05 / 05 / 2024

kızkalesi UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine girdi mi

kızkalesi UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine girdi mi

Mersin'in önemli tarihi miraslarının başında gelen ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne de giren Kızkalesı'ne, tanıtım çalışmalarının da etkisiyle daha fazla turist gelmesi bekleniyor.

Türkiye zeytin ve zeytinyağı üretiminde son 11 yılın rekorunu kırdı! Hedef dünya birincisi olmak!

Zeytincilik sektörü son 20 yılda gerçekleştirdiği yatırımların meyvelerini topluyor. Sektör özellikle zeytinyağı üretiminde 2012 yılının ihracat rekorunu, bu yılın ilk yarısında kırdı. Sektörün hedefi ise zeytin üretiminde dünya birincisi, zeytinyağı üretiminde ise dünya ikincisi olmak.

Yemen hükümetinden UNESCO dünya mirası listesinde yer alan caminin yıkılmasına tepki!

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin kontrolündeki başkent Sana'da bulunan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) dünya mirası listesindeki tarihi En-Nehreyn Camisi'nin yıkılmasına tepkili.

Giresun Adası UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne aday oldu!

Mitolojide efsanelere konu olan Giresun Adası, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girmeye aday oldu.

Yürüyen Köşk için yeniden UNESCO’ya başvurulacak!

Yürüyen Köşk'ün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için yeniden başvuru yapılacak.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Türkiye'den 10 aday!

Habertürk Gazetesi yazarı olan Mimar Esin Tümer bugünkü yazısında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Türkiye'den aday olan 10 yapıyı anlattı. İşte o yazı...

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne 10 yeni alan ekledi!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne Türkiye'den 10 yeni alan eklendi. Yeni eklenen alanlarla birlikte Türkiye'den UNESCO'nun Dünya Mirası Geçici Listesi'nde 70 yer bulunuyor.

Mersin Kızkalesi kentsel dönüşüme girmeli!

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, “Kızkalesi’nin tamamen kentsel dönüşüme girmesi lazım. Yolun altının tamamen yıkılması, yolun üst taraflarına ise konaklama tesislerini yapmak lazım.” dedi.

Amasya, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmeyi hedefliyor!

Tarihi eserleri ve kültürel zenginlikleriyle Orta Karadeniz’in parlayan yıldızı Amasya, Unesco’nun Dünya Miras Listesi’ne girmeyi bekliyor. Amasya, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ziyaretçilerini adeta çağlar arası yolculuğa çıkarıyor.

Hasankeyf için UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne başvuruldu mu?

Türkiye’nin Ilısu Barajı göl suları altında kalma tehlikesi bulunan antik kent Hasankeyf için Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi’ne başvurmadığı öne sürüldü.

Safranbolu Evleri UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde!

Türkiye’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan kültürel varlıklarından Safranbolu deyince aklımıza ilk olarak özgün mimariye sahip evleri geliyor.

Yalova'daki Yürüyen Köşk UNESCO'ya aday!

Yürüyen Köşk’ün UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması konusunda Yalova Belediyesi’nin hazırlık çalışmaları sürüyor.

Yürüyen Köşk, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Aday!

Atatürk’ün bir çınar ağacının dalının kesilmemesi için temellerinden kaydırdığı Yürüyen Köşk’ün UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması konusunda Yalova Belediyesi’nin hazırlık çalışmaları sürüyor. İşte çalışmanın ayrıntıları...

Tokat Niksar UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aday!

Tokat Niksar ilçesinin, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesini sağlamak için yürütülen çalışmalar kapsamında "alan yönetimi çalışması" yapıldı.

kızkalesi UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine girdi mi Haberi

kızkalesi UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine girdi mi

Mersin'in önemli tarihi miraslarının başında gelen ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne de giren Kızkalesı'ne, tanıtım çalışmalarının da etkisiyle daha fazla turist gelmesi bekleniyor Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, yaptığı açıklamada, Çukurova yöresinde hava sıcaklıklarının artmaya başladığını, bunun da etkisiyle Mersin'de turizmin hareketlendiğini söyledi.Turistlerin, kentin turizmdeki "amiral gemisi" Kızkalesi'ne gelmeye başladığını aktaran Demir, ziyaretçi sayısının ilerleyen günlerde artmasının beklendiğini ifade etti Demir, tarihi ve kültürel açıdan açık hava müzesini andıran kentin son yıllarda yapılan tanıtım çalışmalarıyla değerini artırdığının altını çizerek, şu değerlendirmede bulundu:"Bölgeye yabancı turist akını başladı Geçmiş yıllara göre mart nisan aylarında Kızkalesı'ne gelen turist sayısında gözle görülür bir artış gözleniyor Tanıtım çalışmaları yapılıyor ancak Kızkalesı'nı uluslararası arenada daha fazla tanıtmak gerekiyor kı...