04 / 05 / 2024

kız kalesi nerede

kız kalesi nerede

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Kızkalesi'nde bayram tatilini geçiren çoğunluğu "gurbetçi" yerli turistler deniz, kum ve güneşin tadını çıkarırken turizmciler de çifte bayram yaşıyor.

Bahaettin Kabahasanoğlu : Mersin'i inanç turizmi kurtarır!

Doğu Akdeniz Bölgesi’ndeki turizm sektörünün temsilcileri, Adana Bölgesel Turist Rehberler Odası (ADRO) ve TÜRSAB Adana Bölgesel Yürütme Kurulu’nun (BYK) organize ettiği iftar yemeği ve ardından düzenlenen toplantıda araya geldi.

Fethiye FABAY Kızılada'da yaşam başladı!

FABAY Life tarafından Fethiye'de inşa edilen Fethiye FABAY Kızılada'da yaşam başladı. Peki FABAY Kızılada nerede? Hangi konut tipleri var? İşte FABAY Kızılada projesi ile ilgili ayrıntılar...

Karaca Air Pro Siyah Gold Cook Köz XL Airfryer 3 bin 999 TL! Özellikleri neler? En ucuza nerede satılıyor? 

Karaca Air Pro Siyah Gold Cook Köz XL Airfryer, közleme, ızgara, pişirme, ısıtma, meyve sebze kurutma ve ev yoğurdu yapma fonksiyonları ile dikkatleri üzerine çekiyor. 

Karaca Air Pro Cook Köz XL Airfryer nerede ne kadar? Kaç paraya satılıyor ? 07 Ocak 2023 fiyat listesi

Pratik ve acil çözümler için ev hanımlarının her zaman kurtarıcısı konumunda olan fritözler için araştırma yapan hanımlar! Bu haber sizin için Peki Karaca Air Pro Cook Köz XL Airfryer fiyatı nerede ne kadar? 

Sinpaş Kızılbük Marmaris nerede? Sinpaş Kızılbük lokasyon! 

Sinpaş Kızılbük Marmaris projesi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki Sinpaş Kızılbük Marmaris nerede? Sinpaş Kızılbük lokasyon!

Sinpaş GYO Kızılbük devremülk projesi nerede? Lokasyon bilgisi!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) "Sinpaş Kızılbük Wellness Resort" ismiyle imzasını taşıyan 5 yıldızlı resort otel için ön talepler gelmeye başladı. Peki Sinpaş Kızılbük Wellness Resort nerede inşa edilecek? İşte detaylar... 

Camdaki Kız nerede çekiliyor?

Başrollerinde Burcu Biricik, Feyyaz Şerifoğlu ve Nur Sürer gibi isimlerin yer aldığı Camdaki Kız dizisinin çekildiği yalı izleyenlerin ilgisini çekti. Peki Camdaki Kız nerede çekiliyor? İşte detaylar...

Eşbah Yapı Küçükçekmece projesi nerede? 

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Eşbah Yapı yeni projesi için harekete geçti. Eşbah Yapı Küçükçekmece projesi nerede? sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor... 

Sinpaş Kızılbük Devremülk nerede?

Sinpaş GYO imzası ile hayata geçirilen Sinpaş Kızılbük Devremülk projesi nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede teslimler 2023'te başlayacak...

Kameroğlu Beylikdüzü Konutları nerede?

Kameroğlu İnşaat Beylikdüzü Projesi'nde büyük metrekarelerde daireler olacak. Detayların netleşmediği projede satışların Nisan ayı içerisinde başlayacağı öngörülüyor. Kameroğlu Beylikdüzü Konutları nerede?

Adana Kız Kalesi Asude Evleri nerede?

Adana Kız Kalesi Asude Evleri yeşil alan için 12 bin metrekare ayırdı. Daire fiyatları 120 bin TL'den başlangıç gösteren Adana Kız Kalesi Asude Evleri nerede?

Adana Kız Kalesi Asude Evleri daire fiyatları!

Adana Kız Kalesi Asude Evleri projesi 277 adet daireden oluşuyor. Adana Havaalanı'na 70 dakika mesafede yer alan Adana Kız Kalesi Asude Evleri daire fiyatları haberimizde bulunuyor.

Erdemli Kız Kalesi Mart'tan itibaren açılıyor!

UNESCO'nun Dünya Mirasları Geçici Listesi'ne giren Kız Kalesi, Mart'tan itibaren ziyarete açılacak. Kalenin çevre düzenlemesini de Kültür Bakanlığı yapıyor. Tarihi mirasın korunmasına yönelik yeni güvenlik sistemleri devreye girecek.

Adana Kız Kalesi Asude Evleri' nin fiyatları 120 bin TL' den başlıyor!

Konkur İnşaat tarafından hayata geçirilen Adana Kız Kalesi Asude Evleri 277 adet daireden oluşuyor. Proje toplam 16 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor. Adana Kız Kalesi Asude Evleri' nin fiyatları 120 bin TL' den başlıyor.

kız kalesi nerede Haberi

kız kalesi nerede

Kurban Bayramı tatili için UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Kızkalesi'ni tercih eden turistler tatilin tadını çıkarırken turizmcinin de yüzü güldü.


Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kızkalesi’ndeki otellerde doluluk oranının yüzde 100'e çıktığını böylece hem tatilcilerin bayramın keyfini çıkardığını hem de turizmcilerin çifte bayram sevinci yaşadığını söyledi.


Ramazan ayının yüksek turizm dönemi Temmuz-Ağustos tarihlerine denk gelmesine rağmen yurt dışından bölgeyi tercih eden gurbetçi sayısının ramazan ayını telafi ettiğini aktaran Çalışkan, şöyle devam etti:


"Kızkalesi’ndeki otelciler ve esnaf çok güzel bir sezon yaşadı. Tabi bu güzelliğe en büyük katkıyı ise gurbetçilerimiz ve Kızkalesi sevdalısı tatilciler kattı. Okulların açılmasıyla da yerli tatilciler sahillerden çekilirken boşalan sahilleri bu kez yabancı turist doldurdu, bu yönden çok mutluyuz. Otellerimizdeki doluluk...