05 / 05 / 2024

Kış sporları ve kayak merkezleri mekanik tesisleri

Kış sporları ve kayak merkezleri mekanik tesisleri

Eğlence merkezleri, bünyesinde konaklama tesisi bulunmayan, eğlence ve rekreasyon ihtiyacını karşılamak amacıyla oluşturulan rekreasyon tesisleri nelerdir? İşte Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelikteki rekreasyon tes

Kültür ve Turizm Bakanlığı turizm alanları için tahsis ihalesine çıktı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, termal, kış sporları ve deniz turizmi alanında toplam 7 bin 950 yatak için tahsis ihalesine çıktı. Başvurular 17 Mayıs'ta sona erecek. Taşınmazlar 49 yıla kadar tahsİs edilecek.

Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi en büyük 5. kaya tesisi olacak!

Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi Karadeniz Bölgesi'nin en büyük kayak tesisi ,Türkiye'nin ise beşinci büyük kayak tesisi olacak.

Niğde Karagöl ve Çinili göl civarına kış sporları tesisi!

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, 3 bin 524 metre yüksekliğindeki Bolkar Dağları'nın Ulukışla İlçesi Meydan Yaylası mevkiinde Karagöl ve Çinili gölleri civarında kış sporları tesisi kurulacağını belirtti.

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ne suni karlama ve gölet yapılacak!

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi 'ne suni karlama sistemi ve yapay gölet yapılacağı bildirildi.

Erciyes Kış Sporları Turizm Merkezi projesi ne zaman tamamlanacak?

Erciyes Kış Sporları Turizm Merkezi Projesi'nde sona gelindi. 'Master plan' uygulaması bu yıl tamamlanıyor. Proje bittiğinde Erciyes 40 kilometrelik teleferik hattı, ve de farklı zorluk derecelerinde 190 kilometrelik kayak pistleriyle donatılmış olacak.

Erzurum'da turizm kış sporlarıyla gelişecek!

Kış sporları alanında dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonalarına ev sahipliği yapan Erzurum'da, kış turizminin de gelişmesi amaçlanıyor.

Konya kış sporları merkezi olacak!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın Kış Sporları Merkezi olması için yürütülen çalışmaların hızlandırıldığı Derbent Aladağ Kayak Merkezi Projesi ile ilgili olarak, bu yıl içerisinde daha önemli ve somut adımlar atılacağını söyledi

Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi turist akınına uğradı!

Sivas'ta hafta sonu ve yarıyıl tatilini fırsat bilen kayak severler ve vatandaşlar, Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi'nde yoğunluğa neden oldu. Kayak severler, hafta sonu ve sömestir tatilini değerlendirmek için Yıldız Dağı'na akın etti.

Yayla Enerji Erciyes Kış Sporları Turizm Merkezi için imza attı!

Yayla Enerji Üretim Turizm ve İnşaat Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yayla Enerji Kış Sporları Turizm Merkezi için imza attı.

Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi turistlerin ilgisini çekiyor!

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gelişmekte olan sanayisi ile yatırımcıların ilgi odağı haline gelen Erzincan, geçtiğimiz yıl açılışı yapılan Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi'yle de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini üzerine çekiyor...

Bursa Osmangazi'de kış sporları merkezi yapılacak!

Bursa Valisi Münir Karaloğlu kentsel dönüşümle daha modern bir çehreye kavuşacak olan Bursa'nın Osmangazi ilçesine buz hokeyi ve buz pateni de yapılabilecek kış sporları merkezi kurulacak dedi...

Percem İnşaat Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Percem İnşaat Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Cemal Baykara tarafından 200 bin TL'lik sermaye ile 28 Mart'ta Esenyurt, İstanbul Tekstil Yıkamacılar Sanayi Sitesi'nde kuruldu.

Evko Proje Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Evko Proje Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Esen, Kamil Kerem Zengin tarafından 30 bin TL'lik sermaye ile 26 Mart'ta Maltepe, Zümrütevler Mahallesi'nde kuruldu.

Kış sporları ve kayak merkezleri mekanik tesisleri Haberi

Kış sporları ve kayak merkezleri mekanik tesisleri

Rekreasyon tesisleri nelerdir?

Eğlence merkezleri, bünyesinde konaklama tesisi bulunmayan, eğlence ve rekreasyon ihtiyacını karşılamak amacıyla oluşturulan, müşterinin aktif katılımının sağlandığı tesisleri olarak nitelendiriliyor.


Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik gereğince; eğlence merkezleri aşağıda belirtilen asgari nitelikleri taşıyor:


a) En az yüz elli kişilik kapalı alanı olan yeme-içme tesisi,


b) En az beşyüz kişi kapasiteli kabare, tiyatro, sinema gibi etkinliklerin yapılabileceği salon veya salonlar,


c) En az yüz kişilik kapalı alanı olan bar,


d) (a) ve (b) bentlerinde belirtilen mekanların kapasitelerinin yüzde yirmisi oranında garaj veya otopark,


e) Doktor ve hemşire hizmetinin verildiği ilk yardım araç ve gereçleri bulunan revir,


f ) Satış üniteleri,


g) Yüzme havuzu,


h) En az ikiyüzelli metrekare bağımsız alanı olan kapalı sergi salonu,


i) Spor ünitesi olarak;


1) Açık ve kapalı manej sahaları olan binicilik tesisi,


2)...