29 / 04 / 2024

Oteller doldu, yabancı turist kiralık eve yöneldi!

Oteller doldu, yabancı turist kiralık eve yöneldi!

Bu yıl içerisinde 50 milyon yabancı turist hedefleyen Türkiye’de oteller neredeyse doldu. Yabancı turist fiyat avantajı ve kolay ulaşımıyla öne çıkan kiralık dairelere yöneldi.



Yaz aylarının yaklaşmasıyla turizmde hareketlenme başladı. Dövizin değerlenmesiyle yabancı turistlerin bu yıl tatil için Türkiye’yi tercih edeceği ve 50 milyon kişinin Türkiye’ye geleceği öngörülüyor. Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; yoğun talep gören otellerin fiyatları 2018 yılına oranla katlandığı yazlık bölgelerde uygun fiyatlı tatil yapmak isteyenler turistik bölgelere yakın olan yerlerdeki villa ve ya evler kiralanıyor.

İLK TERCİHLERİ FETHİYE 

Turizm Bakanlığı verilerine göre, 2018'de tatillerini kiralık evlerde yapanlar yüzde 26,5 artış gösterdi. VillaRenta.com Kurucusu Sevil Albayrak, 2019'da sahil kentlerinde ev kiralamada geçen yıla göre yüzde 20-30 artış beklediklerini söyledi. Avrupalı turistin en çok ev kiraladığı yerler ise Kalkan, Fethiye, Kayaköy beldeleri.

Türkler de kiralıyor 

Yurtdışına çıkan Türk turistler her geçen gün ev kiralamaya daha da yöneliyor. Türk turistler yurtdışında başta Yunanistan, İtalya, Bulgaristan, İspanya gibi ülkeler olmak üzere yoğunlukla Avrupa’da ev kiralayıp tatillerini yapıyorlar. Bu yıl içerisinde 7 şehir gezdiği İtalya tatilini ev kiralayıp geçiren Okan Saftekin, “Avrupa’da oda kiralamak otellerden çok daha uygun. Döviz çok değerli olduğu için oda kiraladık. Tatilimizi yarı yarıya daha ucuza getirdik” dedi.

Fırsatçılara karşı uyardı

Türkiye’de kaçak yollarla kiralama yapıp, tatile gelen turistleri dolandırmak isteyen kişiler de oluyor. Yurtdışından gelen taleplerle kaçak yollarla daire kiralayanların artış gösterdiğini söyleyen Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, “Bu da Türkiye’nin imajını zedeliyor. Bu nedenle kiralamalar Turizm Bakanlığı ve otoritelerinin kontrolü altında olmalı" diye konuştu. 


Geri Dön