28 / 04 / 2024

Kızkalesi’ni ziyaret eden turist sayısı azaldı!

Kızkalesi’ni ziyaret eden turist sayısı azaldı!

Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı olan Mehmet Şirin Öztop, AA muhabirine, son yıllarda ramazan tatil dönemine denk geldiği için turist sayısının bu dönem azaldığını söyledi



UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan ve Mersin için önemli turizm merkezlerinden olan Kızkalesi'nde turizmciler, gurbetçileri bekliyor.


Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, AA muhabirine, son yıllarda ramazan tatil dönemine denk geldiği için turist sayısının bu dönem azaldığını söyledi.


Otellerde yaşanan boşluğu Avrupa ülkelerinden gelecek gurbetçilerin doldurmasını beklediklerini belirten Öztop, şöyle konuştu:


"Ramazan, turizm sezonunun hareketli olduğu temmuza denk geldi. Bu nedenle otel ve pansiyonlarda doluluk oranları düştü. Çeşitli Avrupa ülkelerinden Türkiye’ye tatile gelecek gurbetçileri bekliyoruz. Turizmciler gurbetçilere ve Ramazan Bayramı'na umut bağladı. Gurbetçilerimizle Kızkalesi ve Akdeniz sahilleri şenleniyor, onların gelmesi hem esnafa hem de turizmcilere can simidi oluyor."


AA



Geri Dön