06 / 05 / 2024

KKTC boş arazi

KKTC boş arazi

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, yatırım yapılmayan turizm arazilerin geri alınacağını açıkladı.

KKTC’de yabancıya konut satışları kontrol altına alınacak!

KKTC’de “işgal boyutuna” geldiği iddia edilen yabancılara konut ve arazi satışıyla ilgili yasal düzenlemeler yolda. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Kıbrıs'ta yabancıların arazi alımları için mevzuat değiştirilecek! 

KKTC'de İsraillilere yapılan arazi ve konut satışları resmen gündeme bomba gibi düştü. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, konuya ilişkin konuştu. Peki neler yapılacak? İşte ayrıntılar...

İş insanı Zeynel Abidin Erdem’e ait Beşiktaş Bebek'teki 11 bin 424 metrekarelik arazi imara açıldı!

Boğaziçi’nde iş insanı Zeynel Abidin Erdem’e ait olan oldukça değerlia arazi, İBB devre dışı bırakıldı ve Cumhurbaşkanı imzasıyla imara açıldı. İşte ayrıntılar...

Adana Yüreğir'deki atıl araziler ne olacak?

Adana Yüreğir Devlet Hastanesi'nin yanındaki büyük boş arazi güvenlik ve pislik tehdidi oluşturuyor. Peki bu arazi ne olacak?

Adana Seyhan'daki arazi satışları için yeni karar!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren "torba kanun teklifi"nde alınan karara göre; 1949 ve 1951 yılları arasında taşkınlar nedeniyle boşaltılan binaların bulunduğu arazilerin satışı için arazi maliki idare yetkili olacak.

Berlin'de evsizler için yapılan barınaklar yıkıldı! 

Almanya Berlin'in Lichtenberg ilçesindeki boş arazi üzerinde, arazi sahibinin onayıyla kurulan evsizler kampı yıkıldı. 

Uşak'ta yeşil alan yapılacak yerin imar planı değişti!

Uşak’ta 1.5 yıl önce pazarlanan TOKİ konutlarının ortasında kalan 4 futbol sahası genişliğindeki boş arazi, yeşil alan olacaktı. Bir imar değişikliği ile ‘yeşil otel’ yapıldı.

Bodrum Halikarnas'ın arazisi 35 milyon dolara satışa çıkarıldı!

Halikarnas'a ev sahipliği yapan mekan uzun süredir boş. Arazi sahipleri burayı satışa çıkarmış. Kulislerde konuşulan bilgiye göre 35 milyon dolar isteniyormuş. Ancak önemli bir pürüz varmış...

Arazi bankası kuruluyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım arazilerinin boş kalmaması, işletmelerin büyümesi için “arazi bankacılığı”nı hayata geçirecek. Bu kapsamda Van, Antalya, Trabzon, Bursa, Çorum, İzmir ve Şanlıurfa illerinde bölge çalıştaylar yapıldı. 

Çerkezköy'deki kaçak yapılar yıkıldı!

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Ambardere mevkiinde hazineye ait boş arazi üzerine inşa edilen kaçak yapılar yıkıldı.

 Bodrum'da imara açık boş arazi bulmak imkansız!

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Bodrum’daki betonlaşmalar son zamanlarda dikkat çekiyor.

KKTC’de turizm bölgesine huzurevi inşaatı!

KKTC’nin Lapta ilçesinde mavi bölge olarak bilinen turizm bölgesinde huzurevi inşaatına başlanılıyor. Otellerin olduğu arazi üzerinde yapılacak huzurevi tartışmalara konu oldu. 

KKTC'deki arazi problemi yeni havalimanı inşaatını geciktirdi!

4 yıl önce ihalesi yapılan ve Taş Yapı'nın inşaatını üstlendiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yeni havalimanı inşaatı için bugün ilk beton, KKTC ve Türkiye'den hükümet yetkililerinin katılacağı törenle dökülecek. Ancak havalimanının yapılacağı arazi üzerinde bazı anlaşmazlıklar var.

KKTC boş arazi Haberi

KKTC boş arazi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) yatırım için tahsis ettiği turizm arazilerinin sadece yüzde 20’sinde yatırımlar hayata geçiriliyor. Geri kalan yüzde 80’lik kısım için harekete geçen KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı, yatırımcılarla sözleşme imzaladı. Sözleşmeye göre; eylül ayının sonuna kadar yatırıma başlanmayan araziler tekrar ihale edilecek. Bu yolla arazilerin kısa sürede ekonomiye kazandırılması hedefleniyor.


Gazetecilerle bir araya gelen KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs turizmini tanıtmak için ülke ülke gezdiklerini, Türkiye, İngiltere, İran, Azerbaycan, İsrail gibi ülkelerde tanıtım toplantıları düzenlediklerini kaydetti.


Almanya ve Kuzey Avrupa ülkelerinde de bu toplantıların yapılacağını söyleyen Ataoğlu, “KKTC’de 22 bin yatak kapasitemiz var. Kış döneminde tanıtım etkinliklerimizden sonra doluluk oranları yüzde 80’e çıktı. Bu yıl da geçen yıla göre yüzde 50’lik artış hedefliyoruz” dedi. Temmuz,...