08 / 05 / 2024

Kırklareli trakya jeotermal

Kırklareli trakya jeotermal

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü ekipleri, Trakya'nın ilk jeotermal su kaynağını Kırklareli'nde buldu. Geçen yıl Asilbeyli köyünde Ferudun Çilli'ye ait arazide yürüttüğü çalışmalarda bin 500 metrede jeotermal bulguya ulaşıldı.

Trakya’da arsa satışları patladı, fiyatlar dörde katlandı! Kırklareli köylerinde bile arsaların metrekaresi bin 500 TL!

Olası Marmara depremi korkusuyla güvenli bina ve zemin arayışına giren İstanbullular Trakya’ya göç ediyor. Bölgeye artan talep ile birlikte arsa satışları da dörde katlandı. Kırklareli’nin köylerinde bile arsaların metrekare fiyatları bin 500 liraya dayandı.

Kırklareli Fevzi Çakmak Caddesi Kentsel Tasarımı için imzalar atıldı!

Kırklareli Belediyesi hazırladığı "Şehrin Yüzündeki Tarihi Çizgiler-Fevzi Çakmak Caddesi Kentsel Tasarım Hamlesi" projesi Trakya Kalkınma Ajansı’nın da katkıları ile hayata geçirecek.Hazırlanan projenin imzaları atıldı.

Kırklareli Akalar Mahallesi'nin imar planına tepki!

Kırklareli Akalar Mahallesi Balkan Caddesi üzerinde ikamet eden mahalleliler, taşınmazlarının artık şehir imar planının içine dâhil edilmesini istiyor.

Kırklareli İnci Dere projesi çalışmalarına hız verildi!

Kırklareli Belediyesi İnci Dere Projesi’ni hayata geçirme çalışmalarına hız verdi. Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, daire müdürleri ile birlikte projeyi uygulamak istedikleri bölgelerde incelemelerde bulundu.

Kırklareli Lüleburgaz 4.9 milyon TL'ye satılık arsa!

Milli Emlak Müdürlüğü, Kırklareli İli Lüleburgaz ilçesi Kurtuluş Mahallesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 4 milyon 950 bin TL olarak belirlendi.

Güriş Holding'ten Kırklareli’ne enerji yatırımı!

Güriş Holding, Kırklareli’ndeki 25.6 MW’lık Zeliha Rüzgâr Enerji Santrali’ni (RES) portföyüne ekledi. Güriş, yılda 92.000.000 kWh elektrik üretecek.

Kırklareli Devlet Hastanesi'nde son durum!

2014 yılında ihaleye çıkan ve kısa süre içerisinde hizmete açılacağı açıklanan Kırklareli Devlet Hastanesi'nin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen devir teslimi hala yapılmadı. Bölge halkı ise hastane açılışının tarihini merakla beklemeye başladı.

Kırklareli'nde Mayıs ayında 622 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu Mayıs ayı konut satım verilerini açıkladı. TÜİK Edirne Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre bu ay içinde Kırklareli'nde 622 konut satıldı.

Kırklareli Kıyıköy'deki kaçak yapılar yıkıldı!

Karadeniz'e kıyısı bulunan Kırklareli Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesinde SİT alanında ruhsatsız ve kaçak yapılar belediye ekiplerince yıkıldı. Yapı sahipleri ile görevliler arasında çıkan tartışma jandarma ekiplerince önlendi.

Kırklareli'nin ulaşım sorunu mecliste!

Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kırklareli'nin ulaşım sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gündoğdu sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

Kırklareli’ne Atatürk Evi inşa edilecek!

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, kentin çehresini değiştirecek projelerini anlatmayı sürdürüyor. Kesimoğlu’nun Kırklareli’ne kazandıracağı projeleden birisi de Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin aynısını yaptırmak.

Mehmet Kesimoğlu: Kırklareli Otogarı taşınacak!

Kakava Ateşi’nin yandığı Kırklareli’nin CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Yurt Gazetesi yazarı olan Ersu Hızır ile söyleşi gerçekleştirdi. Kesimoğlu, kentin acil ihtiyacı olan projelerini anlattı.

Kızılay Kırklareli'de akaryakıt istasyonu ve dinlenme tesisi yaptıracak!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Kırklareli Kavaklı'da yap - işlet - devret yöntemi ile akaryakıt istasyonu ve dinlenme tesisi yaptırılacak. Firmaların ihale zarflarını en geç 21 Haziran 2016 günü teslim edilmesi gerekiyor.

Kırklareli trakya jeotermal Haberi

Kırklareli trakya jeotermal

Çıkartılan su, elektrik enerji üretimi, konut ısıtması, termal, kaplıca ve sağlık turizmi, seracılık ve tarım alanlarında kullanılabilecek. MTA, çalışmalarım yaklaşık 20 gün içerisinde tamamlamayı planlıyor. Doğal Yaşamı Koruma Vakfı (DAYKO) Kırklareli İl Temsilcisi Göksal Çidem, Trakya'nın ilk jeotermal su kaynağının Kırklareli'nde bulunduğunu söyledi. Suyun sıcaklığının 58 derece olduğunu aktaran Çidem, "Kırklareli Istrancalar gibi bir zenginliğe sahip olduğu için çok şanslı. Istrancalarda bu tür bulguların olduğunu biliyoruz. MTA da yaklaşık 1 yıldır sürdürdüğü çalışmalarında jeotermal su kaynağına rastladı" şeklinde...