25 / 07 / 2024

Kızkalesi turist

Kızkalesi turist

Ramazan Bayramı sonrası tatilci yoğunluğunu AA muhabirine değerlendiren Kale, Mersin 'in önemli turizm merkezlerinden Erdemli ilçesine bağlı Kızkales i'nde bayram yoğunluğunun turizmciyi sevindirdiğini ifade etti.

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

Migros'ta Öncü domates salçası 39,90 TL’ye, Çaykur turist çay 62,90 TL’ye, Pril bulaşık deterjanı 101,90 TL’ye düştü!

Migros’un eylül ayına özel düzenlediği indirim kampanyası devam ederken, vatandaşların indirimlere yoğun ilgi gösterdiği gözlemlendi. Bu kapsamda, Öncü domates salçası 39,90 TL’ye, Çaykur turist çay 62,90 TL’ye, Pril sıvı bulaşık deterjanı 101,90 TL’ye düştü. İşte 3 Eylül 2023 Migros fiyat listesi..

Turizmde 30 milyon turistle yeni rekor kırıldı! En fazla hangi ülkelerden turist geldi?

2023 yılının 7 ayında 30 milyon 93 bin 446 turist sayısı ile 2019 yılındaki 26 milyon 524 bin rakamı aşılarak yeni bir rekor kırıldı. Turistlerin 26 milyon 766 bin 240'ı yabancılardan oluşurken, 3 milyon 327 bin 206'sı yurt dışı ikametli yurttaşlardan meydana geldi.

Turist sayısında pandemi öncesi seviyeyi yakaladık!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye’ye 2023 yılının ilk 4 ayında toplam 11 milyon 93 bin 247 ziyaretçinin geldiğini açıkladı. Yabancı turist sayısındaki yüzde 29’luk artışla 2019 yılı Nisan ayı verileri aşılmış oldu.

Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi için 25 milyon TL'lik yeni ihale!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi'nde Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi için yapım ihalesi düzenliyor. İhalenin geçici teminat miktarı 25 milyon TL olarak belirlendi.

Oteller doldu, yabancı turist kiralık eve yöneldi!

Bu yıl içerisinde 50 milyon yabancı turist hedefleyen Türkiye’de oteller neredeyse doldu. Yabancı turist fiyat avantajı ve kolay ulaşımıyla öne çıkan kiralık dairelere yöneldi.

Trabzon'da gayrimenkule yatırımcı ilgisi!

Trabzon'u yılda 2 milyonu aşkın turist ziyaret ediyor. Turizmin gelişmesi, yabancıların bölgede gayrimenkul yatırımlarının da artmasını sağladı.

Sinop Turist Otel 3.5 milyon TL'ye icradan satılık!

T.C. Sinop İcra Dairesi, Sinop Merkez Korucuk Köyü'nde bulunan Turist Otel ve Konak Restoran'ı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin toplam bedeli 3 milyon 575 bin 733 TL olarak belirlendi.

Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisi'nin kapasitesi artırılıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Erdemli ilçesindeki Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisi’nin mevcut kapasitesini bin metreküp/günden 7 bin 920 metreküp/güne çıkaracak.

Mersin Kızkalesi kentsel dönüşüme girmeli!

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, “Kızkalesi’nin tamamen kentsel dönüşüme girmesi lazım. Yolun altının tamamen yıkılması, yolun üst taraflarına ise konaklama tesislerini yapmak lazım.” dedi.

Mersin Kızkalesi yenileme çalışmaları başlıyor!

Mersin Erdemli Belediyesi, Kızkalesi'ni Erdemli'nin aynası haline getirmek amacıyla altyapı, otopark, tarihi ve turistik mekanların temizliği, sıcak asfalt, sosyal tesis, otopark ve pazar yeri gibi konularda yoğun bir şekilde projeler üretmeye başladı.

Trabzon'da gayrimenkule yabancı ilgisi artıyor!

Ilıman iklimi, zengin bitki örtüsü, tarihi ve doğal güzellikleri, yaylaları ve yöresel yemekleriyle öne çıkan Trabzon'u, yılda 3 milyonu aşkın turist ziyaret ediyor. Turizmin gelişmesi, yabancıların kentteki gayrimenkul yatırımlarının da artmasını sağladı

Mersin sahilleri yenileniyor!

Mersin sahillerinin gözde plajlarından olan Susanoğlu Plajı, Kızkalesi Plajı ve Yapraklı Koy, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor...

Kızkalesi turist Haberi

Kızkalesi turist


Çukurova Turistik Otelciler Birliği (ÇUKTOP) Başkan Yardımcısı Mustafa Kale, bayram tatilinde Kızkalesi'nin son 10 yılın en kalabalık günlerini yaşadığını söyledi.


Ramazan Bayramı sonrası tatilci yoğunluğunu AA muhabirine değerlendiren Kale, Mersin'in önemli turizm merkezlerinden Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi'nde bayram yoğunluğunun turizmciyi sevindirdiğini ifade etti.


Hem otellerin, pansiyonların ve ikinci konutların doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığının altını çizen Kale, şöyle devam etti:


"Gurbetçilerin tatillerini bayrama ayarlaması Kızkalesi sahilinin 'insan seline' dönüşmesine neden oldu. Bu bayram Kızkalesi son 10 yılın en kalabalık günlerini yaşadı. Tüm işletmelerimiz yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Tatilci yoğunluğu Kızkalesi'ndeki hem esnafın hem de turizmcilerin yüzünü güldürdü. Aynı yoğunluğun Eylül ayının 15'ine kadar devam edeceğini tahmin ediyorum."


- Tatilcilerin diğer tercihi "Kayacı Vadisi"


Kayacı Vadisi'ndeki piknik yeri işletmecisi Emin Baş da bayram tatilini...