09 / 05 / 2024

kırcami planlama

kırcami planlama

Antalya 1. İdare Mahkemesi’nin 2016/705 sayılı kararı ile Büyükşehir Belediyesi'nin müdahil olarak savunduğu Toprak Koruma Kurulu Kararının iptaline yönelik Şehir Plancıları Odası’nın yaptığı itirazlar reddedildi.

40 yıllık imar sorunu çözülecek mi? 10 mahallenin kördüğümü için 'imar olsun da nasıl olursa olsun' deniyor!

Yaklaşık 27 bin nüfusu bulunan Antalya Kırcami'deki bölge halkı, imar sorunu için yerel seçimleri beklemeye başladı. Peki 40 yıllık imar sorunu çözülecek mi?

Şehir plancısından imar planlarındaki sisteme isyan! Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı!

Şehir plancısı Feriha Binici Mazı, Kıbrıs'taki imar planlarının hazırlanmasından daha çok yürürlüğe girmesinde zorluklar yaşandığını belirterek ''Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı'' diyerek isyan etti.

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

Smart Şehircilik Mimarlık Planlama Mühendislik Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Smart Şehircilik Mimarlık Planlama Mühendislik Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Beşiktaş'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Katsıaryna Okur ve Mert Ali Özan ortaklığında kuruldu.

Metrik Planlama Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Metrik Planlama Ve Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ali Fatih Uysal tarafından kuruldu.

La Lab Peyzaj Mimarlık Mühendislik Planlama İnşaat Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

La Lab Peyzaj Mimarlık Mühendislik Planlama İnşaat Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Çağla Su Ağca ve Deniz Ağca ortaklığında kuruldu.

Jmo Yapı İnşaat Taahhüt Mimarlık Mühendislik Planlama Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Jmo Yapı İnşaat Taahhüt Mimarlık Mühendislik Planlama Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Ertakuş, Orhan Balıkçı ve Ziya Kartal ortaklığında kuruldu.

Afel Mimarlık Mühendislik Haritacılık Ve Planlama Müşavirliği Limited Şirketi kuruldu!

Afel Mimarlık Mühendislik Haritacılık Ve Planlama Müşavirliği Limited Şirketi Başakşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Merve Kör tarafından kuruldu.

Batu Kepekçioğlu Mimarlık Peyzaj Kentsel Tasarım Planlama Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Batu Kepekçioğlu Mimarlık Peyzaj Kentsel Tasarım Planlama Hizmetleri Limited Şirketi bugün Maltepe'de Mustafa Batu Kepekcioğlu tarafından kuruldu.

Sm Planlama Mimarlık Restorasyon Mühendislik İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sm Planlama Mimarlık Restorasyon Mühendislik İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de Samet Kuzpınarı tarafından kuruldu.

Motto Planlama Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Motto Planlama Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Tuzla'da Şükrü Oğuzhan Çalışkan tarafından kuruldu.

Safa Harita Planlama Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Safa Harita Planlama Mimarlık Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de Halil İbrahim Pekrü, Ramazan demircan ve Süleyman Yorulmaz ortaklığında kuruldu.

Antalya Kırcami’nin imar planı sorunu çözüldü mü?

Antalya'da Muratpaşa ilçesinde bulunan Kırcami bölgesini de kapsayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planının hazırlanacağı bildirildi. 

kırcami planlama Haberi

kırcami planlama


Antalya Şehir Plancıları Odası’nın Kırcami’de Toprak Koruma Kurulu Kararı ve Kamu Yararı Kararı’nın iptali için açtığı dava, Antalya 1. İdare Mahkemesi tarafından reddedildi. Kırcamii planlamasının önündeki önemli bir engeli kaldıran Mahkeme kararında, yapılacak olan imar planlarının bölgenin sorununu çözmekle kalmayacağı, kent genelinde yaşanan birçok sorunun da çözümüne katkı sağlayacağı belirtildi. Bilirkişi raporuna ise imar planı yapılmaması durumunda bölgede sosyal ayrışmaların olacağına dikkat çekildi.


Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Yeşilova, Alan, Kırcami, Güzeloluk ile Zümrütova mahallelerini kapsayan Kırcami bölgesi planlamasında mutlu sona gelindi. 1573 hektarlık Kırcami bölgesi planlaması için, Toprak Koruma Kurulu Kararı ve Kamu Yararı Kararı’nın iptaline yönelik Şehir Plancıları Odası’nın açtığı dava reddedildi.   

HER AŞAMASI YAKINDAN TAKİP EDİLDİ

Antalya’nın en önemli sorunlarından biri haline gelen Kırcamii bölgesinin planlaması için büyük gayret sarf...