21 / 07 / 2024

kireç sıva

kireç sıva

Duvar ve tavan gibi yüzey üzerinde yapılabilen sıva nasıl yapılır? Sıva çeşitleri nelerdir? Yanıtı ve detayları haberimizde...

Tebernüş Kireçci konut fiyat endeksini değerlendirdi! Maliyetlerdeki artış fiyatlardan çok fazla!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Mayıs 2024 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi verileri açıklandı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci verileri değerlendirerek, maliyetlerdeki artışın fiyatlardan çok fazla olduğunu söyledi.

Tebernüş Kireçci'den inşaat maliyeti değerlendirmesi: Yükseliş eğilimine devam edecek!

Türkiye İstatistik Kurumu dün inşaat maliyet endeksi rakamlarını açıkladı. Buna göre yıllık yüzde 72,78 artarken, aylık yüzde 1,11 arttı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, inşaat maliyeti rakamlarını değerlendirerek ''yükseliş eğilimini sürdürecek'' dedi. 

1941 yılında 'Beyaz Saray' olarak bilinen evin sırrı!

1941 yılında Anadolu Ajansı tarafından 'Beyaz saray' olarak ismi geçen evin gerçek adı aslında 'Beyaz ev'miş. Beyaz ev Amerika Cumhuriyeti'nin Vaşington'da resmi ikametgahı olarak biliniyormuş. Peki neden Beyaz ev? İşte sırrı...

Tebernüş Kireçci baştan uyardı! Kiraya yüzde 25 sınırlaması bitiyor! Asıl sorun bundan sonra başlayacak! 

Kiraya yüzde 25 zam sınırlaması Temmuz itibariyle sona eriyor. Kiracı ve ev sahibi tartışmalarının arttığı bu süreçte en çok ev sahipleri mağdur oldu. Peki temmuzdan sonra kiracıları ve ev sahiplerini neler bekliyor? 

Tebernüş Kireçci konut satışı rakamlarını değerlendirdi: Konutta ikinci elde fırsatlar var!

Türkiye İstatistik Kurumu, konut satışı rakamlarını açıkladı.  Türkiye genelinde konut satış sayısı, mayısta geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 2,4 azalışla 110 bin 588'e geriledi.  Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, rakamları sosyal medya hesabından değerlendirdi. 

Tebernüş Kireçci sordu: Aynı site ya da binada kiracılı ev ile kiracısız, boş ev arasındaki makas yüzde kaç?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Aynı site ya da binada kiracılı ev ile kiracısız, boş ev arasındaki makas yüzde kaç?" diye sordu. Bakın söz konusu paylaşıma hangi yanıtlar geldi? 

Tebernüş Kireçci konut almak isteyenleri uyardı: İkinci elde fırsatlar var!

TÜİK verilerine göre, Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,8 azalırken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci verileri değerlendirdi ve sıfır konutların pahalı olduğunu ama ikinci elde fırsatların devam ettiğini belirtti.

Tebernüş Kireçci: Konut fiyatları ile diğer yatırım araçları arasında ilişki vardır!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yatırım yapmak isteyenlere seslenerek, konut fiyatları ile diğer yatırım araçları arasında ilişki olduğunu söyledi ve açıkladı. İşte ayrıntılar...

Sıva ustasının maaşı 65 bin TL oldu, sosyal medyada yorumlar gecikmedi: 'Okumasaydım'

İnşaat ustalarının maaşları son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, Gusholder Haber Bülteni paylaşımında sıva ustasının maaşının 65 bin TL olduğunu duyurdu. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Tebernüş Kireçci altını çizerek uyardı! Evini satan çok pişman olacak!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabından evlerini satanlara seslenerek, çok pişman olacaklarını söyledi.

Tebernüş Kireçci: İbiza'da kiralara gücü yetmeyenler arabalarında yaşamaya başladı, Türkiye'de de karşılaşılabilir!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, İbiza'da kiralara gücü yetmeyen ada sakinlerinin arabalarda yaşadığını dile getirdi ve böyle giderse Türkiye'de de benzer manzarayla karşılaşılabileceğini söyledi. İşte o açıklama... 

Tebernüş Kireçci: Kira artışlarında yüzde 25 sınırlaması kiracıların canını yakacak!

Fahiş kira artışlarının önüne geçmek için getirilen ''yüzde 25'' sınırı kiracıyı koruyor gibi görünse de bu işten en çok zararlı çıkan kiracılar olacak. İşte ayrıntılar...

Tebernüş Kireçci: Kiralara yüzde 25 sınırı getirmek büyük bir hata!

Fahiş kira artışlarının önüne geçmek için getirilen yüzde 25 sınırının büyük bir hata olduğunu söyleyen Tebernüş Kireçci, bu hataya devam edilmesi halinde daha kötü sonuçların ortaya çıkacağını belirtti.

kireç sıva Haberi

kireç sıva

Sıva nasıl yapılır?

Sıva, duvar veya tavanlarda, kagir ya da hımış yüzeyleri düzgünleştirmek ve korumak için kullanılan bir çeşit harç olarak ifade ediliyor. Sıva, plastik kıvamdayken duvarlara ve tavana uygulanıyor. Daha sonra ise sertleşiyor. 


Sıvalar genelde çimento, kireç, alçı ile kum ve su karışımından meydana geliyor. Genellikle iki tabaka halinde vurulan sıva yüzeylerin fazla büyük olmaması ve düzgün olması halinde tavan sıvaları, serpme üzerine bir kat olarak yapılabiliyor.


Sıva çeşitleri..


Akustik sıva

Akustik sıva, ses emicilik özelliği yüksek olan sıvaya deniyor. Bu çeşit sıvalar genellikle su ile temasta hacimlerini artıran alüminyum tozu ile yapılıyor. 


Alçı sıva

Alçı sıva, yalnız alçı veya alçı, kireç ve kum kullanılarak yapılan sıvaya deniyor. Kumsuz alçı sıva, sıva alçısının suya katılmasıyla elde edilen harcın, daha önce uygulanmış kaba sıva üzerine tahta...