09 / 05 / 2024

Kırşehirde ruhsatsız ekmek fırını yıkıldı

Kırşehirde ruhsatsız ekmek fırını yıkıldı

Kırşehir Belediyesi kaçak yapılaşmalara karşın çalışmalarını artırarak sürdürüyor. Kırşehir Aşıkpaşa Mahallesi Aşıkpaşa bulvarı üzerinde bulunan Karadeniz ekmek fırını Danıştay 14. Dairesinin aldığı karar ile yıkıldı.

2 milyon TL paranız olsa 15 bin TL kira getirili ev mi alırsınız, aylık 60 bin TL getirili faize mi yatırırsınız?

Son günlerde konut yatırımı ve mevduat faizleri sık sık karşılaştırılıyor. Peki 2 milyon TL paranız olsa 15 bin TL kira getirili ev mi alırsınız yoksa aylık 60 bin TL getirili faize mi yatırırsınız? Vatandaşlar ne dedi? İşte vatandaşlardan gelen yorumlar...

Ruhsatsız ve imara aykırı yapılan o bungalov evler 6 kişiye mezar olmuştu! Sahibine istenilen ceza belli oldu!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde geçen yıl meydana gelen selde yıkılan ve ruhsatsız işletildiği tespit edilen bungalov ev sahibinin aldığı ceza belli oldu.

Türkiye’de, gıda fiyatları 38 aydır aralıksız artıyor! Küreselde ise 2,5 yılın dibinde...

Dünya gıda fiyatları, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre 2,5 yılın en düşük seviyesini gördü. Türkiye'de ise 38 aydır aralıksız artış devam ediyor. 

100 kişiye mezar olan o inşaatta korkutan gerçek: İnşası projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapılmış!

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Hisami Apartmanı'nın 2 müteahhidi ile arsa sahipleri hakkında açılan davanın iddianamesinde, binanın inşasının ve güçlendirilmesinin projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapıldığı ortaya çıktı.

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika uyarısı! O fay henüz kırılmadı! 

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana'yla ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve Sorgun fayının henüz kırılmadığını dile getirdi. İşte Görür'ün o açıklamaları...

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş’tan faiz isyanı! E hani Nas? Artık daha günahkarız

Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından YouTube kanalında açıklamalarda bulunurken, sert bir şekilde sitemde bulundu. Demirtaş, faizin haram olduğu konusuna değinirken, “Artık daha günahkarız” açıklamalarında bulundu. İşte detaylar…

Gaziantep'te ruhsatsız inşaatlara beton satılmayacak!

Gaziantep Valisi Davut Gül, şehirde ruhsatsız inşaatlara beton satışının yapılmayacağını dile getirdi.

İstanbul Çatalca'daki ruhsatsız yapılar yıkılıyor!

İstanbul Çatalca'daki Hallaçlı, Aydınlar ve Karamandere mahallelerinde yer alan ruhsatsız binalar yıkılıyor...

Bornova'da ruhsatsız yapılar yıkılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Bornova'da ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların yıkılması için harekete geçti. 

İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir genelinde 75 bin 934 binada 411 bin bağımsız bölümün incelemesinin yapıldığını belirten Kurum, "İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık yatırımlarımızın kıymeti salgın döneminde çok iyi anlaşılmıştır!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Muhalefetin sürekli eleştirdiği, 'gereksiz' dediği sağlık yatırımlarımızın kıymeti salgın döneminde çok iyi anlaşılmıştır." diye konuştu.

Silivri’deki 170 ruhsatsız binanın 71’i yıkıldı!

Silivri’ye Hizmette 1.Yıl Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ''Belediyemiz tarafından kaçak veya ruhsatsız olduğu tespit edilen 170 binadan 71’ini yıktık. 99 binanın ise yasal işlemleri devam etmektedir'' dedi.

TOBB'un, Kırşehir'de yaptırdığı kız öğrenci yurdunun inşaatı tamamlandı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Kırşehir'de inşa ettirilen kız öğrenci yurdu binasının inşaatı tamamlandı.

Kırşehirde ruhsatsız ekmek fırını yıkıldı Haberi

Kırşehirde ruhsatsız ekmek fırını yıkıldı


Kırşehir Belediyesi İmar İşlerinden edinilen bilgiye göre Aşıkpaşa Mahallesi Aşıkpaşa bulvarı üzerinde bulunan Karadeniz ekmek fırını Danıştay 14. Dairesinin aldığı karar ile yıkıldı.


Edinilen bilgiye göre Dağıstan Bahadır’a ait işletmeciliğini Ali Sarıkılıç’ın yaptığı ekmek fırını 2981 sayılı yasa kapsamında Danıştay tarafından verilen karara istinaden geçici ruhsat süresinin dolmasının ardından Danıştay 14. Dairesinin aldığı karara istinaden 3194 sayılı imar kanununa istinaden 32 ve 44. Maddelerin uygulanması ile yıkıldı.


Kırşehir Belediyesi kaçak yapılaşmalara karşın çalışmalarını artırarak devam...