25 / 07 / 2024

kırımdaki cami-medrese restore edildi

kırımdaki cami-medrese restore edildi

Murat Ülker, dedesinin ders verdiği ve 1. Dünya Savaşı sonrası yıkılıp yakılan Kırım'daki tarihi cami-medreseyi restore ettirip ibadete açtı. Köyü'ndeki akrabaları da idari işlerin çözülmesine yardımcı oldu.

Survivor eski sunucusu Alp Kırşan'ın İzmir'de restore ettiği evi görenler hayran kaldı!

Yıllardır sunuculuk yaptığı Survivor’dan aile özleminden dolayı ayrılan Alp Kırşan ve eşi Zeynep Kırşan İzmir'de restore ettikleri evde yaşıyor. İzmir'deki yeni evlerini takipçileri ile paylaşan Kırşan'ın evi görenleri kendine hayran bıraktı. 

TOKİ Kırşehir Mucur 253 konut ihalesi bugün!

Kırşehir İli, Mucur İlçesi, Solaklı Mahallesi 253 Konut , 4 Dükkanlı Ticaret, 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Kırşehir 253 konut ihalesi yarın!

Kırşehir İli, Mucur İlçesi, Solaklı Mahallesi 253 Konut , 4 Dükkanlı Ticaret, 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Kırşehir Mucur 253 konut ihalesi 8 Ocak'ta!

Kırşehir İli, Mucur İlçesi, Solaklı Mahallesi 253 Konut , 4 Dükkanlı Ticaret, 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 8 Ocak 2021 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Atina’da hangardan dönüştürülen cami ibadete açıldı!

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Deniz Kuvvetleri’ne ait hangardan dönüştürülen cami ibadete açıldı. 14 yılda tamamlanan 350 kişi kapasiteli cami yaklaşık 900 bin Euro’ya mal oldu.

TOKİ Kırşehir 496 konut ihalesi yarın!

Kırşehir İli Merkez İlçesi Kındam Mahallesi 2. Etap 496 Konut ile 1'er Adet Ticaret Merkezi ve Cami İnşaatları Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

750 yıllık gök bilim medresesinin restorasyonu 3 senede tamamlanacak!

Anadolu Selçuklu döneminde gök bilim medresesi olarak kullanılan ve günümüzde cami olarak hizmet veren 750 senelik  Kırşehir Cacabey Camisi restore ediliyor...

Kırşehir'deki Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi restore edilecek!

Kırşehir'de 13. yüzyılda yaptırılan Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi yapılacak restorasyon çalışması ve çevre düzenlemesiyle turizme kazandırılacak.

Putin’in Erdoğan’ı davet ettiği Kırım’daki cami 2020'de açılacak!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı davet ettiği Kırım’ın başkenti Simferepol’deki Cuma Camii 2020'de açılacak.

Kırım Cuma Camisi inşaatının yüzde 80'ini tamam! 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı açılışına davet ettiği Kırım'daki cami inşaatının yüzde 80'i tamamlandı. 

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'ne yeni kampüs!

Kırşehir'de yaşayan hayırsever iş adımı Muzaffer Marşap, tarafından Ahi Evran Üniversitesi'ne İslami İlimler Fakültesi ve cami inşaatı yapılıyor.

Bursa Osmangazi'ye kültür merkezi, cami ve meydan projesi!

Bursa Osmangazi Demirtaş Mahallesi'nde inşa edilen kültür merkezi, cami ve meydan projesinde sona gelindi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Demirtaş Mahallesi’ndeki yatırımları inceledi.

Kırşehir OSB'ye cami inşa ediliyor!

Kırşehir OSB'de yapımı planlanan caminin temeli atıldı.Kırşehir Valisi Necati Şentürk, cami yaptırmanın ecdada yakışan en doğal davranışlardan biri olduğunu dedi.

kırımdaki cami-medrese restore edildi Haberi

kırımdaki cami-medrese restore edildi

Murat Ülker, dedesinin ders verdiği ve 1. Dünya Savaşı sonrası yıkılıp yakılan Kırım'daki tarihi cami-medreseyi restore ettirip ibadete açtı Köyü'ndeki akrabaları da idari işlerin çözülmesine yardımcı oldu. Cami klasik Selçuklu tarzında yeniden inşa edildi. Caminin iç dekorasyonunun malzemeleri de Türkiye'den gitti. Çiniler Kütahya'dan özel olarak yapılarak gönderildi. 


Kubbe ve kuşak Naht yazıları ve tezhipler de Türkiye'den yollandı. Caminin içindeki Naht yazılarını ünlü hattat Hüseyin Kutlu yazdı. Mermer işçiliği Türk mermer ustaları tarafından yapıldı. 


Caminin projesini ve yapımını Kırım bölgesinde iş yapan inşaat şirketi üstlendi. 1 yıla yakın bir sürede restorasyon tamamlandı. 20 Haziran 2014'te yeni Korbek Camisi'nin açılışı yapıldı ve Kırım Müftülüğü'ne teslim edildi. Aslına uygun olarak restore edilen tarihi cami- medrese tekrar ibadete açıldı. Açılış törenine, Kırım Tatar Milli Meclisi...