15 / 05 / 2024

KKB puanı hesaplama

KKB puanı hesaplama

İhtiyaç kredisi, konut kredisi gibi krediler için bankalara başvuru yaptığınızı düşünelim. Bankalar kendilerine yapılan başvuruları değerlendirirken KKB puanına da bakarlar. Peki KKB puanı nedir? İşte yanıtı...

İşyeri kira artış oranı hesaplama 2015!

Mesken ve işyeri kiralamalarında yıllık kira sözleşmesinin dolması halinde, kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. İşte işyeri kira artış oranı hesaplama 2015 kuralı..

İşyeri kira vergisi hesaplama formülü!

Kira gelir vergisinde istisna oranları mesken ve işyerlerinde farklı miktarlarda hesaplanıyor. Peki, işyeri kira vergisi hesaplama formülü nedir? İşyeri kira vergisi nasıl hesaplanır? İşte yanıtı..

Konut kira beyannamesi hesaplama 2015!

Kira gelir vergisi, istisna sınırından yüksek kira geliri elde eden mal sahipleri tarafından ödeniyor. Mükellefler, vergi ödemelerinden önce beyanname veriyor. İşte konut kira beyannamesi hesaplama 2015...

Gayrimenkul satışı gelir vergisi hesaplama 2015!

Gayrimenkul satışı gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların satışında doğan vergiler arasında yer alıyor. Peki, gayrimenkul satışı gelir vergisi ne kadar? İşte gayrimenkul satışı gelir vergisi hesaplama 2015...

Tapu bedeli hesaplama 2015!

Taşınmaz malların tescili ile ilgili yapılacak tüm işlemler Tapu Dairesinde gerçekleşiyor. Burada verilen hizmetler için belli oranda tapu harcı ödeniyor. İşte tapu bedeli hesaplama 2015...

Değer artış kazancından doğan gelir vergisi hesaplama!

Değer atış kazancı vergisi, edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, vergi nasıl hesaplanır? İşte değer artış kazancından doğan gelir vergisi hesaplama örneği...

Gayrimenkul sermaye iradı hesaplama 2015!

Gayrimenkul sermaye iradı, taşınmaz malını kiraya vererek istisna bedeli üzerinde gelir elde edenler tarafından ödeniyor. Peki, Gayrimenkul sermaye iradı nasıl hesaplanır? İşte gayrimenkul sermaye iradı hesaplama 2015..

Kira gelir vergisi hesaplama örnekleri 2015!

Kira geliri elde eden mal sahipleri, elde ettiği gelirlerin istisna sınırını aşması halinde vergi mükellefi oluyor. Peki, kira gelir vergisi nasıl hesaplanır? İşte kira gelir vergisi hesaplama örnekleri 2015..

İskan bedeli hesaplama 2015!

İskan, belediye sınırları içerisinde yer alan arsalar üzerinde inşa edilen yapıların kullanılabilmesi için alınması gerekiyor. Peki, iskan için ne kadar bedel ödenir? İşte iskan bedeli hesaplama 2015..

ÜFE'ye göre kira artışı hesaplama 2015!

Mesken ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde, kira bedelinde belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, ÜFE'ye göre kira artışı hesaplama 2015 nasıl yapılır? İşte yanıtı..

İşyeri kira geliri hesaplama 2015!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler, vergiye tabi tutuluyor. Peki, işyeri vergisi nasıl hesaplanır? İşte işyeri kira geliri hesaplama 2015..

Mesken kira geliri hesaplama 2015!

Taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için kira gelir vergisi ödeniyor. Peki, mesken kiralamaları için ne kadar vergi ödenir? İşte mesken kira geliri hesaplama 2015 örneği..

Tapu harç parası hesaplama 2015!

Tapu dairesinde yapılacak bu devir işlemi için tarafların belli oranda harç ödemesi gerekiyor. Peki, tapuda ne kadar para ödenir? İşte tapu harç parası hesaplama 2015 örneği..

KKB puanı hesaplama Haberi

KKB puanı hesaplama

KKB puanı nedir?

İhtiyaç kredisi, konut kredisi gibi krediler için bankalara başvuru yaptığınızı düşünelim. Bankalar kendilerine yapılan başvuruları değerlendirirken bazı kriterleri göz önünde bulundururlar. KKB puanı diğer ifade ile kredi skoru tam da bu noktada karşımıza çıkıyor.


Bankalar, başvuru sahibi kişinin kredi skoruna bakarak kredi verip vermemek konusunda karar alırlar. Kredi skorunun belirlenmesi için başvuru sahibinin şuanki geliri ve daha önceden aldığı kredilerle matematiksel bir hesap yapılıyor. 


Kredi skorları 400-900 arasında değişim gösteriyor. Kredi bilgileri Kredi Kayıt Bürosu’nda; çek, senet ve batık kredi gibi bilgiler ise T.C. Merkez Bankası’nda tutuluyor.


Kredi skorunu neler belirler?

Banka hesaplarınızın sayısı

Daha önceki kredilerinizde ve kredi kartlarınızda ödeme gününe sadık kalışınız yada geciken ödemeleriniz

Şimdiki borç miktarınız

Bankanızla kaç yıldır birlikte çalıştığınız

Karşılıksız çekleriniz ve senetleriniz

Kredi kullandığınız son tarih

Kullandığınız kredilerin çeşitleri

Yaşınız

Öğrenim durumunuz

Medeni...