19 / 05 / 2024

kıyı tesisi projeleri

kıyı tesisi projeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, denizlerin petrol ve diğer zararlı maddelerle kirlenmesine karşı hazırlıklı olmak üzere kapasite geliştirmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor. 267 kıyı tesisinin acil müdahale planı hazır...

Dekar Kıyıbahçe 4. Etap satışta!

Ulaşılabilir fiyatlarla bahçeli ev projeleri geliştiren gayrimenkul sektörünün öncü markası Dekar Yapı, Çekmeköy Ömerli’deki projesi Dekar Kıyıbahçe’nin 4. Etap satışlarına başladı. 

Dekar Kıyıbahçe'de 2. Etap satışları başladı! 0,64 faiz oranıyla!

Ulaşılabilir fiyatlarla bahçeli ev projeleri geliştirme konusunda gayrimenkul sektörünün öncü markaları arasında yer alan Dekar Yapı, Çekmeköy Ömerli’deki projesi Dekar Kıyıbahçe’de ilk etap teslimleri ve ikinci etap satışları başladı.

Karşıyaka'da 100 dönümlük altyapı tesisi için onay!

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret etti. Büyükkarcı, ziyaret sırasında 100 dönümlük altyapı tesisi için onay aldı.

Şahinbey Fidanlık Sosyal Tesisi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Yatırımlarına devam eden Şahinbey Belediyesi tarafından Fidanlık Mahallesi’ne inşa ettirilen Fidanlık Sosyal Tesisi'nin inşaatı büyük ölçüde tamamlandı.

Arnavutköy Küçük Sanayi Tesisi Projesi hazır!

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı Haraççı’ya inşa edilecek olan olan Küçük Sanayi tesisi hakkında da bilgi verdi.

Kadıköy'de üniversitelere yakın 8 konut projesi!

İstanbul Anadolu Yakası'nda kentsel dönüşüm kapsamında projelerin yoğunlaştığı Kadıköy Fikirtepe son zamanların en çok tercih edilen bölgelerinden oldu. Peki bölgede hangi konut projeleri var? Hangi üniversiteler yer alıyor? İşte cevabı...

Kadıköy-Kartal Havaray Hattı çalışmaları ne durumda?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Maltepe’ye yapılan projeleri hakkında bilgi verdi. Topbaş, "Kadıköy-Kartal Havaray projesinin hazırlıkları sürüyor” dedi.

Manisa Katı Atık Bertaraf Tesisi'nde sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve şehrin yıllardır kanayan yarası haline gelen çöp sorununa son verecek olarak Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanı’nda membran çalışmalarının da tamamlanmasıyla birlikte sona gelindi.

Kemerburgaz Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın katıldığı törenle Kemerburgaz Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda tesis açıldı...

Kocaeli'ye katı atık yakma tesisi inşa edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan Evsel Katı Atık Yakma Tesisi ile ilgili muhtarlara yönelik gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç tarafından yapıldı.

Düzce Katı Atık Depolama Tesisi ihaleye çıkıyor!

Düzce Belediyesi tarafından yapılan “Katı Atık Depolama Tesisi”nin işletmesi 29 yıllığına kiraya verilmek üzere ihaleye çıkıyor.

Aksaray Bağlıköy Arıtma Tesisi'nin temeli 15 gün içinde atılacak!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, çalışmanın başlayacağı Bağlıköy Su Arıtma Tesisine giderek incelemede bulundu. Başkan Yazgı proje için 15 gün içinde temel atma töreni düzenleneceğini belirtti.

Gümüşhane Kalker Ocağı ve Kırma Tesisi'nin ÇED toplantısı 11 Ağustos'ta!

Aşkale Çimento Sanayi T.A.Ş., Gümüşhane İli, Merkez İlçesi, İkisu Köyü ve Torul İlçesi'nde 2-C Grubu Patlatmalı Kalker Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi yapmayı planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 11 Ağustos'ta Kardeşler Kırathanesi'nde yapılacak.

kıyı tesisi projeleri Haberi

kıyı tesisi projeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, denizlerin petrol ve diğer zararlı maddelerle kirlenmesine karşı hazırlıklı olmak üzere kapasite geliştirmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor.


İstanbul boğazından yılda 60 Bin, Çanakkale boğazından ise yılda 55 Bin gemi geçiş yapıyor. 

Bakanlık tüm Türkiye denizlerinde yaşanacak olası bir kazada nelerin yapılması gerektiği konusunda; ulusal ve bölgesel düzeyde 1 ulusal ve 6 bölgesel acil müdahale planı hazırladı. Uluslararası bir geçiş güzergâhı olan İstanbul ve Çanakkale Boğazı, Marmara ve Boğazlar Bölgesi Acil Müdahale Planında yer alıyor. 


Bakanlık kaza sonucu oluşan atıkların yönetimi, kirlilikten etkilenen alanlar ile canlıların restorasyonu ve rehabilitasyonuna yönelik planların hazırlanması için oluşturulan  “Gemi Kazaları sonucu oluşan atıkların Atık Yönetim Planlarının Hazırlanması ve Kirlenen Alanların Rehabilitasyonu Projesini” TÜBİTAK ile birlikte yürütüyor.


Bakanlık yapmış olduğu geniş çaplı araştırmada faaliyetleri ile...