02 / 10 / 2024

Kireç Tuğla işleri

Kireç Tuğla işleri

Ürünlerinde kullandıkları hammaddeden biri olan pomzayı üretmeye başlayacaklarının bilgisini veren Kireç ve Tuğla Kimya Sanayi Kayseri Fabrikası Ticaret Müdürü Necmettin Demirtaş, ihtiyaç duydukları bütün hammaddeleri üretmeyi hedeflediklerini söyledi.

Tuğla fiyatları ne kadar? Tuğla seçimi yaparken nelere dikkat edilmeli?

İnşaat alanında, yapı malzemeleri arasında önemli bir yere sahip olan tuğlalar, projelerin maliyetini doğrudan etkilemektedir. 2024 senesi tuğla fiyatları ve projelerde kullanılmak için en uygun tuğla seçimi nedir ve nasıl olmalıdır?

Bahçelievler’deki eski Ateş Tuğla Fabrikası’nın arazisinde imar değişikliği! 

Bahçelievler’de 27 bin 602 metrekarelik eski Ateş Tuğla Fabrikası’nın arazisine yapılacak inşaat projesi için planlardaki “konut” imarına, “ticaret” de ilave edildi. İşte ayrıntılar...

ABD Dışişleri'nden Grönland'ın satın alınmasına ilişkin açıklama!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken tarafından Grönland'la ilgili dikkat çeken bir açıklama yapıldı. Buna göre, Washington, Grönland'ı satın almayacak.

Avcılar'da başına tuğla düşen inşaat işçisi yaralandı!

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Orhan Gazi Caddesi'nde inşaatta çalışan bir işçi başına tuğla düşmesi sonucu yaralandı.

Niğde'de lise öğrencisi inşaatlar için talaştan tuğla üretti!

Niğde'de lise öğrencisi Yüksel Yaşar Üçok, talaştan inşaatlarda yapı malzemesi olarak kullanılabilecek hafif ve daha ekonomik tuğla üretti.

Piyasada kimlerin işleri iyi? Kimlerin kötü?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Piyasada kimlerin işleri iyi? Kimlerin kötü?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 11 maddelik analizi...

Elazığ tuğla fabrikasının yıkımına başlandı!

Elazığ’da 66 yıldır hizmet veren ve ömrünü tamamlayan tuğla fabrikasının yıkımına bölgede yol çalışması yapılacağı için başlandı. 

10 kata kadar olan yapılarda tuğla kullanımı teşvik edilmeli!

Almanya Tuğlacılar Derneği Başkanı Dr. Dieter Figge, 10 kata kadar olan yapılarda tuğla kullanımının teşvik edilmesinin ülkelerin ekonomilerine olumlu yönde yansıyacağını işaret etti.  

Gazze'de ısı yalıtımlı tuğla geliştirildi!

Gazze'de yaşanan elektrik krizinin etkilerini hafifletmek için ısı, su ve ses yalıtımı sağlayan tuğla üretti. Filistinli akademisyenlerin söz konusu icadı İngiltere, Avustralya ve Mısır'daki bilimsel dergilerden inceleme kabulü aldı.

Yurtbay Seramik’ten tuğla koleksiyonu!

Desen, doku ve baskı çeşitliliği ile yaşam alanlarında son zamanların gözde duvar kaplaması, seramik. Yurtbay Seramik’in tuğla koleksiyonları ile dekorasyonun bu moda trendine dair yenilikleri keşfedin.

Katlanabilen ahşap tuğla buluşu inşaat sektörünü şaşırttı!

Tasarımcı Adem Arıbaş’ın katlanabilen ahşap tuğla buluşu, küresel inşaat ve mobilya dünyasını şaşırttı. İcat sayesinde birçok kişi artık ev ve mobilyasını kendisi tasarlayıp inşa edebiliyor

Tek Tuşla Menderes Projesi, İzmir'i çağın bir adım önüne taşıyor!

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile birlikte hazırladıkları Tek Tuşla Menderes Projesi'nin ilçeyi çağın bir adım önüne geçirdiğini söyledi.

Mesa Mesken Süperateş Tuğla Fabrikası'nı satın mı alacak?

Mesa Mesken, İstanbul Ayazağa'da yer alan Süperateş Tuğla Fabrikası'nı satın almak için harekete geçti. Süperates Tuğla Fabrikası'nı satın almak için görüşmelerini sürdüren firma, 46 bin 560 metrekarelik alana rezidans ve konut projesi yapmayı planlıyor.

Kireç Tuğla işleri Haberi

Kireç Tuğla işleri

Kalsiyum silikat beyaz bloku Türkiye'de ilk kez Kayseri'deki fabrikasında üreterek iç piyasaya sunan Kireç Tuğla, bu alanda tek üretici unvanına da sahip oldu. Bu yıl devreye alacakları maden ocağı ile birlikte ürünlerinde kullandıkları hammaddeden biri olan pomzayı üretmeye başlayacaklarının bilgisini veren Kireç ve Tuğla Kimya Sanayii Kayseri Fabrikası Ticaret Müdürü Necmettin Demirtaş, ihtiyaç duydukları bütün hammaddeleri üretmeyi hedeflediklerini dile getirdi. 


Kalsiyum silikat beyaz blokun tamamen çevre dostu bir malzeme olduğuna dikkat çeken Necmettin Demirtaş, bu ürünün bilinen diğer duvar malzemelerinden çok farklı bir üretim teknolojisine sahip olduğuna işaret etti. Alman teknolojisiyle el değmeden üretilen kalsiyum silikat beyaz blokun, uygun ebatlarda dizayn edilmiş kalıp teknolojisi ve ölçü hassasiyeti ile kolay, hızlı ve düzgün duvar imal etmek için ideal bir ürün olduğunu...