konutta doğal gaz aboneliğini yaptırmaları gerekiyor. Peki, Doğal gaz aboneliği nasıl yapılır? Doğal gaz aboneliği 2022 ücreti ne kadar? İşte tüm detaylar..

Su aboneliği başvurusu nasıl yapılır? Su aboneliği ücreti 2022 ne kadar?

Yeni bir ev satın alanların, kiraya çıkacakların ya da iş yeri açacakların öncelikli olarak elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerini açtırmaları gerekiyor. Peki, Su aboneliği başvurusu nasıl yapılır? Su aboneliği ücreti 2022 ne kadar? İşte tüm detaylar...

Kirasını düzgün ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Gayrimenkulünü kiraya veren ve kirasını düzgün tahsil eden ev sahipleri, kiracısını nasıl tahliye edebileceğini merak ediyor. Peki, kirasını düzgün ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Kirayı ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Konut ya da işyerini kiraya veren mal sahipleri kira bedeli ödemesi yapmayan kiracıların yasalara uygun nasıl tahliye edilebileceğini araştırıyor. Peki, kirayı ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Kira artış oranı 2022 hesaplama nasıl yapılır?

Gayrimenkulü kirada olan mal sahipleri bu yıl kiraya ne kadar zam yapacağını hesaplamak istiyor. Peki, kira artış oranı 2022 hesaplama nasıl yapılır?

Kiracı evi başkasına devrederse nasıl tahliye edilebilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Ekim 2020’de evimi göçmen birine kiraya vermiştim. Altı ay kirasını ödemedi. Sonra da çekip memleketine gitti, yerine de birilerini bırakmış. Bu kişilerden para alamıyorum. Nasıl hareket etsem sonuca ulaşırım?' sorusunu cevapladı.

Paylı mülkiyette malikler alanları nasıl paylaşır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Tamamına üç ortak olarak sahip olduğumuz üç katlı binanın bir katındaki dairenin bir odasını ortaklardan biri kilitlemiş, kendine tahsis etmiş, geri kalan alanı da kiraya veremiyoruz. Böyle bir durumda hukuken nasıl davranılır?' sorusunu yanıtladı.  

Ekim'de kiraya nasıl zam yapılacak?

Kira sözleşmesini geçtiğimiz yıl ya da önceki yılların Ekim ayında yapmış olanlara bu ay yeni zam gelecek. Peki, Ekim'de kiraya nasıl zam yapılacak?

kiraya nasıl verilmez Haberi

kiraya nasıl verilmez

Kayınpederimin hisseli tapulu, dört katlı yazlık binada hissesi var. Hissedarlardan biri kayınbirader. Kayınbirader babasına bir mektup göndererek hissesini satacağını, isterse kendisinin alabileceğini bildirdi. Kayınpeder almadı, o da hissesini sattı. Sonra yeni hissedar da hissesini satmış, kayınpedere sattıktan sonra bildirdi. Bu arada yeni malik de bu yeri kiraya vermiş. 

Şimdi kiracı çıktı ama kayınpederin mallarına zarar vermişler. Yeni hissedarın bu yeri kiraya vermesini önlemek için ne yapabiliriz?


Okuyucumun sorusu öyle bir konu ki bakalım hepsini birden nasıl toparlayacağım? 

Önce basit mantıkla hareket edilen kayınbiraderin davranışı. Hissesini satmadan önce babasına bildirdi de, "İstersen gel al" dedi ya; kayınbirader bunu nezaket icabı yaptı ise takdir etmek gerekir. Ancak hukuki sonuç doğurması için yaptı ise işe yaramaz. Ortaklardan biri hissesini dışardan birine sattığında, her ortağın bu...