18 / 05 / 2024

kırsal turizm nedir

kırsal turizm nedir

TKDK, yüzde 50 hibe desteğiyle kırsal turizmcileri yatırım yapmaya davet etiğini söyleyen TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, "Gerekli altyapı oluşturulursa* kırsala hem ülke içinden hem de dış ülkelerden milyonlarca kişi çekilebilir" dedi.

TKDK, kırsal turizmcileri yatırıma çağırıyor!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) yüzde 50 hibe desteğiyle kırsal turizmcileri yatırım yapmaya çağırdığını bildirdi...

Kırsal mahalle düzenlemesinin avantajları neler?

Büyükşehir Belediyesi statüsüne sahip 30 ildeki 16 bin 220 köy ve 1053 belde mahalle oldu. Peki nedir kırsal mahalle? İşte detaylar...

Bodrum’da kırsal turizm için imar düzenlemeleri yapılacak!

Bodrum’da bu yıl ilki gerçekleşen Tarımsal Kalkınma Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi yayınlandı. 28 maddeden oluşan çalıştay sonuç bildirgesinde kırsal turizmde çalışmalar yapılacak.

Kırsal turizme 174 milyon lira hibe!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından, kırsal turizm alanında yatırımcılara 174 milyon lira hibe ödemesi yapıldı. Desteklenen projeler kapsamında butik otel, restoran, kafe, kamp yerleri ve rekreasyon alanları gibi yatırımlar bulunuyor.

Tibet Kartal Danışmanlık Emlak Turizm İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Tibet Kartal Danışmanlık Emlak Turizm İnşaat Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 30 bin TL sermaye bedeli ile Tibet Kartal tarafından kuruldu. 

Angora Mimarlık Ve Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Angora Mimarlık Ve Turizm Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Nejdet Kayacı tarafından kuruldu. 

Manisa'nın kırsal mahallelerinde çok amaçlı salon yapılıyor!

Manisa Demirci ilçesindeki kırsal mahallere çok amaçlı salonlar inşa ediliyor. Demirci Belediye Başkanı Selçuk, "Şu anda 3 mahallemizde salonlarımızı hizmete açtık" dedi...

Doğatur Sağlık Termal Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Doğatur Sağlık Termal Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Gaziosmanpaşa'da 50 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Doğatur Sağlık Termal Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul 2 Şubesi açıldı!

Doğatur Sağlık Termal Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul 2 Şubesi bugün Şişli'de açıldı. 

Köymen Turizm Otelcilik Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Köymen Turizm Otelcilik Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 30 bin TL sermaye bedeli ile Burhan Köymen tarafından kuruldu.

Akbey Peyzaj İnşaat Taşımacılık Organizasyon Turizm Otomotiv Ve Elektrik Ener.Üre.San.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Akbey Peyzaj İnşaat Taşımacılık Organizasyon Turizm Otomotiv Ve Elektrik Ener.Üre.San.Tic.Ltd.Şti bugün Şişli'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Cahit Akbey tarafından kuruldu. 

Türkiye’nin yeni bir kırsal gelişim politikasına ihtiyacı var!

İmpo İmar’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, Türkiye’nin yeni bir kırsal gelişim politikasına ihtiyacı olduğunu söyledi...

Beyzade Dekorasyon İnşaat Mimarlık Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Beyzade Dekorasyon İnşaat Mimarlık Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 300 bin TL sermaye bedeli ile Hilmi Uğurlu tarafından kuruldu. 

Al Sharawı İnşaatçılık Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Sharawı İnşaatçılık Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile M. Farouq Rasheed Sharawı tarafından kuruldu. 

kırsal turizm nedir Haberi

kırsal turizm nedir

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) yüzde 50 hibe desteğiyle kırsal turizmcileri yatırım yapmaya çağırdığını, kalkınma ajanslarının da bu kapsamdaki projelere destek verdiğini bildirdi. 


Bayraktar, yazılı açıklamasında, kırsal turizmin, dünyada giderek ön plana çıktığını, kırsalda tarım dışı istihdam ve gelir sağlanmasında önemli olduğunu ifade etti. Özellikle Fransa, İtalya, İspanya, İngiltere ve Almanya gibi ülkelerin kırsal turizmden büyük kar sağladığını vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti: .v "Bu potansiyel Türkiye'de var. 

Zaten milyonlarca kişi yaz aylarında köylerine, kasabalarına gidiyor ve kırsala hayat veriyor. O bölgelerde ekonomik faaliyet büyük şehirlerden gelen yazlıkçılar sayesinde sürüyor. Gerekli altyapı oluşturulursa, kırsala hem ülke içinden hem de dış ülkelerden milyonlarca kişi çekilebilir. Dingin bir ortamda huzurlu bir tatil imkanı...