05 / 05 / 2024

kırklar dağı inşaat projeleri

kırklar dağı inşaat projeleri

Diyarbakır Kırklar Dağı’ndaki yapılaşma, vatandaşların tepkisine rağmen sessiz sedasız devam ediyor. Binaların birçoğu ise tamamlanma aşamasına geldi. Diyarbakır Sur İlçe Belediyesi Eş Başkanı Seyit Narin, yeni yapılaşmaya ruhsat vermediklerini söyledi...

Bostancı Orti Oto Ekspertiz Danışmanlık Gıda İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bostancı Orti Oto Ekspertiz Danışmanlık Gıda İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Burak Orhan ve Salih Tiryaki ortaklığında kuruldu.

Hisar Orti Oto Ekspertiz Danışmanlık Gıda İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Hisar Orti Oto Ekspertiz Danışmanlık Gıda İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beykoz’da 1.000.000,00 TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İnşaat sektörü derin bir nefes aldı! 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Küresel piyasaların gözü bugün açıklanacak olan ABD Merkez Bankası faiz kararında. Dolar kuru faiz kararı öncesi dolar kurunun düşüşe geçmesi demir fiyatlarını da etkiledi. Demir fiyatlarına büyük indirim geldi, inşaat sektörü derin bir nefes aldı. 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

Avcılar'da inşaat alanında göçük meydana geldi!

İstanbul Avcılar'da inşaat alanında göçük meydana geldi. Yaşanan olayda işçilerden biri göçük altından çıkarılırken, diğer işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

Gök-Ka Kağıtçılık Gıda İnşaat Ve Nakliyat Ticaret Limited Şirketi Esenyurt Şubesi açıldı!

Gök-Ka Kağıtçılık Gıda İnşaat Ve Nakliyat Ticaret Limited Şirketi Esenyurt Şubesi 6 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Gökmen tarafından  açıldı.

Rusya’da inşaat sektörüne yeni kolaylıklar geliyor!

Rusya'da inşaat sürecindeki zorunlu prosedürlerin yarı yarıya azaltılması talep edildi. Prosedür sayısının 3 bin 800’e düşürülmesine ilişkin tavsiye, Rusya İnşaat Bakanlığı tarafından hükümete sunuldu.

2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılına ilişkin "İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla" verilerini açıkladı. Buna göre 2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 olarak gerçekleşti. 

Tahran'da inşaat sektöründe çalışan 70 bin kişi işsiz kaldı!

İran'ın başkenti Tahran'da inşaat sektöründe çalışan yaklaşık 70 bin kişi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle işsiz kaldı. 

Münir Karaloğlu'ndan Kırklar Dağı'nın imara açılmasına tepki!

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, türkülere konu olan Kırklar Dağı'nda 9 yıl önce yapımına başlanan, sonrasında mahkeme kararıyla yıkılan konutlar için imar izni veren, dönemin belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinden hesap soracağını dile getirdi. 

Özbekistan'da inşaat sektörü yüzde 8,6 büyüdü!

Özbekistan'da yılın 9 aylık döneminde inşaat sektörü yüzde 8,6, tarım, orman ve balıkçılık sektörü yüzde 3,4 büyüdü.

Ankara'da inşaat halindeki üst geçit tehlike saçıyor!

Ankara'da inşaat halindeki bir yaya üst geçidi madde bağımlılarının meskeni haline gelirken, bakımdan geçirilmeyenler de tehlike saçıyor. Geçitlerden bazılarının asansörleri çalışmıyor, kaplamaları dökülüyor, demirleri paslı halde duruyor...

Halkalı'da inşaat malzemeleri taşıyan tır devrildi!

Halkalı'da inşaat malzemeleri taşıyan tır, Küçükmece istikametindeki çevre yolu bağlantısında kontrolden çıkarak devrildi.

Aksaray'da inşaat çöktü! İki işçi yaralandı!

Aksaray'da inşaat halinde olan bir binanın betonunun dökümü esnasında yaşanan çökme nedeniyle iki işçi yaralandı.

kırklar dağı inşaat projeleri Haberi

kırklar dağı inşaat projeleri

Diyarbakır’da dört yıl önce imara açılmasının ardından beton yığınlarının ardı ardına yükseldiği Kırklar Dağı’ndaki yapılaşma, sessiz sedasız devam ediyor. Şiirlere ve şarkılara konu olan Kırklar Dağı’ndaki binaların silueti bozduğu için yıkılması beklenirken birçok bina tamamlanma aşamasına geldi. Diyarbakır Sur İlçe Belediyesi Eş Başkanı Seyit Narin, yeni yapılaşmaya ruhsat vermediklerini, orada sadece daha önce ruhsat verilen binaların yapımının devam ettiğini söyledi. Binaların yıkımının ise söz konusu olmadığını savunan Narin, Kırklar Dağı’nın, Diyarbakır’ın önceliği olmadığını ileri sürdü.


“DURUM ABARTILIYOR”


Kırklar Dağı’ndaki binaların geldiği inşaat aşamasındaki maliyetinin 45 milyon TL olduğunu, arsa payının da içerisine katılarak hesaplanması durumunda ise bu rakamın 100 milyon TL’yi bulduğunu anlatan Narin, “Orayı yıkabilmek için 100 milyon TL harcamamız lazım. Ne Büyükşehir Belediyesi’nin ne de Sur İlçe Belediyesi’nin böyle...