13 / 05 / 2024

Kızkalesinin turist ziyaret oranı düştü

Kızkalesinin turist ziyaret oranı düştü

Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı olan Mehmet Şirin Öztop, AA muhabirine, son yıllarda ramazan tatil dönemine denk geldiği için turist sayısının bu dönem azaldığını söyledi

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

O şehre resmen turist yağdı! 8 ayda 2 milyon 429 bin 981 turist ziyaret etti!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Muğla'ya resmen turist yağdı. Muğla'yı 8 ayda 2 milyon 429 bin 981 turist ziyaret ettiği ortaya çıktı.

Kız Kulesi Ziyaretçi Karşılama Merkezi ve İskelesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Salacak Mahallesi, Kız Kulesi Ziyaretçi Karşılama Merkezi ve İskelesi 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı. 

Özbekistan Cumhuriyeti İnşaat Bakanlığı'nden Kayseri Büyükşehir'e ziyaret!

Özbekistan Cumhuriyeti İnşaat Bakanlığı Birinci Yardımcısı Şerzod Khidoyatov, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret etti.

Türkiye 8 ayda 31 milyonu aşkın yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yaptı!

Türkiye, yılın 8 aylık döneminde önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14,72 artışla 31 milyon bin 394 yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Emlakkulisi.com Mart'ta 9 milyon ziyaret aldı!

Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi www.emlakkulisi.com Mart ayında yaklaşık 9 milyon ziyaret aldı. Emlakkulisi.com'un sayfa görüntülenme sayısı ise 20 milyon 560 bin 751 oldu.

Trabzon'da gayrimenkule yatırımcı ilgisi!

Trabzon'u yılda 2 milyonu aşkın turist ziyaret ediyor. Turizmin gelişmesi, yabancıların bölgede gayrimenkul yatırımlarının da artmasını sağladı.

Mimar adaylarından İzmir Engelli Farkındalık Merkezi'ne ziyaret!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Türkiye'nin ilk Engelli Farkındalık Merkezi, Mimarlık Fakültesi öğrencilerini ağırladı.

Melih Gökçek Kuzeykent Merkez Camii'sini ziyaret etti!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kuzeykent Cami ve Külliyesi'ni ziyaret etti.

Türkiye'nin ilk haritacılık müzesi ziyaretçilerini bekliyor!

Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında önemli rol oynayan "Sakarya Haritası"dan eski yıllarda harita yapımında kullanılan pergel ve sulu boya takımlarına kadar yüzlerce eserin sergilendiği Türkiye'nin ilk ve tek haritacılık müzesi ziyaretçilerini bekliyor.

Alanya Balık Hali ve Salı Pazarı modern görünüme kavuşuyor!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bu sabah Alanya Belediyesi Ucuz Halk Pazarı ve Balıkçı Hali’ni ziyaret etti. Ziyarette balıkçı hali ve pazar esnafına müjdeler veren Başkan Yücel, Balıkçı Hali’nin yapılacak tadilat ve düzenlemelerle modern bir hale getirileceğini söyledi

Ordu Ayanikola Adası gün yüzüne çıkıyor!

Geçmişin izlerini koruyarak geleceğin modern Ordu’sunu inşa eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, ziyaretçi potansiyeli açısından oldukça önemli olan Ayanikola Adası’nı, yapacağı restorasyon ve çevre düzenlemesiyle gün yüzüne çıkaracak.

Antalya'daki ters evi 30 bin kişi ziyaret etti!

Antalya'da bir grup girişimci tarafından yaptırılan ve dünyadaki 13'üncü örneği olduğu belirtilen ters evi, 2016 yılının ocak ayından itibaren yaklaşık 30 bin turist ziyaret etti.

Kızkalesinin turist ziyaret oranı düştü Haberi

Kızkalesinin turist ziyaret oranı düştü

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan ve Mersin için önemli turizm merkezlerinden olan Kızkalesi'nde turizmciler, gurbetçileri bekliyor.


Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, AA muhabirine, son yıllarda ramazan tatil dönemine denk geldiği için turist sayısının bu dönem azaldığını söyledi.


Otellerde yaşanan boşluğu Avrupa ülkelerinden gelecek gurbetçilerin doldurmasını beklediklerini belirten Öztop, şöyle konuştu:


"Ramazan, turizm sezonunun hareketli olduğu temmuza denk geldi. Bu nedenle otel ve pansiyonlarda doluluk oranları düştü. Çeşitli Avrupa ülkelerinden Türkiye’ye tatile gelecek gurbetçileri bekliyoruz. Turizmciler gurbetçilere ve Ramazan Bayramı'na umut bağladı. Gurbetçilerimizle Kızkalesi ve Akdeniz sahilleri şenleniyor, onların gelmesi hem esnafa hem de turizmcilere can simidi...