02 / 05 / 2024

Kırıkkale güç santrali

Kırıkkale güç santrali

Michael Davey, "Türkiye'de enerji yatırımları bankamız için öncelikli. Banka olarak, 1 milyar dolarlık kombine çevrimli doğalgaz santralini inşa etmek üzere ACWA Güç şirketine finansal destek veriyoruz" dedi.

Kırıkkale'ye 1 milyar dolarlık güç santrali!

Kırıkkale'ye 1 milyar dolarlık güç santrali geliyor. ACWA Güç, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın desteğiyle Kırıkkale'ye 1 milyar dolar değerinde 950 megawatt kapasiteli kombine çevrimli doğalgaz güç santrali kuracak.

TOKİ Kırıkkale projesi için beklenen gün sonunda geldi! Ucuz konut bekleyenler bu fırsatı sakın kaçırmayın!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kırıkkale projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Kırıkkale Belediyesi, 11 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi!

Kırıkkale Belediyesi, kent genelinde çevre halkı için tehlike arz eden ve görüntü kirliliğine neden olan yapıları ortadan kaldırıyor. Belediye ekipleri ilde, 11 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Kırıkkale'ye yaşlı bakım ve huzurevi yapılması meclis gündeminde!

Kırıkkale'ye yaşlı bakım ve huzurevi yapılması meclis gündemine taşındı. MHP'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Samsun-Kırıkkale Hızlı Tren projesinin akıbeti mecliste!

Samsun, Amasya, Çorum, Kırıkkale hızlı tren projesinin akıbeti ile Kırşehir-Yozgat karayolunun yenilenmesi çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li İlhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kırıkkale'de başlatılan projeyle köylerin çehresi değişiyor!

Kırıkkale Valiliği'nce başlatılan "En Güzel Köy Benim Köyüm" projesi kapsamında köylerin bütün eksikleri gideriliyor ve köylerin çehresi değişiyor.

Kırıkkale'de arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesi!

Kırıkkale ili, Merkez İlçesi, Fabrikalar Mahallesi Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi, Kırıkkale Belediyesi Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale ve Sözleşme Yönetmeliğine göre ihale edilecek. İsteklinin cirosunun 10 milyon TL’den az olmaması gerekiyor.

Kırıkkale'de Beton Santrali ve Kilit Parke Üretim Tesisi'nin temeli atıldı!

Kırıkkale Balışeyh ilçesine bağlı Işıklar köyünde inşa edilecek Beton Santrali ve Kilit Parke Üretim Tesisi'nin temeli atıldı.

Kırıkkale'deki okulların depremde yıkılma riski mecliste!

Birinci derece deprem bölgesinde yer alan Kırıkkale'deki okulların depremde yıkılma riskine karşı alınacak önlemler meclis gündemine taşındı. MHP'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kırıkkale'den geçecek YHT projesi ne zaman tamamlanacak?

Kırıkkale'den geçecek yüksek hızlı tren hattı projesinin tamamlanma süresi meclis gündemine taşındı. MHP'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kırıkkale'ye yapılan yatırımlar meclis gündeminde!

Kırıkkale'ye yapılan yatırımlar ile yatırımların artırılması için yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kırıkkale'de tarım arazilerinin sanayi arsasına dönüştürülmesi mecliste!

Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesi Beyobası, Işıklar, Uzunlar ve Akçakavak köylerinde tarım arazilerinin sanayi arsasına dönüştürülmesi ve çiftçilerin mağduriyeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Önal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kırıkkale'de 8 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Kırıkkale İli, Yahşihan İlçesi, Hacıbali Köyü'nde yer alan fabrika vasıflı gayrimenkul 8 milyon 157 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan fabrika için birinci satış günü 22 Mayıs 2019 olarak belirlendi. 

Kırıkkale-Samsun Demiryolu projesi için halkın görüşü alınacak!

Kırıkkale-Çorum-Merzifon-Samsun Demiryolu Projesi kapsamında Halkın Katılımı Toplantısı yapılacak...

Kırıkkale güç santrali Haberi

Kırıkkale güç santrali


Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Türkiye Direktörü Michael Davey, "Türkiye'de enerji yatırımları bankamız için öncelikli. Banka olarak, 1 milyar dolarlık kombine çevrimli doğalgaz santralini inşa etmek üzere ACWA Güç şirketine finansal destek veriyoruz" dedi.


Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının desteğiyle, ACWA Güç, Kırıkkale'ye 1 milyar dolar değerinde 950 megawatt kapasiteli kombine çevrimli doğalgaz güç santrali kuracak. 


Davey, yaptığı açıklamada, ülkede sürdürülebilir enerjiye yatırımlarının bankaları için öncelik oluşturduğunu, bu yatırımlarla Türkiye'nin artan enerji talebini karşılamaya yardımcı olmayı amaçladıklarını söyledi.   


Bankanın yaptığı yatırımlarla ülkede sürdürülebilir enerji kapasitesini artırmayı ve tüm sektörlerde makul ölçülerde enerji kullanımını teşvik etmeyi amaçladığını belirten Davey, Türkiye'ye yaptıkları yatırımların enerji sektöründeki önceliğinin aynı şekilde devam edeceğini ifade etti. 


Davey, bankalarının Türkiye'deki rüzgar enerjisi üretiminin yüzde 9'unu oluşturan iki büyük rüzgar...