04 / 05 / 2024

Kış olimpiyatları özelleştirilecek mi

Kış olimpiyatları özelleştirilecek mi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önümüzdeki dönemde özelleştirilmesi düşünülen alanları açıkladı.Kısa zaman içinde elektrik üretim santralleri, otoyol ve köprüler, bazı limanlar ve Erzurum Kış Olimpiyatları Tesisleri'ni özelleştirilecek.

Türkiye'de 6 milyon 876 milyon metrekarelik arazi özelleştirilecek!

Özelleştirme İdaresi şu ana kadar 70 milyar 468 milyon dolarlık özelleştirme gerçekleştirdi. Özelleştirme İdaresi verilerine göre, 1986'dan 25 Haziran 2021'e kadar toplam 5 bin 664 adet gayrimenkul satıldı ve 4 milyar 28 milyon dolar gelir kazanıldı.

İSTEB-BEZE iş birliği ile emlakçılık standartları geliştirilecek!

İSTEB-BEZE işbirliği kapsamında, tüketicinin bilinçlendirilmesi; çağdaş, şeffaf ve güvenilir emlakçılık standartlarının geliştirilmesi ve bu konularda kamuoyu oluşturulmasına ilişkin çalışmalar gerçekleştirilecek.

Adana, Muğla ve İzmir'de yer alan bazı taşınmazlar özelleştirilecek!

Bugünkü 31519 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Adana, Muğla ve İzmir illerinde yer alan bazı taşınmazlar özelleştirilecek.

15 ilde bulunan 31 taşınmaz özelleştirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 15 ilde yer alan 31 taşınmaz "satış" usulü ile özelleştirilecek.

13 ildeki 44 taşınmaz ve 1 iş hanı özelleştirilecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Hazineye ait taşınmazların özelleştirilmesi kapsamında 13 ilde bulunan yaklaşık 383 dönümlük 44 taşınmaz ve bir iş hanını satışa sundu. 

13 ilde bulunan 34 taşınmaz özelleştirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 13 ilde yer alan 34 taşınmaz "satış" usulü ile özelleştirilecek.

10 ildeki 44 taşınmaz özelleştirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından,10 şehirde bulunan 44 taşınmaz satış yöntemiyle özelleştirilecek.

Güllük Liman Sahası özelleştirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından (ÖİB) Güllük Liman Sahası 45 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilecek.

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait gayrimenkul özelleştirilecek!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğü'ne ait gayrimenkul satış yöntemiyle özelleştirilecek.

Sakarya'daki askeri fabrika özelleştirilecek!

Maliye Hâzinesine ait ve Milli Savunma Bakanlığına tahsisli Sakarya Arifiye'deki askeri fabrika özelleştirme kapsam ve programına alındı. Özelleştirme işlemleri 31 Aralık 2019 tarihine kadar tamamlanacak...

Şile'deki 5 taşınmaz özelleştirilecek!

İstanbul’un Şile ilçesinde bulunan 5 taşınmaz "satış" yöntemiyle özelleştirilecek. Balibey ve Çayırbaşı mahallelerinde bulunan taşınmazlar için son teklif verme süresi 10 Eylül'de.

ÖİB'den Ankara'da 10 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

T.C. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara İli Yenimahalle İlçesi, Akköprü Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü 10 milyon TL bedel ile satışa çıkardı. Gayrimenkul, “satış” yöntemi ile özelleştirilecek. 

Ankaya Çankaya'daki otopark alanı özelleştiriliyor!

Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı gereğince Ankara Çankaya'nın Remzi Oğuz Arık Mahallesi sınırları içerisindeki gayrimenkul özelleştirilecek..

Kış olimpiyatları özelleştirilecek mi Haberi

Kış olimpiyatları özelleştirilecek mi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önümüzdeki dönemde özelleştirilmesi düşünülen alanları açıkladı. Kısa zaman içinde elektrik üretim santralleri, otoyol ve köprüler, bazı limanlar ve Erzurum Kış Olimpiyatları Tesisleri'ni özelleştireceklerini belirten Şimşek, "Geliri Halkbank'a aktarılmak üzere Halk Sigorta ile Halk Emeklilik'i de özelleştirmeyi düşünüyoruz" dedi. 


SIRADA SPOR TOTO VAR 

Şimşek, yakın zamanda Spor Toto'nun özelleştirmesini de yapmayı düşündüklerini bildirdi. Yapılacak yasal düzenlemenin ardından at yarışlarının özelleştirme sürecine de başlanacağını anlatan Şimşek, şöyle konuştu: "Devlet artık şans oyunlarını oynatma görevini özel sektöre devredecek ve denetleme fonksiyonuna yoğunlaşacak. Buradaki amacımız da büyüyen sektörden uluslararası markalar yaratabilmek, her alanda olduğu gibi bu sektörde de kayıtdışını kontrol altına alabilmek. Kısa zaman içinde Milli Piyango İdaresi'ni bu fonksiyonu etkin bir şekilde yerine getirebilmesi amacıyla yeniden yapılandıracağız." Şimşek, 25 şeker...