11 / 05 / 2024

Kız Kalesi restorasyon çalışmaları bitti

Kız Kalesi restorasyon çalışmaları bitti

Kafkasların parlayan yıldızı Azerbaycan Başkenti Bakü' nün simgesi Kız Kalesi'nin resrorasyon çalışmaları bitti. Kale, 4 yıllık restorasyon çalışmalarının ardından, 3,1 milyon dolara modern yüzünü gösterdi...

İstanbul'un simgesi Kız Kulesi, 11 Mayıs'ta ziyaretçilerini ağırlamaya başlıyor! İşte öncesi ve sonrası!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından orijinal malzemeler kullanılarak gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları tamamlanan İstanbul'un sembol yapılarından Kız Kulesi, 11 Mayıs'ta ziyarete açılıyor.

Kız Kulesi'nin restorasyonunda son durum ne? Kültür ve Turizm Bakanlığı teknik raporu paylaştı! İşte o rapor!

İstanbul’un simge yapılarından olan Kız Kulesi’nin restorasyon çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçtiğimiz senenin Eylül ayında başlatılmıştı. Son zamanlarda tarihi kuleye kamuflaj uygulaması merakları artırdı. İşte Kız Kulesi'ndeki son durum...

Aşiyan Ayyıldız Mimarlık İnşaat Restorasyon Anonim Şirketi kuruldu!

Aşiyan Ayyıldız Mimarlık İnşaat Restorasyon Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Aşiyan Ayyıldız Kavuncu tarafından kuruldu.

Türkiye Kızılayı'ndan Mersin'de proje ihalesi!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü Nusratiye Mahallesi 58 Ada 4 ve 6 nolu parsellerde kayıtlı taşınmaz üzerinde bulunan tescilli binanın rölöve, restitüsyon, restorasyon, mühendislik projeleri ile raporlarının ve ihale dokümanlarının hazırlanması işi ihale ediyor.

Çözüm Restorasyon Mimarlık İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çözüm Restorasyon Momarlık İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Andaç Yiğitalp  Çamaş ve Cem  Özmen ortaklığında kuruldu.

Bursa Cumalıkızık restorasyonunda son durum!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Bursa Cumalıkızık restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

Bursa Cumalıkızık'taki restorasyonun yüzde 60'ı tamamlandı!

Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk izlerine sahip tarihi değerleri ayağa kaldıran Yıldırım Belediyesi, ilçenin dünyaya açılan penceresi konumunda olan Cumalıkızık'taki restorasyon çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Bursa Cumalıkızık'ta tarih canlanıyor!

Yıldırım Belediyesi, ilçenin dünyaya açılan penceresi konumunda olan Cumalıkızık'taki restorasyon çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Bursa Cumalıkızık yeniden ayağa kalkıyor!

Osmanlı kırsal mimarisinin ilk örneklerinden olan Cumalıkızık, Yıldırım Belediyesi'nin öncülüğünde aslına uygun olarak yapılan restorasyon çalışmalarıyla yeniden ayağa kalkıyor.

Yıldırım Belediyesi, Cumalıkızık’a sahip çıkıyor!

Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk izlerini bünyesinde barındıran tarihi değerleri ayağa kaldırmaya devam ettiklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı Edebali, restorasyon çalışmalarıyla Yıldırım’ın dünyaya açılan penceresi Cumalıkızık’a sahip çıktıklarını ifade etti.

Şanlıurfa'da Kızılkoyun projesi hayata geçirilecek!

Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Tarihi Hanlar bölgesini ziyaret ederek, yürütülen restorasyon ve iyileştirme çalışmalarını inceledi. Çiftçi, "Kızılkoyun projesi hayata geçiriyoruz" dedi.

Mardin Kızıltepe Ulu Camii'nin restorasyonu ne zaman bitecek?

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaklaşık 800 yıllık Dunaysır Ulu Camisi'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, verimli arazilere sahip ilçenin, milattan öncesine dayanan geçmişi bulunduğunu söyledi.

Adana Kız Kalesi Asude Evleri nerede?

Adana Kız Kalesi Asude Evleri yeşil alan için 12 bin metrekare ayırdı. Daire fiyatları 120 bin TL'den başlangıç gösteren Adana Kız Kalesi Asude Evleri nerede?

Kız Kalesi restorasyon çalışmaları bitti Haberi

Kız Kalesi restorasyon çalışmaları bitti

Kafkasların parlayan yıldızı Azerbaycan'ın petrol ve doğalgazdan elde ettiği gelir, ülkenin çehresini değiştirirken, kültürel miraslar da bu zengilikten payını alıyor.


Başta başkent Bakü olmak üzere tüm tarihi eserler kapsamlı restorasyona tabi tutuluyor ve tarih meraklılarının hizmetine veriliyor.


Devlet desteğiyle onarılan yapılardan biri de hem Azerbaycanlılar hem de Bakü'ye gelen turistlerin ilgi gösterdiği, kentin tarihi sembolü sayılan Kız Kalesi.


İçeri şehirde Hazar Denizi kıyısında bulunan Kız Kalesi, 4 yıllık restorasyon çalışmalarının ardından kapılarını yeniden ziyaretçilere açtı.


Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in 2009'da imzaladığı kararname ile başlatılan çalışmalarla tarihi yapıya yılların vermiş olduğu tahribat onarılırken, Kale, modern araç ve gereçlerle donatılmış bir müze haline dönüştü.


-"Ziyaretçiler kaleyi savunuyor"


Restorasyonun ardından dış görünüşü tarihi yapısına kavuşan kalenin içinde dokunmatik ekranlar, digital kitaplar ve maketler görmek mümkün. 


Her katında farklı bir kompozisyonun...