27 / 04 / 2024

Ruhsatsız ve imara aykırı yapılan o bungalov evler 6 kişiye mezar olmuştu! Sahibine istenilen ceza belli oldu!

Ruhsatsız ve imara aykırı yapılan o bungalov evler 6 kişiye mezar olmuştu! Sahibine istenilen ceza belli oldu!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde geçen yıl meydana gelen selde yıkılan ve ruhsatsız işletildiği tespit edilen bungalov ev sahibinin aldığı ceza belli oldu.



Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde 5 Eylül 2023'te sabaha karşı başlayan sağanak, İğneada beldesinde su baskınları ve dere taşkınlarına neden oldu. Olayda bungalov evlerde tatil yapan 6 kişi yaşamını yitirken, yıkılan ve ruhsatsız işletildiği tespit edilen bungalov ev sahibine Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma" suçundan 3 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

RUHSATSIZ VE İMARA AYKIRI!

İddianame, Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu. İşletme sahibi Bülent B.'nin iddianamedeki ifadesinde, tesisi "ruhsatsız ve imara aykırı" şekilde çalıştırdığını itiraf ettiği bilgisi yer aldı.

İşletmenin bulunduğu yaklaşık 100 dönümlük tarım arazisini 2015 yılında satın aldığını ifade eden Bülent B., 2019 yılında tarım arazisine turizm amaçlı yapılar inşa etmeye başladığını belirtti.

Ruhsatsız ve imara aykırı yapılan o bungalov evler 6 kişiye mezar olmuştu! Sahibine istenilen ceza belli oldu!

YIKIM KARARINI DİNLEMEDİ!

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, 2023 yılıl İl Özel İdaresi'ne turizm amaçlı tesis kurmak için yaptığı başvuruların olumsuz sonuçlandığını ancak yapıları inşa etmeyi sürdürdüğünü anlatan Bülent B. "2020 yılındaki izin başvurumuzdan da olumlu cevap alamamamıza rağmen inşaatlara devam ettik.

2021 yılında göletin kıyısındaki restoran benzeri yapı ile 12 civarında misafir kabul edilen evlerden oluşmuştu.  2022 yılında işletmeye imara aykırılık ve eko turizm amacıyla yapılan binaların tamamının ruhsatsız olduğu gerekçesiyle idari para cezası kesildi, mühürleme işlemi yapıldı. Bu karar sonrasında yapıları imara uygun hale getirmedik ve ruhsat almadık." dedi. 

İl Özel İdaresince 2022 yılında tesis hakkında verilen "yıkım kararı"ndan da haberinin olmadığını ileri süren Bülent B., bu nedenle tesisi işletmeye devam ettiğini aktardı.

NE OLMUŞTU?

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde 5 Eylül 2023'te sabaha karşı başlayan sağanak, İğneada beldesinde su baskınları ve dere taşkınlarına yol açmıştı. 

Bölgeye sevk edilen ekipler, tesiste kalan 12 kişiden haber alınamaması üzerine arama kurtarma çalışması başlatmış, ormanda mahsur kalanlardan 6'sı selin olduğu gün kurtarılmıştı.

Bölgede 5 Eylül tarihinde Rahile Şimşek ve Suna Duman'ın, 6 Eylül'de Ümit Solmaz, Selman ve Mihriban Bağışlar'ın, 7 Eylül'de ise Ahmet Baki Şimşek'in cansız bedeni bulunmuştu.

İnternetten bungalov kiralamayı düşünenler dikkat! 250'den fazla kişi 5 milyon TL dolandırıldı!

Bungalovların yılbaşında doluluk oranı yüzde 91'i geçti...

Bungalov evlere yoğun talep fiyatları uçurdu: Yılbaşında 3 kat artacak!

Geri Dön