13 / 05 / 2024

kış aylarında inşaat yapılır mı

kış aylarında inşaat yapılır mı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm sezonu olarak nitelendirilen 15 Mayıs — 15 Ekim ayları arasında inşaat faaliyetlerine kısıtlama getirilmiştir. Peki, inşaat yasağı ne zaman? Kışın inşaat yapılır mı?

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İnşaat sektörü derin bir nefes aldı! 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Küresel piyasaların gözü bugün açıklanacak olan ABD Merkez Bankası faiz kararında. Dolar kuru faiz kararı öncesi dolar kurunun düşüşe geçmesi demir fiyatlarını da etkiledi. Demir fiyatlarına büyük indirim geldi, inşaat sektörü derin bir nefes aldı. 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat malzemeleri sanayi 2022 yılında 33,74 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, inşaat malzemeleri sanayinin 2022 yılında 33,74 milyar dolar değerinde 57,65 milyon ton ihracat gerçekleştirdiğini kaydetti.

Beko’dan kış aylarında hem evinizi hem cebinizi ısıtacak kampanya! Kombi alana oda termostatı hediye!

Beko’dan kış aylarında hem evinizi hem cebinizi ısıtacak kampanya. Beko, kombi alana oda termostatını yanında veriyor. Kombilerini kış gelmeden değiştirmek isteyenler için ise 7 Eylül 2022 fiyatları

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında dikkat çeken gelişme!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatı süren 1915 Çanakkale Köprüsü'nde, 87 tabliyeden 29'unun montajının bitirildiğini açıkladı.

Ankara Kasaplar Çarşısı'nda inşaat başladı! 

Ankara Kızılcahamam'da 3 ay önce yaşanan yangın nedeniyle hasar alan ve sonrasında yıkılan Kasaplar Çarşısı'nda inşaat çalışmaları yeniden başladı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında çalışmalar tam gaz!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor.

Aras Bulut İynemli'den sit alanında inşaat yaptıracağı iddialarına yanıt!

Karaburun Belediyesi, Çukur dizisi oyuncularının Karaburun'da birinci derece doğal SİT alanında inşaat yaptığını öne sürerek suç duyurusunda bulunmuştu. Ünlü oyuncu Aras Bulut İynemli'den konuyla ilgili açıklama geldi.

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında sona doğru!

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında sona yaklaşıldı. Proje kapsamında son çelik halat montajı yapıldı...

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'na inşaat yapılamayacak!

Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'nın 460 dönümlük kısmında inşaat yapılamayacak. Peki bu karar nasıl alındı? Özel Orman Mesul Müdürü Hüseyin Cihangir Dönmez, anlattı...

Kirazlı–Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmaları başlıyor!

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmalarına bugün yeniden başlanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu. 

İnşaat maliyet endeksi yüzde 25.02 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, 2020 yılı Aralık ayında inşaat maliyet endeksi, yıllık yüzde 25,02, aylık yüzde 2,68 oranında arttı.

ABD'de 2020 Kasım-Aralık döneminde inşaat ürünleri satışı yüzde 19 arttı!

ABD'de kasım-aralık aylarını kapsayan ve "Tatil Sezonu" olarak adlandırılan dönemde perakende satışlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen yüzde 8,3 artışla 789,4 milyar dolara yükseldi. Aynı zamanda, 2020 Kasım Aralık döneminde inşaat malzemesi satışı yüzde 19 arttı.

kış aylarında inşaat yapılır mı Haberi

kış aylarında inşaat yapılır mı

Kışın inşaat yapılır mı?

İmar Mevzuatı ile Kültür ve Turizm mevzuatları gereğince yaz kış mevsiminde inşaat yapılıyor; Ancak yaz mevsiminde inşaat yapılamıyor. Bazı beldelerde inşaat yasağı 15 Mayıs'ta başlarken; bazı yerlerde ise inşaat yasağı başlangıç tarihi 1 Haziran'a kaydırılıyor. İnşaat yasağı 15 Ekim'de sona eriyor.


Buna göre turizm beldeleri de olmak üzere tüm bölgelerde 15 Ekim'den itibaren inşaat çalışmalarına devam ediliyor. 


İnşaat yasağı ile ilgili örnek genelge şu şekilde:


KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

Yatıran ve İşletmeler Genel Müdürlüğü

Sayı: 97137160-313.02

Konu: İnşaat Faaliyetleri



Büyük bir turizm potansiyeline sahip olaa ülkemizde, Bakanlığımız 16.03.1982 tarih ve 17685

sayılı Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "2634 sayılı Turizmi Teşvık Kanunu" uyarınca; Turizm sektörünü düzeni emek, geliştirmek, dinamik bir yapı ve işleyişe kavuşturacak tertip ve tedbirlerin alınmasını sağlamak; yine 29.04.2003 tarih ve 25093...