12 / 05 / 2024

kırıkkale Mehmetçik Dershanesi

kırıkkale Mehmetçik Dershanesi

Kırıkkale Vali Yardımcısı Abdullah Arslaner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya ve Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, hafta sonları Kırıkkale Lisesinde faaliyet gösterecek dershanenin açılışını gerçekleştirdi.

Kırıkkale Küçük Sanayi Sitesi için taşınma kararı!

Kırıkkale'nin şehir merkezinde bulunan  Küçük Sanayi Sitesi'nin taşınmasına yönelik TOKİ ile protokol yapılması için Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'ya yetki verildi.

Kırıkkale'ye YHT müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Kırıkkale’nin kısa bir süre içerisinde Yüksek Hızlı Tren (YHT) hizmetine açılacağını söyledi.

Kırıkkale'ye sanayi sitesi müjdesi!

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı sanayi esnafına beklenen müjdeyi verdi. 

Kırıkkale’nin yeni adliye binası hizmete girdi!

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, yeni hizmete giren adliye binasını basın mensuplarına tanıttı. Adliye binasının 40 bin metrekare olduğunu söyleyen Ayaz, binada 42 duruşma salonun olduğunu ifade etti.

Kırıkkale TOKİ projesinde inşaat sürüyor!

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen ve yönetim kurulu üyeleri, emekliler için inşa edilen TOKİ bloklarında inşaat çalışmalarını inceledi. 

Kırıkkale Sağlık Kompleksi'nin ihalesi 20 Şubat'ta!

AK Parti Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir Kırıkkale'deki vatandaşlara yatırım planlarını anlattılar. Kırıkkale Sağlık Kompleksi'nin ihalesinin de 20 Şubat'ta yapılacağı belirtildi.

Kırıkkale'deki tarihi evler 2017’de tamamlanacak!

Kırıkkale Belediyesi’nin hayata geçirdiği tarihi evlerin yapımı devam ediyor. Proje 2017’de tamamlanacak Kırıkkale'nin Yaylacık Mahallesi'nde bulunan tarihi Kırıkkale evleri inşaatlarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, mevcut durum hakkında bilgi aldı.

Kırıkkale'ye TOKİ konutları müjdesi!

AK Parti Milletvekilleri Ramazan Carı, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir, Kırıkkale'de emeklilerin merakla beklediği TOKİ hakkında müjdeyi verdi.

Kırıkkale'de Silah İhtisas OSB'si kuruluyor!

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapı projesinin yeniden ihale edildiğini belirterek, "Kırıkkale, ülke savunmasının başkenti.'' dedi

Kırıkkale'de hemzemin geçide köprülü kavşak yapılacak!

Kırıkkale Belediye Başkan Mehmet Saygılı, kent içinden geçen Devlet demir Yolları (DDY) hemzemin geçitleri ile ilgili yapılacak kavşak proje çalışmalarını yerinde inceledi...

Çankırı, Karabük ve Kırıkkale elektrik kesintisi! 18 Kasım 2014

Başkent Elektrik Dağıtım tarafından yapılan açıklamaya göre, planlı elektrik kesintisi programı kapsamında, Çankırı, Karabük ve Kırıkkale'de 18 Kasım 2014 tarihinde elektrik kesintisi uygulanacak. İşte o bölgeler...

Çankırı, Kastamonu ve Kırıkkale'de elektrik kesintisi! 16 Kasım 2014

Başkent Elektrik Dağıtım tarafından yapılan açıklamaya göre, planlı elektrik kesintisi programı kapsamında Çankırı, Kastamonu ve Kırıkkale'de 16 Kasım 2014 tarihinde elektrik kesintisi uygulanacak. İşte bölgeler...

Kırıkkale elektrik kesintisi! 15 Kasım 2014

Başkent Elektrik tarafından yapılan açıklamaya göre, planlı elektrik kesintisi programı kapsamında Kırıkkale merkezinde 15 Kasım 2014 tarihinde 5 saatlik elektrik kesintisi uygulanacak. İşte o bölgeler...

kırıkkale Mehmetçik Dershanesi Haberi

kırıkkale Mehmetçik Dershanesi

Kırıkkale Vali Yardımcısı Abdullah Arslaner, burada yaptığı konuşmada, Mehmetçik Dershanesi''nde 138 öğrenciye, 9 sınıfta edebiyat, matematik, fizik, kimya, tarih ve coğrafya branşlarında eğitim verileceğini söyledi.


Dershanenin üniversite sınavı yapılıncaya kadar faaliyet göstereceğini bildiren Arslaner, "Öğrencilerimize, İl Jandarma Komutanlığında görevli 5 yedek subay dahil 9 öğretmen ders verecek. Askerlerimiz sadece askerlik işleriyle uğraşır, diye biliyoruz ama eğitime de ne kadar önem verdiklerini görebiliyoruz. Bu durum bizim için çok büyük onurdur, gururdur. Toplum olarak bütün kesimlerin eğitim konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekir" diye konuştu.


İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin de Milli Savunma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının açtığı Mehmetçik Dershanesi''nin ekonomik sıkıntıları bulunan ailelerin çocuklarına eğitim verdiğini söyledi.

Çetin, dershaneden şehit ve gazi ailelerinin çocuklarının da yararlanacağını kaydetti.

Sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Arslaner,...