28 / 07 / 2024

Kırklareli çed raporu

Kırklareli çed raporu

Kırklareli’nde doğayı tahrip eden taşocağı için valiliğin verdiği ‘ÇED gerekli değil’ kararını mahkeme ‘yaşam hakkına aykırı’ diyerek iptal etti.

Sinpaş Kızılbük Thermal projesinin ÇED raporu yeterli ve uygun bulundu!

Sinpaş Kızılbük Thermal projesinin ÇED olumlu kararının iptal edilmesi davasında yeni bir gelişme yaşandı ve ÇED raporu yeterli bulunarak, iptal davasının reddine karar verildi. İşte ayrıntılar...

Ata GYO'nun Ordu ve Kırklareli gayrimenkullerinin değerleme raporu yayınlandı!

Ata GYO'nun Ordu Altınordu ve Kırklareli Lüleburgaz'daki gayrimenkulünün değerleme raporu yayınlandı.

Ata GYO'nun Ordu ve Kırklareli'deki gayrimenkullerinin değerleme raporu!

Ata GYO'nun portföyünde yer alan Ordu ve Kırklareli/Lüleburgaz ilindeki gayrimenkullere ilişkin yıl sonu değerleme raporu yayınlandı.

Kanal İstanbul'un ÇED Raporu’nda Çanakkale Kanalı önerisi!

Kanal İstanbul'un ÇED Raporu’nun 1426. sayfasında (6. bölümünün 155. sayfasında) “Zincirbozan-Gelibolu mevkiinden Saros Körfezi’ne bir kanal açılması” öneriliyor...

Kanal İstanbul'un ÇED raporu önümüzdeki hafta çıkacak!

Kanal İstanbul ÇED raporu hakkında önemli bilgiler paylaşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Kanal İstanbul projesinin ÇED sürecinde sona yaklaştık, önümüzdeki hafta itibarıyla ÇED raporumuz çıkacak." dedi...

Kanal İstanbul'da önemli gelişme! ÇED raporu açıklandı!

İstanbul'a yapılması beklenen Kanal İstanbul projesiyle ilgili ÇED raporu açıklandı. Küçükçekmece Gölü'nün ağzı 1 kilometre genişliğinde açılması planlanıyor.

Körfez Geçiş Projesi’nin ÇED raporu onaylandı!

İzmir'in gerdanlığı olacak Körfez Geçiş Projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda ÇED raporu onayı alındı.

Rize Havalimanı Projesi'nin ÇED raporu yayımlandı!

Rize Havalimanı Projesi'nin ÇED raporu yayımlandı. Rapora göre, 766 hektarlık proje sahasının yaklaşık 260 hektarlık bölümüne dolgu yapılacak.

Kırklareli Vize'deki RES projesinin ÇED toplantısı engellendi!

Kırklareli Vize'de kurulmak istenen 37 rüzgâr enerji santralı için Çevresel Etki Değerlendirmesi toplantısı yapılmak istendi. Mahalleli ÇED toplantısını engelledi.

Kiraların en çok yükseldiği şehir Kırklareli oldu!

REIDIN Emlak Endeksi "Kasım" ayı raporu açıklandı. Gayrimenkul sektörünün nabzını ölçen, 68 il, 242 ilçe ve 1202 mahalleyi kapsayan REIDIN Emlak Endeks Kasım ayı rapor sonuçları açıklandı. Raporda Kırklareli kiraların en çok yükseldiği şehir oldu.

Kırklareli'nde taşocağı projesinin ÇED kararı iptal edildi!

Kırklareli’nde doğayı tahrip eden taşocağı için valiliğin verdiği ‘ÇED gerekli değil’ kararını mahkeme ‘yaşam hakkına aykırı’ diyerek iptal etti.

Aziz Kocaoğlu'ndan Körfez ÇED raporunda eksik evrak iddialarına yanıt!

Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun’un İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti. Kocaoğlu geçtiğimiz günlerde yeniden gündeme gelen Körfez ÇED raporu için 'eksik evrak' iddialarına sert yanıt verdi.

Kırklareli Damızlık Tavuk Yetiştirme Tesisi projesinin toplantısı 15 Aralık'ta!

Kırklareli İli Mekez İlçesi'nde bulunan Damızlık Tavuk Yetiştirme Tesisi Kapasite Artışı projesinin yapılmasına ilşkin ÇED toplantısı 15 Aralık 2015 günü saat 09:30'da gerçekleşecek.

Kırklareli çed raporu Haberi

Kırklareli çed raporu

Kırklareli Koruköy’de süren taşocağı çalışmalarının yarattığı tahribata yargı “dur” dedi. Koruköy yeşil alanda başlayan taşocağı çalışmaları doğaya verdiği zarar gözle görülecek boyutta. Tahribat yetmedi şirket taş ocağı faaliyetlerini daha da genişletmek istedi. Çevre sakinleri projeye Kırklareli Valiliği tarafından verilen “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir” kararının iptal edilmesi için mahkemeye başvurdu. Mahkeme tahribatı gördü, “Çevresel Etki Değerlendirmesi gerekli değildir” kararını iptal etti. Çevre sakinleri “Bu ocak insanların, hayvanların, kuşların, bitkilerin, çiçeklerin, böceklerin, balıkların yaşadığı çevrenin bozulmasına, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkının ihlal edilmesine neticede ‘sağlık hakkı’, ‘çevre hakkı’nın özü nedeni ile Anayasa’nın 17. maddesinde düzenlenen ‘yaşam hakkı’na aykırılık oluşturmaktadır” dedi.


Bölgede arıcılığın koruma altında olduğuna dikkat çekilen dilekçede yöredeki köylerin geçimini de tarım, hayvancılık, arıcılık ve ormaniçi mantar...