12 / 05 / 2024

kırklareli tarım kalıntıları

kırklareli tarım kalıntıları

Trakya'da 8 bin yıllık tarım kalıntıları bulundu. Kırklareli'nde 21 yıldır devam eden Aşağıpınar arkeolojik kazılarında, 8 bin yıl önce bölgede yaşayan çiftçilere ait yerleşim yerleri gün yüzüne çıkarıldı.

Faizsiz evlilik kredisinde tüm ayrıntılar netleşti! Kredi çekmek isteyenler hemen baksın!

Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı, Aile ve Gençlik Fonu kurulmasına yönelik yasa yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Yeni düzenleme ile faizsiz evlilik kredisinde ayrıntıları da netleşmiş oldu. Kredi çekmek isteyenler hemen baksın...

Emekliye 5 bin lira ikramiye ne zaman hesaplara yatacak? Kimlere verilecek? Tüm ayrıntılar belli oldu!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda milyonlarca emekliye Cumhuriyetin 100. yılına özel ikramiye verilecek. Emekliye bir defaya mahsus ikramiye düzenlemesi TBMM'de kabul edildi.  Emeklilere 5 bin lira ikramiye ne zaman verilecek? Tarih belli oldu. İşte ayrıntılar...

Düşük faizli konut kredisinde ayrıntılar netleşiyor! 1,20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak?

Ev almak isteyenlerin merakla beklediği düşük faizli konut kredisinde ayrıntılar tek tek belli oluyor. Peki 1,20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak?

81 ildeki 3 bini aşkın Tarım Kredi marketlerinde yüzde 50'ye varan indirim başladı! İşte o indirimli ürünler...

Tarım Kredi Market temel gıda ve temel ihtiyaç ürünlerinde yüzde 50'ye varan indirim kampanyasını başlattı. 

Türkiye tarımında devrim: Boş araziler üretime geçiyor mu?

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras yoluyla geçen tarım arazileri, bağlar ve topraklar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) ev sahipliğinde, 'Dünya'ya Antalya'dan Tarım Mesajı: Antalya Tarım Zirvesi' başlıklı etkinlik gerçekleşti.

Rimak Yapı Mimarlık Enerji Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

Rimak Yapı Mimarlık Enerji Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Rimak Yapı Mimarlık Enerji Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Avcılar'da yapıldı.

Araç alım-satımında ek vergiyi kim öder? Ek MTV'de tüm ayrıntılar belli oldu!

Ek motorlu taşıtlar vergisinde (MTV) tüm ayrıntılar netleşti. Bu kapsamda vatandaşlar araç alım-satımında ek vergiyi kimin ödeyeceği merak ediliyor. İşte detaylar...

Buğdayda rekolte arttı! Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? Çiftçiler şimdi göz atın! 

Kırklareli Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy,  buğdayda rekoltenin arttığına dikkat çekti. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? 

Gürses Arsa Kırklareli Çengerli hemen teslim tapu fırsatıyla satışta! Yeni proje! 

Gürses Arsa Kırklareli Çengerli'de arsa satışları başladı. Peki Gürses Arsa Kırklareli Çengerli'de fiyatlar ne kadar? Arsaların büyüklükleri kaç metrekare? İşte merak edilenler... 

Tarım Kredi'den büyük hamle! 5 Litre ayçiçek yağı fiyatları dibi gördü! 

Ayçiçek yağında gelen indirimlere bir yenisi de Tarım Kredi'den geldi. 5 litre TMO ayçiçek yağının satışını düşürerek vatandaşı memnun etti. İşte indirime ait merak edilen tüm ayrıntılar.

Tarım Kredi Market'in çılgın kampanyasına büyük ilgi! 1 ay süreyle uzatıldı

Tarım Kredi Marketleri başlattığı sabit fiyat uygulaması insanların yoğun beğenisi ile karşılandı. Tam 900 ürün için geçerli olan ve fiyat sabitleme kararına ilgi büyük olunca Tarım Kredi Marketleri aldığı kararı 1 ay süreyle uzatma kararı aldı.

Tarım ve Orman Müdürlükleri'nden Kırsal kalkınma destekleme programı hibe sonuçları hakkında yayımlama! İşte sonuçlar!

Kırsal kalkınmayı desteklemek için yapılan hibe desteği için başvuru sonuçları açıklandı. İlgili olan illerin Tarım ve Orman Bakanlığı müdürlüklerinde bu sonuçlar liste olarak yayınlandı.

Mart ayı fiyatı belli olan Nissan Juke alıcılarını bekliyor! İşte tüm ayrıntılar...

Nissan Juke mart ayı fiyatı belli oldu. Peki, sürücüler tarafından yoğun ilgi gösten Nissan Juke özellikleri neler, fiyatı kaç TL? İşte tüm ayrıntılar...

kırklareli tarım kalıntıları Haberi

kırklareli tarım kalıntıları

Kırklareli'nde 21 yıldır sürdürülen Aşağıpınar arkeolojik kazılarında, 8 bin yıl önce bölgede tarımla uğraşan eski topluluklara ait kalıntılar gün yüzüne çıkarıldı.


İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Prehistorik Bölümü Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Özdoğan başkanlığındaki, 45 kişilik ekip bu dönemin kazı çalışmalarını sonlandırdı.


Özdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazı çalışmalarını uzun yıllardır heyecanla sürdürdüklerini söyledi.


Kazı çalışmalarında Anadolu'dan gelen ve tarımla uğraşan toplulukları gün yüzüne çıkarttıklarını belirten Özdoğan, elde ettikleri verilerin kendilerini ve bilim dünyasınında mutlu ettiğini ifade etti.


Aşağıpınar mevkisinin son derece önemli olduğunu dile getiren Özdoğan, şu bilgileri aktardı:


"Bunun önemi M.Ö. 6200 yıllarına kadar inen bir yerleşimin olması. Avrupa uygarlığının çekirdeği burada oluşuyor. Bu yıl en eski kültür katı olan 8. ve 7. kültür katlarına ait yapı ortaya çıktı....