02 / 05 / 2024

Kırkağaça bağlı Söğütalan köyü

Kırkağaça bağlı Söğütalan köyü

Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Manisa'nın Kırkağaç ilçesinin Söğütalan Köyü'nde mera olarak kullanılan bir alanın kiraya verilmesi ile bölgede yaşanan sorunları meclise taşıdı.

TOKİ Afyonkarahisar Sinanpaşa başvuruları 11 Aralık'ta başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Afyonkarahisar Sinanpaşa projesinde yer alan konutlar için başvurular 11 Aralık'ta başlıyor. İşte söz konusu proje ile ilgili detaylar....

Işıklı Mimarlık Pendik konut projesi resmen başlıyor! Yayalar Mahallesine 650 adet yeni konut!

Işıklı Mimarlık, Pendik projesi resmen başlıyor. 1 milyar 156 milyon 847 bin TL'ye mal olacak projede 650 adet konut 15 ticari alan inşa edilecek.

Memur ve memur emeklisinin toplu sözleşme süreci 1 Ağustos'ta başlıyor: Memur-Sen, maaş artış oranı teklifini hazırladı!

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının tespit edileceği toplu sözleşme süreci başlıyor. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, teklif ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

TMO güncel fındık fiyatları ne kadar? Trabzon, Ordu, Zonguldak fındık fiyatları açıklandı! İl İl fındık fiyatları 

TMO güncel fındık fiyatları açıklandı. İl il açıklanan fındık fiyatları merak ediliyor. Peki Trabzon, Ordu, Zonguldak, Samsun fındık fiyatları ne kadar oldu? İşte il il güncel fındık fiyat listesi...

9 günlük Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor? Özel sektör bayram tatili kaç gün?

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Vatandaşlar 9 günlük kurban bayramının ne zaman başladığını sorguluyor. Özel sektör çalışanları ise ne kadar bayram tatili yapacağını araştırıyor. Peki,  9 günlük tatil ne zaman başlıyor? Özel sektör bayram tatili kaç gün?

Devletten büyük jest! Ev hanımları artık maaşa bağlandı.. Aylık işte bu kadar alacaksınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurusunu yaptığı ve büyük bir sevinçle karşılaşılan destek ödemesinin detayları merak ediliyor. Ev hanımlarına destek projesi kapsamında ev hanımlarına maaş bağlıyor!

Prof. Dr. Ahmet Ercan deprem bölgesini işaret etti: 2-3 yıl sürecek!

Prof. Dr. Ahmet Ercan deprem bölgesini işaret ederek, önemli açıklamalar yaptı. Prof. Dr. Ahmet Ercan açıklamasında, "Küçük depremler 2-3 yıl sürecek!" dedi.

Gelir İdaresi Başkanlığından 2000 kişilik personel alımı! İşte yazılı sınavın tarihi açıklandı

Gelir İdaresi Başkanlığı kısaca GİB bünyesinde çalışmak üzere 2023 yılı için 2000 kamu personel alımı konusunda açıklama yaptı. Başvurular başladı. Alımların yazılı sınav ile yapılacağı duyuruldu.

Başvuru herkese açık! Cerrahpaşa Rektörlüğü sözleşmeli personel alımı yapacak! Bu ilanları kaçırmayın!

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğü sözleşmeli personel alımı yapacak! Bu ilanları kaçırmayın! Cerrahpaşa Rektörlüğü toplamda 109 Sözleşmeli Personel istihdam edecek.

Elektrikli araçta kıyasıya rekabet başlıyor, Tesla ile Togg aynı anda Türkiye yollarına çıkıyor!

Türkiye yollarında Tesla ile Togg’un kıyasıya rekabeti başlıyor. Peki bu araçların satış fiyatları ne olacak, hangisi Türkiye'de rekabet avantajı sağlayacak?

Manisa Kırkağaç TOKİ'de 240 taksit!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Manisa projelerinde yer alan konutların detayları da yavaş yavaş belli oluyor. Peki TOKİ Manisa Kırkağaç projesinde kaç adet konut yapılacak, Kırkağaç TOKİ'ye nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Manisa Kırkağaç 2022 ucuz konut projesi...

Varlık Fonu’na bağlı olan BOTAŞ, tarihinde ilk kez dış kredi ile doğal gaz alacak!

Türkiye Varlık Fonu’na (TVF) bağlı BOTAŞ, LNG (sıvılaştırılmış doğal gaz) alımı için DeutscheBank’tan 929 milyon dolar tutarında Hazine garantili kredi alacak. İşte detaylar...

Fatih'te büyük dönüşüm başlıyor!

İstanbul'un Fatih ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor. Çalışmalar dahilinde 10 bin bina dönüşüme girecek. 

Kırkağaça bağlı Söğütalan köyü Haberi

Kırkağaça bağlı Söğütalan köyü


Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Manisa'nın Kırkağaç ilçesinin Söğütalan Köyü'nde mera olarak kullanılan bir alanın kiraya verilmesi ile bölgede yaşanan sorunları meclise taşıdı.


Konu hakkında soru önergesi hazırlayan Nurlu, sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.


Nurlu, Kırkağaç'a bağlı Söğütalan köyünde bulunan ve köylülerin mera olarak kullandığı bakanlığa ait arazinin bir şirkete 49 yıllığına kiralanması üzerine şirket ile köylülerin karşı karşıya geldiğini belirtti.


Köyde yaşayan vatandaşların orman vasfını yitirdiği için hayvanların otlak yeri olarak yıllardır kullanılan 500 dönümlük arazinin köyün ekmek teknesi olduğunu ifade ettiklerini belirten Nurlu "Son zamanlarda alınan kararlarla köylünün elinde bulunan tarım arazilerinin ranta açılarak satılması veya kiralanması bölge halkını mağdur etmektedir. Çünkü köylü hayvanını otalatacak mera bulamadığı için hayvanlarını satmak zorunda kalacaktır." dedi.


Nurlu'nun soruları

1-...