15 / 05 / 2024

Kıyı planları

Kıyı planları

Bakanlık, kıyı planları çalışması kapsamında, kıyılara gelişigüzel kurulan iskeleler de mercek altına alındı. Artık her isteyen beach clup, otel ya da yazlık site, gelişigüzel ve istediği gibi iskele kuramayacak...

Üsküdar ve Kadıköy planları 1940'ta hazırlanmış!

1940 yılında, Üsküdar ile Kadıköy nazım planı hazırlanmış. Bu plana göre Kadıköy'den Moda'ya; Kadıköy'den Üsküdar İskelesi'ne kadar sahilde bir yol planı hazırlanmış.

Kadıköy Merkez E-5 Otoyolu Ara Bölgesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Kadıköy ilçesi, Merkez, E-5 ( D-100 ) Otoyolu Ara Bölgesi Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin ( plan notu ilavesi ) 1/5000 ölçekli 29.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Tepetarla Köyü'nün imar planları yeniden düzenlendi!

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, “Tepetarla halkı imar tehdidi altında” başlıklı haberle ilgili yazılı basın açıklaması yapı. Kocaman, Tepetarla Köyü'nün imar planlarının yeniden düzenlendiğini söyledi.

Kadıköy'deki 193 milyon TL'lik ‘AVM gar’ projesine yürütmeyi durdurma kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Kadıköy Söğütlüçeşme'yi alışveriş merkezi gibi bir gara dönüştürecek imar planlarının yürütmesi durduruldu.

Konak’ta kıyı düzenlemesinin imar planları yargıya taşındı!

İzmir Büyükşehir’in Konak’ta bulunan kıyı düzenlemesiyle ilgili oluşturulan imar planları yargıya konu edildi. Tayin edilen bilirkişi, tramvay hattının 25 bin ölçekli plana işli olmadığı sonucuna vardı.

Kadıköy'de iki lise arasına yapılacak karma projenin planı reddedildi!

Kadıköy'de yarısında iki lisenin bulunduğu arsanın boşta kalan bölümüne AVM ve konut yapılması için planları değiştirilmişti. CHP Meclis Üyeleri konuyu mahkemeye taşıdı. İstanbul 2. İdare Mahkemesi dava konusu planların iptali yönünde karar verdi...

Optimist Residence Kadıköy'de 3 bin 100 TL taksit fırsatı!

Kadıköy'de hayata geçirilen Optimist Residence projesinde kişiye özel ödeme planları uygulanıyor. Projede aylık 3 bin 100 TL'den başlayan taksit fırsatı sunuluyor...

Antalya Kırcami planlarına yargıdan iptal!

Antalya'nın Kırcami planlarına yönelik açılan davada yeni bir gelişme yaşandı. Büyükşehir ve Muratpaşa belediyeleri tarafından son aşamaya getirilen planlanlar iptal edildi.

Antalya Kırcami planlarında sona gelindi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı açıklamada Kırcami Planlarında sona gelindiğini müjdeledi.

Uplife Kadıköy görselleri!

Kişiye özel ödeme planları da hazırlabilen Teknik Yapı Uplife Kadıköy Evleri'nde 1+1, 2+1 ve 3+1 daireler bulunuyor...

Kadıköy Ayios Yeorgios Rum Ortodoks Kilisesi'ndeki hata düzeltildi!

Kadıköy'de Ayios Yeorgios Rum Ortodoks Kilisesi'ndeki tarihi hata düzeltildi.İmar planlarına sinagog olarak yazılan Rum Ortodoks Kilisesiyle ilgili hata, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararla kaldırıldı.

Bütünleşik kıyı alanları planı nasıl yapılır?

‘Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği’ne göre bütünleşik kıyı alanları planı nasıl yapılır?

Sivas'da köy imar planları çalışmaları sürüyor!

SİVAS İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, köy imar planları ve köy gelişme alanlarının oluşturulması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kıyı planları Haberi

Kıyı planları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sahillerdeki kaçak yapıların ardından denizi işgal eden iskelelere de el attı. Kıyılara iskele kriterleri getirecek olan bakanlık, mevcutları tıraşlarken, yenilerinin kurulmasına izin vermeyecek.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kaçak yapıların ardından denizi işgal eden iskelelere gözünü dikti. Başta Bodrum olmak üzere Antalya'dan gelen iskele izin taleplerinin tümü askıya alındı. Kıyılara iskele kriterleri getirecek olan bakanlık, mevcut iskeleleri tıraşlayacak, yenilerine ise izin vermeyecek. Sezona hazırlık için bakanlığa çok sayıda talep gelirken, bunların hiçbiri kabul edilmiyor. Yapılacak çalışmayla bakanlık, popüler olması nedeniyle kıyıları kaplayan ve daha çok güneşlenmek için kullanılan geniş iskele yapılarını önleyecek. Kıyılara özel önem veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, başta Bodrum ve Antalya olmak üzere gözde tatil beldelerinden başlayarak ülkenin bütüncül kıyı planlarını yapmaya başladı. Çalışmalar...