05 / 05 / 2024

kırklar dağı projeleri

kırklar dağı projeleri

Diyarbakır Kırklar Dağı’ndaki yapılaşma, vatandaşların tepkisine rağmen sessiz sedasız devam ediyor. Binaların birçoğu ise tamamlanma aşamasına geldi. Diyarbakır Sur İlçe Belediyesi Eş Başkanı Seyit Narin, yeni yapılaşmaya ruhsat vermediklerini söyledi...

Münir Karaloğlu'ndan Kırklar Dağı'nın imara açılmasına tepki!

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, türkülere konu olan Kırklar Dağı'nda 9 yıl önce yapımına başlanan, sonrasında mahkeme kararıyla yıkılan konutlar için imar izni veren, dönemin belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinden hesap soracağını dile getirdi. 

Aralık 2019'da satışa çıkacak konut projeleri!

2019 yılının Aralık ayında satışa çıkacak olan konut projeleri lansman dönemine özel fiyatlarla alıcılarını bekliyor. İşte Aralık 2019'da satışa çıkacak projeler...

Fetullah Arık: Konya'da yatay mimariye uygun yapılar inşa edilmeli!

Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık, Konya’da deprem riski olduğunu söyledi. Fetullah Arık, mühendislik projeleri doğrultusunda, yatay mimariye uygun imar planları ile yapılar yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Kırklar Dağı'nda ruhsatsız binaların yıkımı tamamlandı!

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde türkülere konu olan Kırklar Dağı'nda ruhsatsız inşa edilen ve tarihi dokuya uygun olmayan 725 daireden oluşan binaların yıkımı tamamlandı. 

Kırklar Dağı'ndaki konutlarda yıkım devam ediyor!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde türkülerle anılan Kırklar Dağı'nda tartışmalara neden olan yapıların yıkımı devam ediyor.

Kırklar Dağı'daki yıkım yeniden başladı!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde türkülere konu olan tarihi Kırklar Dağı'ndaki mahkemece durdurulan yıkım, yeniden başladı. 

Kırklar Dağı'ndaki konutların yıkımı durduruldu!

Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde yer alan tarihi Kırklar Dağı'nda, 6 yıl önce yapımına başlanan sonra mahkemelik olan 725 lüks konutun ilk etabının yıkımı mahkeme kararı ile durduruldu. 

Kırklar Dağı'ndaki konutlar yıkılıyor!

Diyarbakır Kırklar Dağı'nda yer alan konutlar büyükşehir belediyesinin kontrolünde yıkılmaya başlandı.

Kırklar Dağı'ndaki 725 lüks konut için yıkım ihalesi yapıldı!

Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde tarihi Kırklar Dağı'nda 6 yıl önce yapılmak istenen ancak inşaatı durdurulan 725 lüks konut için yıkım ihalesi yapıldı.

Diyarbakır Kırklar Dağı'nda rekreasyon projesi!

Diyarbakır Kırklar Dağı'ndaki 33 hektarlık alanda yürütülen rekreasyon projesi hızla devam ediyor. Projenin gelecek ay tamamlanması bekleniyor.

Diyarbakır Kırklar Dağı'nda cami inşa ediliyor!

Diyarbakır'da 'Dicle Vadisi Rekreasyon Projesi' kapsamında Kırklar Dağı'nda cami inşa ediliyor.

Diyarbakır Kırklar Dağı Konutları'nda fon aktarımı iddianamesi!

Diyarbakır'ın, Dicle Nehri kıyısındaki Kırklar Dağı Yaşam Konutları'nın inşaatında terör örgütüne fon aktarıldığı iddiasıyla aralarında eski Sur Belediye Başkanı Demirbaş'ın da bulunduğu 11'i tutuklu 32 sanık hakkında dava açıldı.

Roj Grup Yapı İnşaat Mimarlık Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Roj Grup Yapı İnşaat Mimarlık Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Recep Sönmez tarafından 50 bin TL sermaye ile 13 Mayıs'ta Sultangazi, Gazi Mahallesi, 1374 Sokak'ta kuruldu.

kırklar dağı projeleri Haberi

kırklar dağı projeleri

Diyarbakır’da dört yıl önce imara açılmasının ardından beton yığınlarının ardı ardına yükseldiği Kırklar Dağı’ndaki yapılaşma, sessiz sedasız devam ediyor. Şiirlere ve şarkılara konu olan Kırklar Dağı’ndaki binaların silueti bozduğu için yıkılması beklenirken birçok bina tamamlanma aşamasına geldi. Diyarbakır Sur İlçe Belediyesi Eş Başkanı Seyit Narin, yeni yapılaşmaya ruhsat vermediklerini, orada sadece daha önce ruhsat verilen binaların yapımının devam ettiğini söyledi. Binaların yıkımının ise söz konusu olmadığını savunan Narin, Kırklar Dağı’nın, Diyarbakır’ın önceliği olmadığını ileri sürdü.


“DURUM ABARTILIYOR”


Kırklar Dağı’ndaki binaların geldiği inşaat aşamasındaki maliyetinin 45 milyon TL olduğunu, arsa payının da içerisine katılarak hesaplanması durumunda ise bu rakamın 100 milyon TL’yi bulduğunu anlatan Narin, “Orayı yıkabilmek için 100 milyon TL harcamamız lazım. Ne Büyükşehir Belediyesi’nin ne de Sur İlçe Belediyesi’nin böyle...