28 / 07 / 2024

Kızkalesi turist oranı düştü

Kızkalesi turist oranı düştü

Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı olan Mehmet Şirin Öztop, AA muhabirine, son yıllarda ramazan tatil dönemine denk geldiği için turist sayısının bu dönem azaldığını söyledi

Yüzde 25 zam sınırı kaldırılınca ne olacak? Kira artışları yıllık asgari enflasyon oranında olması kanunlaştırılmalı!

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi, avukat arabulucu Günay Kodaz, kira artışlarının yıllık asgari enflasyon oranında olmasının kanunlaştırılması gerektiğini söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Gayrimenkul kriziyle boğuşan Çin, beş yıllık mortgage oranlarını düşürdü!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen emlak kriziyle boğuşan Çin'de  5 yıllık kredi faizi oranı yüzde 4,20'den yüzde 3,95'e indirilirken ayrıca kurumsal krediler için referans olan 1 senelik faiz oranı da yüzde 3,45'te tutuldu.

Emeklilikte yeni düzenleme! Milyonları ilgilendiriyor! Emeklilik yaşı ve aylık bağlama sistemi değişiyor!

2024-2028 yıllarını kapsayan On İkinci Kalkınma Planı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. Kalkınma Planı'nda emekli aylıklarında düşüşe neden olan aylık bağlama oranı ile (ABO) ilgili yeni düzenlemeye yer verildi. 

Sanayi üretimi ağustosta aylık yüzde 0,8 azaldı, yıllık yüzde oranında 3,1 arttı

Sanayi üretim endeksi, ağustos ayında aylık bazda yüzde 0,8 azaldı, yıllık bazda ise yüzde 3,1 artış gösterdi. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,2'ye geriledi! Ocak 2014'ten bu yana en düşük oran!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos yaında bir önceki aya göre 0,2 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,2'ye geriledi. Söz konusu bu oran, 2014 yılının Ocak ayından bu yana en düşük işsizlik oranı şeklinde kayıtlara geçti.

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

Bankaların bir aylık mevduat faiz oranı tek tek güncellendi! İşte banka banka mevduat faiz oranları...

Bankaların bir aylık vadeli mevduat hesapları için ayrıntılar araştırılan konular arasında yer alıyor. Bu durum, parasını değerlendirerek kazanç sağlamak isteyen kişiler için yeni bir fırsat doğurdu. İşte banka banka mevduat faiz oranları...

Türkiye genelinde satılık ofis stok oranı yüzde 124 arttı!

Endeksa verileri kapsamında 2020 senesinden bugüne kadar İstanbul’da satılık ofis stok oranı yüzde 112, Türkiye genelinde ise yüzde 124 arttı. 

Kira fiyatları son 4 senede resmen 8'e katlandı! Büyükşehirlerde artış oranı yüzde 700'e geldi! 

Türkiye genelinde kira artış oranlarını karşılaştıran İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce yaşanılan konut krizinin düşünüldüğünden daha derin olduğuna dikkat çekerek, Nisan 2019 - 2023 döneminde büyükşehirlerdeki kira bedelinde ortalama artış oranının yüzde 697 olarak gerçekleştiğini söyledi. 

Ofis kullanımları resmen azaldı: Satılık ofis stok oranı yüzde 106 arttı! Satılık ve kiralık fiyatlar düşüyor mu? 

Pandeminin ardından birçok şirketin uzaktan çalışmaya geçmesinin ardından ofis kullanımları resmen azaldı. Peki kiralık ve satılık ofis fiyatlarında son durum ne? 

En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olacak mı? Konuya ilişkin peş peşe açıklamalar geldi! İşte son durum!

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, milyonlarca emeklinin aylık 5 bin 500 TL ile geçinmek zorunda kaldığını belirterek, emekli maaşı hesaplanmasında gösterge sistemine geçilmesini ve alt sınır aylık bağlama oranın yükseltilmesini talep etti.

Memur maaşı zam oranı yüzde kaç olacak? 2023 temmuz zammı maaş hesabı!

Yılda iki kere 6 aylık periyotlarla enflasyon oranına göre zam alan memur ve memur emeklisinin zam oranlarında iki aylık veri belli oldu. Buna göre memur maaş zammı yüzde kaç olarak gerçekleşecek? 2023 temmuz ayı maaş zam oranı ne olacak?

Türkiye dış satımda rekor üstüne rekor kırdı! Yılın en yüksek seviyesinde

Türkiye, yılın en yüksek seviyesi ile 4 milyarlık ihracat rakamını Bulgaristan'a yaptı. Türkiye'nin rekor kırdığı ihracat oranı sanayi alanından geldi.

Kızkalesi turist oranı düştü Haberi

Kızkalesi turist oranı düştü

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan ve Mersin için önemli turizm merkezlerinden olan Kızkalesi'nde turizmciler, gurbetçileri bekliyor.


Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, AA muhabirine, son yıllarda ramazan tatil dönemine denk geldiği için turist sayısının bu dönem azaldığını söyledi.


Otellerde yaşanan boşluğu Avrupa ülkelerinden gelecek gurbetçilerin doldurmasını beklediklerini belirten Öztop, şöyle konuştu:


"Ramazan, turizm sezonunun hareketli olduğu temmuza denk geldi. Bu nedenle otel ve pansiyonlarda doluluk oranları düştü. Çeşitli Avrupa ülkelerinden Türkiye’ye tatile gelecek gurbetçileri bekliyoruz. Turizmciler gurbetçilere ve Ramazan Bayramı'na umut bağladı. Gurbetçilerimizle Kızkalesi ve Akdeniz sahilleri şenleniyor, onların gelmesi hem esnafa hem de turizmcilere can simidi...