28 / 08 / 2024

kıyı imar değişkliği

kıyı imar değişkliği

Kıyı değişiklikleri ile yapılacak düzenlemelerle antik Side'deki limanın büyütülerek yat limanı haline getirilmesine hazırlanılıyor...

Kira krizinin asıl etkeni yüzde 25 değil: Avukattan 'TBK'deki hükümlerin yenilenmesi, değişmesi gerekiyor' açıklaması!

Avukat Tarık Çakmak, kira krizinin asıl çözümünün TBK'deki hükümlerin yenilenmesi, değişmesi olduğunu söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Merkez Bankası faiz kararının ardından altın ve dolarda yön değişti

Merkez Bankası’nın 500 baz puanlık sürpriz faiz artırımının ardından piyasalardaki hareket yön değiştirdi.  Faiz artışı altın ve dolar kurunu da etkiledi. İşte faiz artırımı sonrası piyasanın durumu...

Kamu kurum ve kuruluşlarında işçi alımı ile ilgili yönetmelikte değişikliğe gidildi...

Kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alınmasında uygulanacak olan usul ve esasların kaydedildiği hükümleri düzenleyen yönetmelikte değişiklik yapıldığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Kamu ihaleleri ile ilgili yönetmelik değişti! Elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımında son dakika!

Kamu İhale Kurumu (KİK), elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımı yönetmeliklerinde değişikliğe gitti.

Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik için teklif verildi!

İyi Parti Antalya Millet Vekili Hasan Subaşı Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Kanun Teklifi verdi.

Çiller ailesinin 30 dönümlük arazisinin imar değişikliği iptal edildi!

Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in oğlu Berk Uçuran Çiller'in yönetiminde olduğu Marsan Marmara Holding A.Ş.'ye ait Sarıyer Kilyos'taki yaklaşık 30 bin metrekarelik arazinin imarı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 21 Mayıs 2020’de değiştirilmişti.

Denizli Bereketler mahallesindeki imar değişikliği mahkemeden döndü!

 Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin, Bereketler mahallesindeki imar değişikliği için Mimarlar Odası Denizli Şubesi tarafından açılan dava sonucu mahkemeden imar kararlarının durdurulması konusunda karar aldı. 

Taşınmaza Yönelik Aracılık Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Taşınmaza Yönelik Aracılık Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31640 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mehmet Özhaseki'den Çetin Arık'ın Güneşli Mahallesi imar değişikliği iddialarına tepki!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın Kocasinan ilçesi Güneşli Mahallesi'ndeki imar değişikliği iddialarına yanıt verdi.

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde Planlamaya ve Uygulamaya İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde ve Turizm Merkezlerinde Planlamaya ve Uygulamaya İlişkin Yönetmelikte Değişiklik yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31364 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile Akşehir Eber Gölleri Sulak Alan Yönetim Planının kıyı kenar çizgisinin ve doğal sit alanı sınırlarının yenilenmesi, yöre halkının arazi mülkiyeti ve kullanımından kaynaklı idari ve adli sorunların çözülmesi planlanıyor.

Kırıkkale'de başlatılan projeyle köylerin çehresi değişiyor!

Kırıkkale Valiliği'nce başlatılan "En Güzel Köy Benim Köyüm" projesi kapsamında köylerin bütün eksikleri gideriliyor ve köylerin çehresi değişiyor.

Kıyı kanunu değişikliğiyle deniz kenarına iskele yapımı kısıtlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Kıyı Kanunu'nun Uygulanmasına Dair Yönetmelik'te yapılan değişiklikle kıyılarda güneşlenme, denize girme, sportif amaçlı rekreaktif iskelelerin yapımına standart getirildi. 

kıyı imar değişkliği Haberi

kıyı imar değişkliği

Hükümet kıyılarda imar değişikliklerine gitmeye hazırlanıyor. Kıyı değişiklikleri kapsamında yapılacak düzenlemelerle antik Side'deki limanın büyütülerek yat limanı haline getirilmesine hazırlanılıyor. 1. derece arkeolojik SİT alanı olan Side'de, kıyı değişikliği kapsamında düzenleme...